perjantai 6. tammikuuta 2012

"Keep calm and have a cupcake"

Muutossa haastavinta oli miettiä, mitä tavaroita tarvitsee milloinkin. Meidän tavarat muuttaa tänne kolmessa erässä. Ensimmäinen erä tuli meidän mukana lentokoneessa ja siinä oli piti olla paitsi tärkeimmät tavarat, niin myös esimerkiksi herkimmät elektroniikkalaitteet ja aidot korut tai muut pienet arvoesineet. Toinen erä tulee lentorahtina parin viikon sisällä. Lentorahdin säännöt olivat tiukimmat, käytännössä siihen erään ei voinut laittaa kuin vaatteita ja papereita. Kolmas erä on meidän varsinainen muuttokuorma, joka tulee laivarahtina parin kuukauden päästä. Mitään elintarvikkeita tai pesuaineita ei voinut laittaa mihinkään erään, joten esimerkiksi kaikki kuivatarvikkeet, mausteet ja puhdistusaineet pitää kerätä täällä alusta.

Oli vaikea miettiä, mitä tavaroita tarvitsee milloinkin. Kotona on paljon sellaista arkista tavaraa, joiden tarpeen huomaa vasta täällä, kun ne seilaavat tuolla Atlantin päällä. Kuten paperivihot. Tykkään tehdä listoja ja kirjoittaa asioita muistiin paitsi tietokoneelle, niin myös ihan paperivihkoon. Nyt kun kaikki kuittien taustat ja mainospostien marginaalit on raapusteltu täyteen osoitteita, to do -listoja ja muistiinpanoja, niin oli aika kerätä tämä informaatio yhteen paikkaan ja ostaa vihko. Taidanpa ottaa tuon vihon sloganin myös motokseni täällä.


Täällä on juuri valjennut aurinkoinen loppiaisaamu. Loppiainen ei ole täällä vapaapäivä, mutta kohta alkaakin jo viikonloppu. Omassa ohjelmassani on tänään liikennesääntöjen opettelemista, erinäisten lomakkeiden täyttämistä ja viikonlopun suunnittelua. Viikonloppuna olemme ajatelleet mennä Balboa Parkiin. Se on valtaisa alue, jossa on on erilaisia taidemuseoita, luonnontieteellinen museo, useita erilaisia puutarhoja, paikallista kulttuuria, esittävää taidetta jne. Puisto on niin valtaisa, että siihen myydään ns. päivälippuja, joilla saa käydä viidessä museossa tai ns. viikkolippuja, jotka kattavat koko puiston. Puiston yhteydessä on San Diego Zoo, joka on Amerikan kuuluisimpia eläintarhoja. Sinne menemme sitten jonain toisena kertana, se on jo itsessään valtaisa. Itseäni kiinnostaa tällä ensimmäisellä Balboa Park -vierailulla ainakin valokuvataiteen museo.

2 kommenttia:

  1. Mina muutin 12 vuotta sitten tyon perassa Englantiin. Mukana oli rinkallinen tavaraa. Ja uskomatonta mutta totta, tuohon rinkalliseen kuului myos spagettikauha :)

    VastaaPoista
  2. Toi oli aika hyvin, mulla taisi olla suunnilleen saman verran viimeksi silloin, kun lähdin opiskelemaan :). Meillä lähti koko reilun kolmenkymmenen vuoden aikana kerätty maallinen mammona mukaan ja huolimatta koko syksyn kestäneestä ylimääräisten tavaroiden kierrättämisestä ja hävittämisestä, niin sai sitä tavaramäärää hämmästellä silti.

    VastaaPoista