keskiviikko 11. heinäkuuta 2012

Kalifornialainen lisuke lohelle

Söin viikonloppuna ravintolassa niin hyvän lohiannoksen, että tein eilen meille illalliseksi samanlaisen. Kyseessä oli sesonkiannos, jonka lisukkeessa käytettiin tänne tyypillisiä aineksia, kuten tuoretta maissia ja pinaattia. Pinaatinlehtiä muuten käytetään täällä paljon salaattina. Sitä on salaattisekoituksissa ja kaupoissa on salaattilaarien vieressä pinaattilaari. 


Ainekset kahdelle
1-2 tuoretta maissia
1/2-1 paprika 
iso kourallinen tuoretta pinaattia
feta-juustoa
tuoretta korianteria maun mukaan
limen mehua

lisukkeen pääainekset: (herne-)maissi-paprika...

Leikkaa maissinjyvät tähkästä. Parhaiten se käy pitämällä maissia pystyssä ja leikkaamalla siitä vain ylhäältä alaspäin. Leikkaa sen jälkeen paprika pieniksi palasiksi. Paista maissinjyviä ja paprikaa öljyssä muutaman minuutin ajan, kunnes maissit ovat kullankeltaisia. Huuhtele ja kuivaa pinaatinlehdet ja heitä ne sekaan. Jatka paistamista, kunnes pinaatti on pehmentynyt. Sekoita joukkoon korianteria maun mukaan. Murusta päälle feta-juustoa ja purista päälle limen mehua. 


2 kommenttia:

  1. Nam, näyttää hyvältä, pitääpä kokeilla joku ilta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Suosittelen, mulla on kauhea maissihuuma täällä menossa nyt! Ne suomalaiset herne-maissi-paprika-pussit olivat traumoittaneet mut niin pahasti, että luulin pitkään, etten tykkää maissista. Enkä niiden pussukoiden maissista tykkääkään, mutta tuore maissi on niiiin hyvää.

      Poista