keskiviikko 25. heinäkuuta 2012

Viihderatkaisuja

Pohdin keväällä televisiokanavavaihtoehtoja (kiitos kaikille hyvistä kommenteista!) ja nyt muutaman kuukauden jälkeen ajattelin jakaa ratkaisumme. Päädyimme ottamaan pelkästään Netflixin ja Suomen TVkaistan. Ensimmäinen on ymmärtääkseni vain Amerikassa toimiva palvelu, josta näemme netin kautta elokuvia ja sarjoja. Jälkimmäisestä näemme kaikki Suomen lisämaksuttomat kanavat nauhoitteina netin kautta. Vaikkei kummassakaan aina ihan uusimpia sarjoja ja elokuvia ole, niin ei ole näistä kahdesta katsottava kertaakaan vielä loppunut. Ratkaisuumme vaikutti paljon se, että taloyhtiöömme sai ottaa vain yhden kanavatarjoajan paketteja, jotka tarjosivat isoa kasaa tuntemattomia kanavia kalliiseen hintaan. Ehdin myös väliaikaisasunnossamme tutustua amerikkalaiseen kanavatarjontaan ihan tarpeeksi osatakseni olla kaipaamatta sitä.

Pakko erikseen kehua tuota TVkaistaa, sillä se on tosi hyvä palvelu, ottaisin sen nyt melkein jo Suomessakin. Se nauhoittaa kaikki ohjelmat kuukaudeksi ja ne voi katsoa, milloin haluaa. Ei tarvitse harmitella, ettei ajoissa huomannut kiinnostavaa ohjelmaa. Me kun vielä eletään täällä kymmenen tuntia Suomen perässä, niin koko päivän ohjelmat ovat katsottavina melkein aamusta alkaen. Monet ulkosuomalaiset lapsiperheet tilaavat TVkaistaa suomalaisten lastenohjelmien takia. Jos ympäristö on muuten lähinnä vieraskielinen, niin suomalaiset lastenohjelmat antavat pientä lisävirikettä suomen kielen oppimiselle.

Hyvin olemme pärjänneet ilman varsinaisia televisiokanavia. Uutisia ainoastaan joskus kaipaan, vaikka netistähän ne saa. Oikeastaan on myös hyvä, että nyt sitä televisiota tulee katsottua vain silloin, kun haluaa nähdä jonkin ohjelman. Ennen meillä pauhasi usein televisio taustalla muuten vain. Jos kuitenkin haluamme nähdä jonkin ohjelman Amerikan televisiosta, niin menemme taloyhtiömme kuntosalille, jossa on televisiot niin seinällä kuin kardiolaitteissakin. Keväällä treenasimme usein Voicen tahdissa. Monet ohjelmat myös pystyy katsomaan täällä netistä. Esimerkiksi juuri nuo erilaiset laulukilpailut näkyvät seuraavana päivänä netissä.

Meillä on televisioon kytkettynä Mac Mini netin käyttöä varten. Vielä pitäisi löytää huonekalu, jonka päälle sen voisi laittaa tuon lattian sijaan... Johtojen piilotus olisi plussaa myös. Netflixiä pystyy katsomaan suoraan ainakin näistä uudemmista televisioistakin.

Mac Mini - televisiomme sielu

Selasin eilen Netflixin tällä hetkellä suosittujen sarjojen listaa ja mikäs se sinne oli bongahtanut: Dawson's Creek. On tainnut eräs erouutinen nostaa vanhan sarjan pinnalle jälleen. Ehkä pitää itsekin joku päivä katsoa muutama jakso. Muistan sen ärsyttävän tekopyhänä sarjana, jota silti - tai ehkä juuri siksi - oli pakko katsoa. Huolimatta siitäkin, että taisin olla vähän yli-ikäinen sarjalle jo silloin.

kuvakaappaus Netflixistä

4 kommenttia:

 1. Meillä on Dish Network mutta koska asumme täällä Keskilännessä niin täällä myrskyää usein ja satelliittitelkka ei näy. Tämän vuoksi meillä on ullakolla antenni ja pystymme tällöin katsomaan antennin avulla noin kymmentä digikanavaa. Nämä ovat juuri ne isot kanavat (Fox, NBC, CBS joilla on iltaisin uutistarjontaa.) Joten teinä katsoisin kannattaisiko hankkia antenni ja katsella niitä ilmaiskanavia mitä digiboksilla näkyy sen antennin kautta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämän nähtyäni soitin miehelle innoissani, ja tämä vastasi, että joo, hän tietää ja hänen onkin ollut tarkoitus lainata kaverilta antennia, jotta näemme, toimiiko se täällä. No, itselleni tämä tieto tuli ylläri, eli kiitos tästä ja olisipa kiva juttu, jos saataisiin toimimaan :).

   Poista
 2. Mekin tilasimme viime viikonloppuna Netflixin, mutta lievän pettymyksen aiheutti HBO:n sarjojen täydellinen puute. Tämän takia yhä mietin, pitäisikö sittenkin ottaa televisio, jolloin saisi myös HBO-GOn ja rajattoman pääsyn HBOn sarjoihin... Meidänkin kaapelitarjoajamme Comcast on törkeän hintainen, mutta Dish tarjoaisi täällä satelliittiantennin kautta televisiota ihan kohtuuhintaan. Kuulema joitain peruskanavia näkyisi pelkällä antennillakin ilman minkäänlaista kanavapakettia.

  Meillä ei toisaalta Suomessakaan ollut televisiota, joten ei tämä niin ihmeelliseltä tunnu, ja on positiviista minunkin mielestäni juuri tuosta mainitsemastasi syystä, että onpahan päällä vain tarvittaessa. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos sullekin antennivinkistä, koetemme tätä uutisten toivossa :). Pienenä ongelmana on, että meillä on aika tarkat rajoitteet, mitä ja miten parvekkeelle saa laittaaa, ja taloyhtiön mukaan ainakaan suurin osa satelliiteista ei sen takia toimi. Näillä rajoituksilla ei muuten varmaan ole mitään tekemistä sen kanssa, että taloyhtiöllä on se diili yhden kaapelifirman kanssa...

   Sama lievä pettymys tuli täälläkin, kun Netflix tilattiin. Itse asiassa siellä ei ollut paljon mitään suosikkisarjoistani. Mutta alan jo pääsemään tästä yli ja eiköhän me nähdä noi HBOt sitten kolmen vuoden viivellä Tvkaistasta ;).

   Poista