sunnuntai 29. tammikuuta 2012

Vuoristoa ja villiä länttä

Viikonloppu oli täällä helteinen ja meilläkin oli sopivasti pitkästä aikaa mahdollisuus turisteiluun. Lauantain aloitimme kuitenkin arvokkaissa tunnelmissa: antamalla äänemme presidentinvaaleissa. Mielestäni äänestäminen on tärkeä oikeus ja olen halunnut käyttää sen kaikissa vaaleissa. Siksi harmittelinkin, että missasimme ensimmäisen kierroksen äänestyksen, koska luulimme lähimmän äänestyspaikan olevan Los Angelesin suurlähetystössä. Sittemmin kuulin, että äänestää voi myös San Diegossa, Balboa Parkin Suomi-talossa. Balboa Parkissa on eri mailla omia pieniä taloja, jotka esittelevät kyseistä maata. Yksi niistä on paikallisten ulkosuomalaisten ylläpitämä Suomi-talo, joka toimi lauantaina äänestyspaikkana. Onneksi suosikkini selvisi toiselle kierrokselle ja pääsin vielä antamaan ääneni hänelle. Kirjekyyhkyillä on nyt viikko aikaa toimittaa ääneni Turkuun.

Lauantaina Suomi-talo oli pyhitetty pelkästään äänestykselle ja vaalikahveille.

Äänestyksen jälkeen lähdimme ajelemaan vuoristoon, Laguna-vuorille noin tunnin ajomatkan päähän San Diegosta. Laguna-vuoristossa on San Diegon piirin korkein kohta, n. 6000 feet (n. 1 830 m) merenpinnasta. Vuorilla lämpötilat tippuvat ja ylempänä lämpöä oli enää n. +10 C, kun samaan aikaan San Diegossa oli +25 C. Vuoristossa on usein talvisin ihan kunnon lumimaisemat, mutta nyt vuorilla on ollut leuto talvi. Onnistuimme kuitenkin näkemään pikkuisen luntakin varjopaikoissa. 

tästä vuoristomaisemasta tuli mieleen Lapin kesä 

Puita metsäpalon jäljiltä. Metsäpalot ovat iso ongelma tällä kuivalla alueella ja näimme laajoja, kokonaan palaneita alueita.

matkalle osui pieni pätkä aavikkoakin


Vuorille mentiin Julianin turistikylän läpi. Siellä oli villin lännen henkisiä rakennuksia, pieniä putiikkeja ja jopa hevosrattaita. Meillä oli vähän kiire grillailemaan tuttujen suomalaisten luokse, joten ajoimme siitä vain läpi tällä kertaa. Viimeistään syksyllä kuitenkin pitää mennä sinne ajan kanssa: kylän kuuluisat omenapiirakat tuovat kuulemma turisteja ruuhkaksi asti. Ei kommentteja:

Lähetä kommentti