keskiviikko 4. tammikuuta 2012

Ensimmäinen arkipäivä

Täällä oli maanantai 2. tammikuuta vielä vapaapäivä, koska viikonlopulle osuva vapaapäivä hyvitetään perjantaina tai maanantaina. Viimeinen lomapäivä vietettiin rauhaisasti kotona: siivoiltiin, pestiin pyykkiä, laitettiin ruokaa ja vain oleskeltiin. Eilen meillä sitten alkoi arki, kun mies meni töihin. Vein aamulla hänet töihin, jotta sain auton käyttööni.

Kotiin palattuani join rauhassa lisää aamukahvia ja surffasin netissä. Suomalaiset ystävätkin olivat netissä, Suomessa oli alkuilta menossa.


Aamupäivällä suuntasin tutustumaan asuntomme yhteydessä olevaan kuntosaliin. Se on pieni, varustettu rivillä aerobisia laitteita, muutamalla kuntosalilaitteella ja pienellä venyttelyhuoneella. Aion käyttää tätä salia seuraavat parisen kuukautta, jotka asumme tässä väliaikaisasunnossa. Etsin vakituisen kuntosalin sitten, kun tiedämme, mihin lopulta muutamme, sillä täälläkin salit ovat jäsenyysperusteisia.


Sali oli ihan kiva ja sain ilon treenata siellä rauhassa yksikseni. Sitä vain harmittelin, ettei siellä ollut vapaita painoja, joita käytän yleensä paljon ja joilla saisi helposti lisää vaihtelua treeniin. Mutta uskon, että alaselkää lukuunottamatta saan noillakin laitteilla monipuolisen treenin aikaiseksi pariksi kuukaudeksi. Laitteissa oli ilokseni painot merkitty myös kiloina, ehkä sitä oppii vähän paikallisia mittayksiköitä samalla.


Treenin jälkeen söin lounaaksi feta-avokado-salaatin, joka on lempiruokiani. Fetan löytäminen on osoittautunut täällä haasteelliseksi. Sitä löytyy jonkin verran kimpaleina, mutta se on kallista. Pieni purkki maksaa n. 8 dollaria. Sen sijaan täältä löytyy paljon murustettua fetaa, ilmeisesti tällä se syödään murennettuna. Tilasin kerran ravintolastakin fetasalaattia, ja siinäkin feta oli murennettuna. Pieneksi murustettu feta ei salaatissa paljon maistunut, joten täytyy jatkaa etsintöjä. Olen koettanut katsoa, josko jotain vastaavaa juustoa myytäisiin eri nimellä, mutta en ole löytänyt sellaistakaan. Pitää jatkaa etsintöjä.

Heitin salaattiin tällä kertaa myös edellisen päivän illalliselta jääneet parsat

Lounaan jälkeen lähdin läheiseen Barnes & Noble kirjakauppaan. Rakastan kirjakauppoja, sekä kirjoja että erityisesti lehtiä, jotka ovat ehkä leikkokukkien kanssa suurimpia heikkouksiani - onneksi molemmat ovat täällä halpoja! Käytiin kaupassa pikaisesti yhtenä päivänä ja olin siitä lähtien odottanut, että pääsen sinne rauhassa pyörimään. Barnes & Noble on ketju, joka on ihan hyvin varusteltu, mutta ei kuitenkaan mitään Suomen Akateemisten tasoa. Jossain on varmasti vielä isompia kirjakauppoja täällä... Sain siellä kuitenkin helposti kulutettua melkein kolmisen tuntia, kunnes mies soitti, että voisi tulla hakemaan kotiin.

Ostin kirjakaupasta joitain lehtiä ja kirjoitin vihkoon ylös ison kasan kiinnostavia kirjoja harkintaan

Kirjakaupassa sai selvästi perehtyä kirjoihin ennen ostoa, sillä siellä oli ympäriinsä tuoleja, joihin voi istahtaa lueskelemaan. Jotkut näyttivätkin lukevan siellä pitkän tovin. Kirjojen hinnat olivat ehkä hieman halvempia kuin Suomessa, mutta eivät niin halpoja kuin netissä esim. Bookdepositoryssa, josta tilaan suurimman osan kirjoistani. Kiersin koko kaupan läpi hiljalleen ja kiinnitin huomiota, mitkä teemat saivat erityisesti tilaa. Kun yhdelle teemalle oli varattu keskimäärin yksi hylly, oli tämä teema saanut kolme hyllyä:


Kolme hyllyä olivat saaneet myös dieettioppaat ja myös elämäkerrat tuntuivat olevan suosittuja hyllyriveistä päätellen. Omat hyllynsä olivat saaneet myös länkkärit:


Huomasin myös, että Moleskinen vihot ovat vaarallisia täällä Kaliforniassa. Noinkohan uskallan käyttää omiani täällä enää :).


Ihan näin lokoisaa ei arkeni tule jatkossa olemaan, sillä aion täältä käsin viimeistellä yksiä keskeneräisiä opintojani Suomeen. Pakkasin gradumateriaalit kuitenkin suoraan muuttokuormaan, sillä ajattelin pärjääväni ensimmäiset pari kuukautta hyvin ilman niitäkin :).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti