maanantai 14. toukokuuta 2012

Purjeita Pacific Beachillä

Käytiin kävelemässä taas uudella rannalla - kuinkahan paljon niitä vielä on jäljellä. Kaikki biitsit täällä ovat kuitenkin omanlaisiaan. Tämä Pacific Beach on San Diegon bileranta. Alueella asuu paljon nuorta porukkaa ja rannalla oli enemmän nuoria kaveriporukoita kuin perheitä. Tämä taisi olla myös ensimmäinen ranta, jonka läheisyydessä näimme baareja.

tämä merkki taisi olla suosittu myös omassa nuoruudessani

Kaikista eniten rannalla kuitenkin kiinnitti huomiota vesiurheilu, jota en muualla ole nähnyt.

Mitäs siinä katsellaan?

tällaisia purjeita katsellaan

niitä oli koko ranta täynnänimittäin surffaajia tällaisten purjeiden kanssa

Voi että se näytti hauskalta! Viipottivat kovassa tuulessa vinhaa vauhtia veden päällä ja hyppäsivät aalloilla. Ihmettelin vain, miten niiden purjeet eivät menneet sekaisin, kun rantavesi oli täynnä näitä surffailijoita. Ja mietin, että täytyyköhän opetella ensin surffaamaan ennen kuin voi kokeilla tätä...

purjesurffaaja (en oikeasti tiedä lajin nimeä) valmistautumassa

vauhdissa


tavalliset surffaajat olivat vähemmistössä

Tämä kulmaravintola on tunnettu suosituista aamupaloistaan, joita kyltin mukaan "tarjoillaan koko päivä". Ravintolan vieressä baari, joita näkyi muutama muukin. Taisivat tosiaan olla ensimmäiset näkemäni rantabaarit täällä, mikä kertookin aika paljon tästä rannasta.


9 kommenttia:

 1. Ihanan näköistä! Kyllä olet onnenpekka tai Liisa kun saat nähdä ja kokea niin ihania juttuja!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikös :). Kyllä sitä usein itsekin ajattelee, että onpa onni, että elämä heilautti juuri tänne :).

   Poista
 2. Kiva blogi ! Joo Amerikasta löytyy varmasti tylsempiäkin alueita kuin omasi ! Ja niistä alku hankaluuksista lukeminen muistuttaa, mitä itse joskus koki....eikä meillä ollut valitettavasti mitään konsulttia apuna. Yleisesti voisin sanoa, että huumori kannattaa pitää mukana näissä muuttoasiossa. Ja varsinkin kun muuttaa osavaltiosta toiseen, kaikki menee taas uusiksi...meillä on jo menossa viidennet eri ajokortit ja samalla myös kirjallisen kokeen käyminen viidessä eri osavaltiossa! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei L, kiva kun löysit tänne ja kommentoit :). Meillä tosiaan kaikki on sujunut niin helposti, koska firma auttoi niin paljon alussa. Olemme hyvin kiitollisia saamastamme avusta, se tuli tarpeeseen. Meillä kun ei varmaan olisi vielä sosiaaliturvatunnuksiakaan, jos yksin oltaisiin räpelletty ;). Eli nostan hattua teille :). Välillä sitä unohtaa, että nämä eri osavaltiot tosiaan ovat osaVALTIOITA ja lait ja muut systeemit voivat olla erilaiset. Mehän ei toistaiseksi olla edes käyty muualla kuin Kaliforniassa. Toivottavasti tulevaisuudessa käydään, mutta toivottavasti ei tarvitse muuttaa muuhun osavaltioon. Alkoi nimittää hirvittää ajatuskin uudesta kirjallisesta kokeesta...

   Poista
  2. Taitaa minulle olla se myyntiveron lisääminen joka hintaa vaikeampaa kuin tippaaminen, mutta ainakin laskupää paranee tai sitten ei !
   :)

   Poista
 3. Kyseinen laji on leijasurffaus eli kitesurfing. Itse pääsin ihailemaan Vietnamissa taitureita ja kyselin tietoa kursseistakin, mutta kuulema edes pystyssä pysyminen on monen päivän harjoittelun takana, joten sillä lomamatkalla emme jaksaneet lähteä opettelemaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos tiedosta! Nytpä tiedän, millä nimellä voin sitä googlailla. Vähän arvelinkin, että tämä on kanssa niitä lajeja, jotka vain näyttää helpolta... Varmaan se surffauskurssi olisi hyvä käydä pohjaksi, että vähän osaisi seistä laudalla ensin.

   Poista
 4. Haa, kiteä! Mun kaveri harrastaa sitä tosi aktiivisesti ja vetää kurssejakin ihan täällä koto-Suomessa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hah, kursseja täällä! Mähän voisin ensi kesänä mennä sellaiselle, olisi varmaan vähän helpompi harjoitella Suomen laineilla ennen Tyynen valtameren ei-oikeasti-niin-kovin-tyyntä aallokkoa.

   Poista