torstai 5. heinäkuuta 2012

Neljäs heinäkuuta

Päätimme jättää keskustan sumpun väliin ja osallistua täkäläisen itsenäisyyspäivän viettoon pohjoisemman San Diegon juhlatapahtumia ja ilotulitusta seuraten. Vähän keskustan pääilotulitukset jäivät illalla kaihoamaan, mutta aamu-uutisten jälkeen ei harmittanut enää. Nimittäin ilmeisesti tietokonevian takia kaikki keskustan ilotulitteet olivat räjähtäneet ennen shown alkua, yhtä aikaa.

Taisi käydä niin, että vastoin ennakko-odotuksia meillä olikin ilo seurata San Diegon tämän vuoden hienointa ilotulitusta. Ja toisaalta, vaikka keskustassa tuntikaupalla jonottaneita takuulla harmitti, niin pääsivät he kuitenkin todistamaan ikimuistoista tapahtumaa. Ei varmaan paljon mieleenpainuvampaa ilotulitusta voi olla kuin yhden Amerikan suurimman ilotulitusshown kaikki raketit samaan aikaan ilmassa. Tapahtunut näkyi ylittäneen jopa kotimaankin uutiskynnyksen. Ei toisaalta myöskään paljon kauheampaa hetkeä voisi olla järjestäjille kuin tajuta, että puoli miljoonaa ihmistä on tullut katsomaan ilotulitusta, joka haihtui savuna ilmaan ennen kuin alkoikaan. Tapahtuman nimi oli vielä osuvasti The Big Bay Boom.

patrioottiset hauvat päivätilaisuudessa

Samaan aikaan toisaalla... Päivällä me grillailimme kotona kaikessa rauhassa ja kävimme katselemassa juhlameininkiä lähialueillamme. Illalla osallistuimme kolmetuntiseen Spirit of the Fourth - tapahtumaan, johon kuului musiikkiesityksiä ja lopuksi ilotulitus. Emme tienneet tapahtumasta mitään ja lähdimme sinne tyhjin käsin. Parkkeeratessamme näimme paikallisten saapuvan paikalle vetäen perässään kärryjä, joissa oli tuoleja, piknik-ruokia, katoksia, vilttejä ja erilaista viihdykettä. Tajusimme sentään napata auton takakontista viltin, jolla sitten loikoilimme tapahtumapaikaksi osoittautuneella nurmikentällä.

ehkä lava-autot ovat täällä niin suosittuja, koska sellaisilla on helppo roudata kärryt sun muut tuiki tarpeelliset piknik-tarvikkeet

farkkua, nahkaa ja viltti - kaikki mitä suomalainen tarvitsi

Amerikkalaiseen kulttuuriin sopivasti tilaisuuteen ei ollut pääsymaksua vaan sen sijaan kävijöitä suositeltiin lahjoittamaan tietty summa. Oikeasti vapaaehtoiset seisoivat muurina kulkuväylällä niin, että ilman lahjoitusta oli turha kuvitella saapuvansa paikalle. Kaikki maksoivat pääsymaksun ja saivat lisäksi kaupan päälle hyvän mielen hyväntekeväisyydestään.

esiintyjien kuuntelun ohessa ihmiset mm. lennättivät leijoja, pelasivat pallopelejä ja puhalsivat saippuakuplia


Alueella oli muutamia ruokakojuja. Me käytimme ehkä tunnin ajasta jonottaessamme funnel cakea. Saapuessamme kojulle siellä oli kaksi valtavaa jonoa, mutta hei, mikäs kiire meillä oli. Päästyämme tilaamaan tajusimme, että se eka jono oli tilaamista varten ja se toinen jono oli maksettujen kakkusten jono. Funnel cake näytti isolta tippaleivältä ja maistui lähinnä munkilta. Emme mitenkään pystyneet kahdestaan syömään yhtä funnel cakea, muut sen sijaan näyttivät tilaavan jokaiselle oman.

Funnel cake kermavaahdolla ja mansikoilla

Lopulta oli ilotulitusten vuoro. Järjestäjät ja kaikki esiintyjät jaksoivat hehkuttaa tulevia ilotulituksia, eivätkä suotta. Lopussa odotti n. 20-minuutin upea ilotulitus. väriskaala ei ollut suuri yllätysnämä ilotulitteet olivat tainneet juuri kuulla, miten kavereille kävi San Diegon satamassa

10 kommenttia:

 1. Tosi hienoja ilotulituskuvia! Itse en ole vielä saanut aikaiseksi ostaa jalustaa niin kuvista tuli mitä tuli...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Jenni :). Nääkin on kaikki otettu ihan vaan käsivaralta. Nostin ISO-arvot korkeiksi (muistaakseni 2000 ja välillä isompiakin), niin ei tarvinnut laittaa järjettömän pitkää valotusaikaa (valotusaika taisi näissä kaikissa olla 1/80 s.).

   Poista
 2. Jee, mä oikein odotinkin, että postaisit 4th of Julysta! Funnel cake näyttää kyllä aika namilta, mutta ei mikään ihme, ettei kokonainen uponnut. Sen verran tukevalta satsilta näyttää ja kuulostaa. :D

  Upeita kuvia, taas kerran! Aiotteko te muuten siellä ollessanne reissata paljon USAta ristiin rastiin? Minkälaisia lomia ja vapaita ts. mahdollisuuksia teillä ylipäätään on sellaiseen?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Funnel cake oli aluksi aivan ihanaa, mutta aika nopeasti se alkoi tökkiä :D.

   Olisi meillä suunnitelmissa reissailla ristiin rastiin, kun täällä kerran ollaan, ja tämän kesän suunnitelmia ollaan viime päivinä mietittykin :). Lomia kertyy täällä suunnilleen saman verran kuin Suomessakin, olisiko jotain 1,5 päivää/kk, mutta toisin kuin Suomessa, niin täällä ei ole suotavaa pitää niitä yhdessä köntissä, tyyliin koko heinäkuu. Pidennetty viikonloppu on hyvä, viikko on ok, kaksi vielä just ja just ja jos lähdettäisiin Suomeen käymään (ei tosin olla tänä vuonna menossa), niin ehkä sitten voisi perustella kolmekin viikkoa. Miehellä on ollut vähän kiireistä töissä, mutta saadaan varmaan parisen viikkoa lomia ujutettua kalenteriin, katsotaan mitä siinä ehditään :).

   Poista
 3. Aivan mahtavia nuo ilotulituskuvat!

  VastaaPoista
 4. Mun täytyy myöskin kehua noita sun ilotulituskuvia. Mun mies myös otti kuvia ilotulitteista ja ekat kuvat meni pilalle liian pitkän valotusjan takia. Noi sun kuvat on kyllä todella onnistuneita. Meillä oli jossain vaiheessa yhtenä vaihtoehtona lähteä tuonne big bay boomiin, onneksi ei lähdetty vaan jäätiin ihan paikallista ilotulitusta katselemaan. T:vaimo oc:sta

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Toisaalta ilotulitukset näyttää aina niin paljon hienommalta livenä kuin kuvissa, vaikka olisi onnistuneitakin kuvia. Muutaman kerran kun oli jokin tosi hieno vaihe ilotulituksessa, mies kysyi, miksen nyt ota kuvia. Vastasin, että koska haluan katsoa sitä kunnolla :). Ja heh, onneksi tosiaan ette lähteneet :D.

   Poista
 5. Ihana tunnelma ja varmaan hieno kokemus. Kiva kun kaikki ovat niin hengessä mukana. Oikein mukavaa viikonloppua teille elämännautiskelijat!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ja samoin teille toisille nautiskelijoille :)!

   Poista