maanantai 9. tammikuuta 2012

Farmers' Market

Eilen sunnuntaina heräsin aamulla itsestään klo 9.22 ja menin nukkumaan puolen yön jälkeen - olen siis vihdoin sopeutunut uuteen aikavyöhykkeeseen. Luultavasti jo tällä viikolla saan taistella aamuheräämisen kanssa.


Eilen oli vihdoinkin aika päästä tutustumaan kovasti odottamaani Farmers' Marketiin, joita on täällä ympäri kaupunkia. Otimme suunnaksemme Escondidon markkinat. Tässä välissä olin onneksi jo löytänyt Sprouts - Farmers' Market -kauppaketjun, josta saa paljon tuoretta lähiruokaa - mikä näköjään tarkoittaa siellä yleensä Meksikossa tuotettua. Olen löytänyt sieltä tuoreiden kasvisten ja marjojen lisäksi myös ihanaa omenamehua, jota ei pullon mukaan ole tehty tiivisteestä eikä siinä ole käytetty säilöntäaineita tai makeutusaineita. Se maistuu ihan samalta kuin omenamehu, jota äiti teki teki meille lapsena.

Onneksi tosiaan en laskenut seuraavan viikon ruokalistaa noiden markkinoiden varaan. Ne olivat yhtä pienet kuin ne, mihin Del Marissa sattumalta osuimme. Tarjolla oli vähän kasviksia, hunajaa, perusleipää ja olisiko ollut jotain käsitöitä. Trubaduuri lauloi siirappisia rakkauslauluja taustalla. Kaikkinensa muistutti jonkin suomalaisen pikkukunnan markkinoita.

Markkinahumua

Teimme hurjasti ostoksia: ostimme markkinoilta mukilliset paikan päällä puserrettua appelsiinimehua (ihanaa!) ja oksan tuoreita limepuun lehtiä, joita olemme turhaan koettaneet Turusta etsiä kookoskanakeittoomme.

Näillä eväillä ei ehkä pärjäisi ihan koko viikkoa

Markkinapaikan parkkipaikalla kävi suurempi vilske kuin itse markkinoilla. Markkinoiden vierestä lähti polku vuoristoon ja reitti näytti olevan paitsi maastopyöräilijöiden, niin myös ratsastajien suosiossa. Molempia tuotiin autoilla paikalle. Olisipa hauska päästä joskus vuorille ratsastamaan.
Meillä oli Escondidossa enemmänkin ohjelmaa: siellä sijaitsee suuri "autopuisto", johon ovat kerääntyneet yhteen monien automerkkien paikalliset myymälät. Kävimme siellä tutustumassa automarkkinoihin, sillä siellä oli kätevästi yhdessä kaikki ne automerkit, joita harkitsemme. 

Escondido sijaitsee vähän ylempänä vuoristossa ja paluumatkalla huomasimme vuoristojärven nimeltä Lake Hodges, ja poikkesimme alueelle kävelemään. Näimme siellä paljon mm. haukkoja ja kotkia liitelemässä. Yksi hieno asia tällä alueella on, että täällä on niin monenlaista ympäristöä lähellä: on rantaa, kaupunkia, vuoristoa. Ja vaikken mikään eräihminen olekaan, niin hienoa on myös se, miten paljon täällä näkee vaikkapa erilaisia lintuja. En ollut uskoa silmiäni ensimmäisenä päivänä, kun näin ensimmäistä kertaa kolibrin, ja sittemmin ollaan nähty niitä joka päivä. 

Haukka
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti