sunnuntai 1. heinäkuuta 2012

Normiviikonloppu

Suomen valoisiin kesiin tottuneina tuntuu, että pimeä tulee täällä liian aikaisin. Siksi yritämme viikonloppuisin aina käydä jossain katselemassa uusia paikkoja, koska viikolla emme yleensä ehdi valoisaan aikaan. Nyt kävimme lauantaina San Diegon eläintarhassa, joka on alueen kuuluisimpia nähtävyyksiä. Kävimme jo aiemmin ns. safarilla eli villieläinpuistossa, joka on erillinen osa eläintarhaa. Nyt oli varsinaisen eläintarhan vuoro.


lisää kuvia eläintarhasta tulossa myöhemmin

Tänään kävimme päivällä katsomassa jalkapallon EM-finaalin sporttibaarissa. Oli aurinkoinen hellepäivä, eikä meillä ollut pelin jälkeen mitään suunnitelmia, joten suuntasimme rannalle. Perillä meitä odottikin täysin pilvien peitossa oleva taivas. Emme asu ihan rannan tuntumassa ja melkein aina täällä "sisämaassa" on sekä lämpimämpää että aurinkoisempaa kuin rannoilla. Sen lisäksi Etelä-Kaliforniassa on oma pilvinen sääilmiö nimeltä June Gloom. Huonoina vuosina on June Gloomin lisäksi myös Grey May ja No-sky July, joskus jopa Fogust. Sääilmiöstä johtuen rannat ovat usein alkukesästä pilvisiä ja jopa viileitä. Säiden puolesta paras turistiaika täällä onkin yleensä elokuu ja syyskuu.

Tänään oli yksi noista pilvisistä päivistä. Lämmintä oli, mutta auringosta emme nähneet sädettäkään.

No-sky July

lintuaura pilvisellä taivaalla

 tarkoitus oli häivettää ballerinoista tulleita rusketusrajoja sandaaleilla, mutta eivät tainneet varpaat nähdä aurinkoa tänäänkään


Viikonloppuna ei voinut olla huomaamatta sitä, että ensi viikolla on yksi Amerikan suurimmista juhlapäivistä, July 4th eli itsenäisyyspäivä. Meillä on vielä suunnitelmat auki, mutta jonnekin olisi hauska mennä aistimaan tunnelmaa. Minne ikinä menemmekin, niin yksi asia on varma: luvassa ovat vuoden pahimmat ruuhkat.eläintarhan jonossa oli joku, joka oli jo pikkuvarpaita myöden valmiina juhlimaan itsenäisyyspäivää

6 kommenttia:

 1. Voi vitsi mitkä kynsilakat tuolla tyypillä. Melkein tekee mieli tehdä itse samanlaiset, vaikka tämä patrioottinen lippuintoilu muuten samanaikaisesti sekä hämmentää, naurattaa että kammoksuttaa. Enpä ole Suomessa nähnyt koskaan naapurin ripustavan täysimittaista siniristilippua roikkumaan parvekkeeltaan...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mustakin noi kynnet oli oikeestaan aika hienot - mutta tosiaan samanaikaisesti hämmentävät. Täällä näkee tosiaan paljon kodeissa noita lippuja liehumassa ihan tavallisina päivinä. Ja kaikkea muutakina Amerikka-krääsää, kuten jotain "God bless America"-viirejä. Sain ystäviltä läksiäispaketissa sellaisen pienen siniristilipun kepin nokassa ja ollaan mietitty, pitäisikö heittää se tuonne parvekkeelle ihan vain vitsin varjolla ;).

   Poista
 2. Heippa!
  Tosi hieno blogi sulla! Ihan uskomattomia kuvia ja mielenkiintosia kirjotuksia, varsinkin kun aikalailla samanlainen elämäntilanne mulla. Nyt toista kuukautta asustelen täs Kaliforniassa. käy tsekkaamassa jos kiinnostaa!

  http://offtocali.blogspot.com/

  ps. Ollaan menossa viettämään itsenäisyyspäivää San Diegoon. Onks heittää mitään hyviä ravintoloita tai rantoja tai muutenvaa jotain missä pitää päästä käymään San Diegossa? :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti, Chris, ja kävin heti katsomassa blogiasi. Hienoja kuvia! Ja muutenkin vaikutti mielenkiintoiselta, tulen varmasti toistekin :).

   Meillä on itselläkin vähän itsenäisyyspäivän suunnitelmat auki ja tämä on meidän eka itsenäisyyspäivä täällä, joten en ehkä osaa kauheasti antaa vinkkejä. On kuitenkin niin erikoinen päivä tuo huominen ja joka paikka on täpötäynnä ihmisiä. Kuulemma rannoille pitää huomenna mennä klo 6.00, mikäli aikoo saada auton parkkiin ja löytää istumapaikan. Oikeasti. Mun suosikkirannat täällä ovat Coronadon ranta (Coronado-saari on muutenkin hieno, varsinkin se korkea silta, jota pitkin sinne ajetaan) ja Del Marin ranta. Myös Pacific Beach on kiva, siellä on nuorempaa porukkaa ja muutenkin nuorekkaampi meininki kuin muilla rannoilla.

   Täällä on vinkkejä ilotulitusten katselupaikkoihin huomiselle:
   http://www.bigbayboom.com/

   Sea World on San Diegon isoimpia nähtävyyksiä (ei olla käyty vielä itse) ja siellä on myös kuulemma yhdet hienoimmista ilotulituksista. Sitä voi sinällään harkita kanssa, mutta siellä on taatusti huomenna ihan tajuton ruuhka, on ihan normipäivinäkin meinaan.

   Täällä oli muuten maanantaina nähty iso valkohai La Jollan rannalla (La Jolla Shores) ja ranta suljettiin loppupäiväksi, joten jos tälle rannalle päädytte (kaunis biitsi sekin sinällään), niin kannattaa pitää silmät auki.

   Ravintoloista en osaa kauheasti vinkata, koska ei olla kauhesti keskustan tuntumassa vielä käyty syömässä, eikä olla löydetty vielä mitään erityisen sykähdyttäviä ravintoloita muualtakaan. Luultavasti joudutte joka tapauksessa päättämään ruokapaikan huomenna sillä perusteella, missä on tilaa ;).

   Poista
 3. Kiitti vinkeistä! Oli apua :)

  Saatiin ihan kivat ilotulitusten katselupaikat downtownista vaikka ne raketit nyt oli vähän mitä oli.. Valkohaita ei näkynyt mutta kun oltiin justiin tuolla Coronadon rannalla (tosi hieno paikka muuten!!), niin ihan mun viereen ui hylje :D meinasin jo alkaa silittämään, mutta sitten tuliki mieleen, että jos se purasee tai jotain ni en sitte viittiny. Oli kiva reissu San Diegossa ja tuun varmaan useemminkin käymään!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä olisin varmaan saanut sydärin tosta hylkeestäkin noiden haiuutisten jälkeen :D. Aika erikoinen kokemus varmasti joka tapauksessa :). Mukavaa, että viihdyitte täällä!

   Poista