maanantai 30. tammikuuta 2012

Gaslamp quarter

Sunnuntaina lähdimme viimeinkin tutustumaan San Diegon keskustaan. Jo oli aikakin, sillä onhan täällä tullut jo kuukausi(!) asuttuakin. Halusimme tutustumaan Gaslamp quarteriin. Alue on saanut nimensä vanhoista katulampuistaan ja on tunnettu hienoista, vanhoista rakennuksistaan.

mehikasveja keskustan laitamilla

Päivän aluksi opimme, että jatkossa testailemme uuden automme ominaisuuksia ensimmäistä kertaa ihan kotipihalla. Olimme parkkeeranneet auton keskustan laitamille hiljaiselle pikkukadulle, mutta vähän matkaa käveltyämme ja karttaa tutkailtuamme tajusimme, että kävelymatkaa olisi vielä kilometrejä. Palasimme ajaaksemme auton lähemmäksi. Autoa lähestyessämme mies keksi kokeilla paahteessa hetken seisoneen automme ns. pikajäähdytysominaisuutta. Kaukosäätimestä auto avaa kaikki ikkunat ja kattoluukun apposen auki, jolloin läpiveto pyyhkäisee kuuman, seisoneen ilman ulos. Olin juuri selittänyt autolle kävellessämme miehelle, miten ominaisuus ei kyllä ole kovin turvallinen, ja ehtinyt istuutua autoon, kun ohitseni käveli noin metrin päästä nuorehko mies, joka piikitti itseään käsivarteen. Suhisin miehelle suupielestä, että laita nyt ne ikkunat kiinni ja ovet lukkoon. Mies vastasi, ettei saa niitä menemään, että auto tarvitsee varmaan käynnistää sitä varten. Lopulta mies sai ovet ja ikkunat suljettua laitettuaan virta-avaimen lukkoon. Siinä vaiheessa ohikulkenut mies oli jo mennyt menojaan kiinnittämättä meihin mitään huomiota. Tosi epämukava tilanne, vaikka mitään vaaratilannetta ei ollutkaan.


Kaasulamppukorttelissa oli paljon kauniita rakennuksia ja erikoisia yksityiskohtia ihmeteltäväksi, mutta en oikein tykännyt alueen fiiliksestä. Keskeisenä turistialueena alue oli täynnä asiakkaista kilpailevia ravintoloita, baareja ja erilaisia kaupustelijoita. Alueella näki myös enemmän kodittomia ja pahveihin kirjoitettuja avustuspyyntöjä kuin muualla San Diegossa. Vaikka aurinko paistoi taivaan täydeltä, näytti kaupunki myös varjoisampaa puoltaan tänä päivänä.

Joitain kuvia kaasulamppukorttelista:


yli kaksikerroksisia kerrostaloja ei näe pahemmin muualla kuin keskustassa taksikäytännöt ovat meille vielä ihan mysteeri eikä ne taida ajaakaan kuin keskustassaomaisuus ostoskärryissä

Lounaalle suuntasimme kohti Little Italyn höyryäviä pastalautasia, siitä vielä toisessa postauksessa.

6 kommenttia:

 1. Mä olisin hätääntynyt tuollaisessa tilanteessa varmasti myös vähän. Mun mielestä huumeidenkäyttäjät on todella ahdistavia ja toisaalta en ole varsinaisiin piikittäjiin edes tottunut, koska en ole täällä koskaan sellaista nähnyt, ainoastaan Riiassa kerran. Niin suojattua elämää täällä voi elää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, kyllä se oli tosi ahdistava hetki, sitä oli kuitenkin "jumissa" siellä auton sisällä kaikki ikkunat auki. Ja autokin oli vielä jumissa taskuparkissa. Mä en ollu koskaan ennen nähnyt piikittäjiä, joskus jossain festareilla on kannabis haissut, mutta en ollut tuollaista tilannetta ennen nähnyt.

   Poista
 2. Ihania kuvia, ihana aurinko ja valo!

  VastaaPoista
 3. Voi että miten kauniita kuvia!! Tuo autotilanne kuulostaa tosi ahdistavalta, mä oikeasti pelkään huumeidenkäyttäjiä, kun ne voi olla (no voihan kännisetkin olla) niin arvaamattomia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :). Joo, just toi arvaamattomuus muakin pelottaa :(.

   Poista