lauantai 14. tammikuuta 2012

Amerikkalaisia pannukakkuja

Jos asunnosta löytyy oma paistinpannu pannukakuille, niin onhan sitä käytettävä. Tehtiin aamulla amerikkalaisia pannukakkuja Myllyn Parhaan ohjeen mukaan, tosin määrät meni hieman soveltaen täkäläisten mittakuppien takia. Ohje:


3 munaa
2-3 rkl fariini- tai tummaa sokeria tai juoksevaa hunajaa
5 dl vehnäjauhoja
3 tl leivinjauhetta
1 tl vanilliinisokeria (tai vaniljauutetta)
½ tl suolaa
2-3 dl maitoa
2 dl piimää tai kermaviiliä
½ dl voisulaa tai öljyä

Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita kaikki kuivat aineet keskenään, lisää vaahtoon vuorotellen jauhoseosta ja nesteitä, niin että saat paksun pannaritaikinan.

Paista pienellä munakas- tai blinipannulla paksuja, vajaan yhden senttimetrin paksuisia lettuja. Kuumenna pannu ensin kunnolla ja laske sen jälkeen levyn tehoa asentoon 1-3, sillä taikinassa on sokeria, joka ottaa väriä helpolla. Käytä paistamiseen rasvaa.

Perinteinen lettupannukin kelpaa, mutta ihan amerikkalaiseen pannukakkukokoon ei näin päästä. Annostele tavalliseen lettupannuun mahdollisimman paksulti taikinaa. Tarjoile juoksevan hunajan tai vaahterasiirapin sekä kermavaahdon kanssa.

Resepti: Arja Savela, Myllyn Paras Oy

pinon päälle valuva vaahterasiirappi täytyy tällä kertaa kuvitella

pannukakkujen päälle laitoimme kermavaahtoa ja tuoreita (pensas)mustikoita

Pannukakkuaineksia ostaessamme selvisi yksi pitkään mietityttänyt asia. Amerikkalaisissa leivontaohjeissa käytetään aina vaniljauutetta ("vanilla extract"), jota olen turhaan yrittänyt kaupoista etsiä. Eilen sitten etsin turhaan vaniljasokeria, kun tarjolla oli vain pitkä rivi vaniljauutetta. Ne käyttää täällä siis vaniljasokerin sijaan nestemäistä vaniljauutetta. Sitä oli tarjolla sekä aitoa että synteettistä eli aivan kuten Suomessakin on vaniljasokeria ja vanilliinisokeria. Vaniljauutepurkkeja ihmetellessämme samalle hyllylle tullut amerikkalaisrouva kommentoi vaniljoja ja kuultuaan meidän ostavan ensimmäistä vaniljapulloamme neuvoi hän ystävällisesti sopivan annosmäärän pannukakkutaikinaamme. Se oli vajaa korkillinen.

vaniljasokerin korvike

Pannulla paistui helposti noin kymmenkunta isoa, muhkeaa ja herkullista pannukakkua. Tällainen pannu taitaa täytyä hankkia sitten myös vakituiseen asuntoomme.



4 kommenttia:

  1. Selasin kerralla koko blogin läpi. Ihan kaikkia tekstejä en ehtinyt lukea, mutta ihailin kaikki sun upeaakin upeammat kuvat läpi. Olet kyllä taitava, supertaitava!

    VastaaPoista
  2. Ei vitsi mikä kateus iskee, kun näitä kuvia katsoo! HUIKEITA. Samalla kuume ja polte päästä takaisin ulkomaille vain kasvaa... kiitos kivasta blogista :) jäin koukkuun.

    VastaaPoista
  3. Voi kiitos molemmille, olen ihan otettu varsinkin, kun teillä molemmilla on itsellänne hienoja kuvia omissa blogeissanne :). Kiva että löysitte tänne ja tervetuloa uudelleen :).

    VastaaPoista
  4. Voi, sun ja mun ottamista valokuvista ei voi puhua edes samana päivänä! Terveisin "Ai mikä f-luku"

    VastaaPoista