torstai 26. tammikuuta 2012

Ihana valo

Tämä kuuluu sarjaan, että enpä olisi tällaista ongelmaa etukäteen keksinyt. Silmäni ovat kuivuuteen taipuvaiset ja siksi ne välillä kirvelevät ja vetistävät. Ongelma on äitynyt täällä erityisen pahaksi aamuisin, kun olen vienyt miestä töihin. Olen ratkaisuna koettanut puhdistaa silmät aamuisin erityisen huolellisesti ja laittanut jopa silmätippoja ennen lähtöä. Siitä huolimatta viime viikolla yhtenä aamuna palatessani kirvely yltyi niin pahaksi, etten pystynyt pitämään silmiä auki. Olin jo ihan lähellä kotia, kun jouduin kiskaisemaan auton sivukujalle odottamaan, että silmät rauhoittuisivat. Seuraavana aamuna sama tapahtui jo menomatkalla ja mies joutui pelkääjän (sananmukaisesti) paikalta auttamaan ohjaamaan auton sivun.


Miehelle tuli sitten mieleen, voisiko ongelma johtua auringosta, joka aamuisin paistaa matalalta. Sen jälkeen olen laittanut aurinkolasit päähän aamuisin lähtiessämme ja ongelma on poistunut täysin. Ei pientäkään kirvelyä tai vetistelyä, ei mitään. Ilmeisesti kuivat silmäni ovat siis herkät myös auringonvalolle. Tämä tarkoittaa sitä, että tarvitsen aurinkolasit vahvuuksilla, koska käytän arkisin enemmän laseja kuin piilareita.

Olen aina ollut huono käyttämään aurinkolaseja. Kesällä tulee vain siristeltyä, varsinkin kun olen voinut käyttää aurinkolaseja vain piilareiden kanssa. En tiedä, onko tämä syy vai seuraus, mutta tänne tullessamme aurinkolasini olivat noin kymmenen vuoden takaiset värilliset pleksit. Joka kevät olen ajatellut, että tänä kesänä ostana uudet, kauniit aurinkolasit, ja sitten se kesä hujahtaa ohi, käytän aurinkolaseja kahdesti ja syksyllä ajattelen, että no, ostan sitten ensi kesäksi. Tänne tultuamme ostin Guessin outletista nämä aurinkolasit ($ 50). Tämä malli on edelleen suosikkini, vaikka sekin meni muodista ehkä viitisen vuotta sitten. Se tuntuu sopivan kasvoihinikin parhaiten.


Ajattelin tilata aurinkolasit vahvuuksilla netistä eyewearbrands.comista heti, kun täkäläinen luottokorttini näinä päivinä saapuu, niin saadaan kerrytettyä sitä luottohistoriaa tästäkin ostoksesta :). Olen tilannut aiemmin tuosta paikasta yhdet Diorin silmälasit. Olin muuten tyytyväinen kauppaan, mutta olen huomannut, että linssimateriaali on vaikeampi pitää kirkkaana kuin muualta ostamissani laseissa. Jossain se satojen eurojen hintaero kuitenkin pakostakin näkyy, joten olen ollut niihin siihen nähden tyytyväinen. Mutta jos käyttäisin joka päivä yksiä laseja, niin en ehkä ostaisi niitä tuolta.

Kun ostaa netistä lasit, parasta olisi tietenkin päästä sovittamaan niitä etukäteen. Itselläni ei oikein moraali anna periksi sovitella laseja optikolla, jos tiedän ostavani samat lasit netistä. Siksi ostaessani laseja netistä olen yleensä vertaillut mittoja olemassaoleviin laseihini. Mitat löytyvät yleensä googlailemalla. Toki tällöin pitää myös olla hyvin selvillä siitä, millaiset mallit itselle sopii ja pidättäytyä samanlaisissa. Esim. tällä hetkellä suositut isot pyöreähköt lasit eivät sovi kasvoilleni yhtään. Tykkäisin myös tyylikkäistä mustista, mutta sellaiset syö kaiken värin kasvoiltani. Joten tällä hetkellä suosikkini ovat nämä Givenchyt:


Tai nämä Fendit:


Satuin törmäämään myös aivan ihaniin aurinkolaseihin ilman vahvuuksia. Näissä on tuon suosikkimuotoni lisäksi art deco -henkinen koriste, ja korutyyleistä olen heikkona juuri art decoon:


Nämä viimeiset jäävät nyt ainakin toistaiseksi ihan vain unelmoitavaksi. 

4 kommenttia:

 1. Voi, itse en tietäisi, mitä tekisin ilman aurinkolaseja! Ainoa ongelma on, etten ole saanut aikaiseksi hankkia lisää piilolinssejä, joten viime kesä meni aavistuksen huonolla mallilla tosi vanhoilla piilareilla, mutta ehkä tässä kohtapuoliin ehtii ja saa aikaiseksi. :D

  Tänne kyllä tulee ihanaan tahtiin kuvia ja päivityksiä. Olin taas melkein unohtanut tämän, kun en jostain ihme syystä ollut tallentanut kirjanmerkkeihin, mutta nyt on osoite visusti tallessa!

  VastaaPoista
 2. Onhan auringonvalo haitallistakin silmille, että toivottavasti mustakin tulee tuollainen ahkera aurinkolasien käyttäjä :). Mua myös vähän häiritsee se, miten aurinkolasit muuttaa näkymää, värejä yms., vaikka se onkin ihan totuteltava asia.

  Näin alussa on paljon nähtävää ja ihmeteltävää, niin siksikin päivityksiäkin on usein :). Voi olla, että tahti vähän hidastuu jossain vaiheessa sitten.

  VastaaPoista
 3. Toinen mikä Jenkkilässä kuivattaa silmiä on itehokas ilmastointi aina ja kaikkialla!
  Kyllähän Suomessakin on autoissa ilmastointi,mmutta sitä tarvitsee paljon harvemmin ja siksi sen silmiäkuivattavaa vaikutusta ei niin huomaa. Jenkeissä ilmastointi on kotona, ravintoloissa ja etenkin kauppakeskuksissa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen valitettavasti huomannut :(. Silmätippoja saa laittaa joka ilta kotona ilmastoinnin takia. Myös iho näyttää autiomaalta täällä.

   Poista