maanantai 23. heinäkuuta 2012

Crystal Pier

Postasin aiemmin Pacific Beachin leijasurffaajista (kiitos lajin nimestä kommentoijille!). Haluan esitellä vielä toisen kyseisen rannan hienouksista, nimittäin pitkän puulaiturin nimeltä Crystal Pier. Nämä pitkät laiturithan ovat paitsi kalastajien, niin myös valokuvaajien suosikkeja. Joku ilta vielä menen tuonne kuvaamaan laituria auringon laskiessa - kuten niin moni kuvaaja minua ennen. Tuollaiset laiturit eivät ole San Diegossa kovin tavallisia. Tämän lisäksi mieleeni tulee ainoastaan La Jollan rannalla oleva betoninen laituri. La Jollan laiturille ei muistaakseni edes pääse kävelemään kuten tälle laiturille.

siellä se laituri siintää 
Laiturin päällä on mökkejä, joita Crystal Pier Hotel vuokraa. Jos mielii laiturille katselemaan auringonlaskua omalta terassilta punaviinilasi kädessä, niin kannattaa olla ajoissa liikenteessä: kuulemma nämä varataan jopa kuukausia etukäteen.

jokaisen mökin ikkunaluukuissa on oma merellinen figuuri 


näkymä laiturilta 

laiturilla oli paljon kalastajia 

to jump or not to jump?

laiturinnokka oli oikeasti hurjan korkealla

 merituuli tuivertaa

 Tämä ressukka oli loukannut toisen jalkansa ja hyppi yhdellä jalalla. Onneksi vieressä oli mukava kalastaja, joka aina välillä heitti sille kalan :). Itse asiassa tämä oli niin pulskassa kunnossa, että tällainen säälikalastus saattaa olla jopa tehokkaampaa kuin lokin normaalit ruoanhankintatavat...

16 kommenttia:

 1. Aivan ihastuttavia noi mokit!
  Pitaakin alkaa suunnittelemaan syksyn Kalifornian matkaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ne oli tosiaan ihastuttavia, joskin kylkikyljessä, joten ihan kauheasti yksityisyyttä ne ei tarjoa. Mutta varmasti hienon kokemuksen silti! Kannattaa varata mökki pian, jos meinaatte syksyllä mennä: "Summer reservations are recommended 11 months out, winter 4-6 months in advance." Hauskoja suunnitteluhetkiä, Kaliforniassa on niiiin paljon kaikkea nähtävää! Nimim. itsekin kesälomamatkaa ympäri Kaliforniaa parhaillaan suunnittelen.

   Poista
 2. Hienoja kuvia laiturin alta ja just mahtavia kuvakulmia! Teidän pitää ehdottomasti varata tuollainen vedenpäällinen mökki. Bangorissa oli tuollainen yksi pitkä laituri, jonka päässä oli yllättäen teehuone. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen ajatellut, että tuollainen voisi olla kiva jollekin spesiaalipäivälle. Ehkä varataan sellainen yhdessä sitten, kun tulette kylään ;).

   Poista
 3. OI miten hienoja kuvia taas! Varsinkin se missä olet laiturin alla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Susanna! On aina niin mielenkiintoista kuulla, mistä kuvista muut tykkää :).

   Poista
 4. Mielettömän söpöjä nuo mökit =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin ovat! Kaikkia söpöjä yksityiskohtiakin. Esimerkiksi yksi juttu, mihin kiinnitin huomiota, oli nuo kukkalaatikkoistutukset. Ne olivat kauniita ja värikkäitä, mutta perinteisten kukkien sijaan niissä on mehikasveja - kaunista ja niin sandiegolaista.

   Poista
 5. Kylläpäs on ollut mukava kun on joka päivä töiden jälkeen ollut uusi postaus, paras tapa aloittaa vapaailta on lukemalla Kalifornian kuulumiset! :) /m

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. m, olipa kiva kuulla :). Nyt on voinut keskittyä tähän enemmän, kun ainoa vakituinen päiväohjelmani eli kielikurssi on kesätauolla :).

   Poista
 6. Aivan ihania kuvia! :)
  Olen itse unelmoinut Kaliforniasta ja viime aikoina juuri San Diegoon muutosta yliopistovaihdon muodossa. Satutko tietämään mitään San Diego State Universitysta? Netistä olen koittanut selvittää mahdollisimman paljon mutta olisi mahtavaa kuulla kokemuksia muualta kun koulun nettisivuilta.. :) Haluaisin esim. tietää kuinka pitkän matkan päässä koulu on San Diegon keskustasta ja onko sinne helppo lähteä käymään luentojen jälkeen vai pitääkö reissu sinne tehdä "päiväreissuna".
  - Coco
  http://cocolifestyle.blogspot.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En valitettavasti oikeastaan mitään tiedä :(. Täällähän on (ainakin?) kolme yliopistoa, University of California San Diego (UCSD), San Diego State University (SDSU) ja University of San Diego (USD). Näistä ensimmäinen on maineikkain ja se on maailman yliopistorankingeissa 50 parhaan joukossa, erityisesti ns. kovissa tieteissä. Se myös sijaitsee mahtavalla paikalla La Jollassa. Noista kahdesta muusta en tiedä oikein mitään. Katsoin kartasta, missä SDSU sijaitsee (tosin en tiedä, miten laajalle niiden kampus on levinnyt) eikä se sinällään niin kaukana keskustasta sijaitse (n. 15 km), mutta en tiedä, miten sinne pääsee julkisilla kulkuvälineillä. Täällä tuo julkisilla liikkuminen ylipäätään on niin hankalaa, että melkein suosittelen ostamaan auton täällä. Yksi tuttu vaihto-opiskeli täällä yhdessä lähikaupungissa ja teki niin, että osti jonkun halvan auton täältä vaihto-oppilasvuodeksi.

   Tämä kaupunki on myös siten hajallaan, että täällä on paljon muitakin kiinnostavia paikkoja kuin keskusta (itse asiassa me ollaan varsinaisessa keskustassa käyty kävelemässä tasan kerran tässä puolen vuoden aikana...). Keskustassa on ravintoloita, baareja ja viihdettä, mutta esim. shoppailupaikat ja rannat ovat pääosin muualla. Eli tämä kaupunki ei rakennu samalla tavalla keskustan ympärille kuin monet kaupungit muualla, tyyliin Helsinki tai Turku.

   Poista
 7. Kiitos paljon vastauksesta! Tuo SDSU taitaa itselleni olla ainoa mahdollinen vaihtoehto joten helpotus kuulla että se ei sijaitse kauempana kuin tuon 15km. Auton ostoa olen tosiaan itse suunnitellut jotta pääsisi juuri lähipaikkoja kiertämään ja sitten lopulta ajaa ylös San Franciscoon asti. :)

  Kiitos vielä vastauksestasi!
  ps. tuo vaellusreissunne näytti mielettömältä, saman haluan ehdottomasti itsekin siellä tehdä! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Huomasin blogistasi, että opiskelet businesstä, niin ajattelin vielä mainita, että kuulin tuon SDSU:n business ohjelman olevan varsin maineikas. Eli varmasti hyvä paikka. Jos hankit auton, niin liikkuminen ei tule olemaan mikään ongelma. Tämä kaupunki on rakennettu autoille, joten tieverkosto on toimiva ja liikkuminen paikasta toiseen on nopeaa :). Parkkipaikat voi joskus olla toinen seikka, mutta periaatteessa kuitenkin ;). Tuo vaellusreitti on tosiaan mielenkiintoinen :).

   Poista