sunnuntai 22. tammikuuta 2012

Japanilainen sunnuntaibrunssi

Törmäsin viikolla Sushi Yaman mainokseen sunnuntaibrunssista, joka kuulosti niin houkuttelevalta, että piti heti tänään lähteä testaamaan. Ei ole varmaan jäänyt kenellekään epäselväksi, että sushi on yksi lempiruoistamme, ja tämä kaupunki on paratiisi kaltaisillemme. Olin hieman epäilevä ravintolan sijainnin ja nettisivujen perusteella, mutta brunssi osoittautuikin aivan loistavaksi.Ravintola vaikutti japanilaiselta perheravintolalta ja oli ulkoisesti varsin vaatimattoman oloinen. Mutta palvelu oli kerrassaan sydämellistä ja 19 dollarin hintaan sai runsaan, japanilaisen buffee-pöydän ja pari lasia skumppaa. Kaksi kokkia taikoi tarjolle noin kymmenen erilaisen sushirullan lisäksi myös muita japanilaisia ruokia, kuten tempuraa. Tullaan varmasti toistekin.

erilaisia sushirullia tarjolla


Mielestäni kuohuviini on parasta seuraa sushille, ja tähän brunssiin sisältyi pari lasia "shamppanjaa". Varmastikaan juoma ei ollut shampanjaa ainakaan eurooppalaisittain ymmärrettynä, mutta ihan kelpoa kuohuviiniä kuitenkin. Shampanjanimitys ei tullut yllätykseni, sillä olen jo aiemmin hämmästellyt kaupassa "kalifornialaista shampanjaa". Luulin, että nimitys on ympäri maailmaa suojattu Champagnen alueen kuohuviineille, mutta ihan näin ei asia olekaan. Kuulemma täkäläisen lainsäädännön mukaan uudet amerikkalaiset kuohuviinit eivät enää voi saada oikeutta käyttää shampanjan nimitystä, mutta aiemmin lainsäädäntö on sallinut tämän nimityksen myös joillekin amerikkalaisille kuohuviineille. Ne saavat käyttää nimitystä edelleen, mutta etiketistä pitää ilmetä alkuperäpaikka. Eli näin:

kalifornialaista shampanjaa

4 kommenttia:

 1. Onpa kyllä halpaa kuin saippua... :D

  PS. laulan edelleen samaa virttä, mutta tajuttoman upeita kuvia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. JaninaV, no älä muuta sano :). Kysyin tuolla epäuskoisesti siltä tarjoilijalta, että kuuluuko tähän ihan oikeasti niinku nää kaikki :D? Ja kiitos kovasti, tykkään tosta virrestä ;).

   Poista
 2. Gorgeous photos!!
  Following!!

  XO,
  Lucija
  WLL

  VastaaPoista