perjantai 17. helmikuuta 2012

Kirsikkatomaatteja ja tuorepastaa

Teemme aika vähän pastaruokia, mutta välillä tulee himo tuorepastaan. Teen tomaattikastikkeen pastalle kirsikkatomaateista. 


Ainekset 2:lle

1 pkt tuorepastaa
1-2 shalottisipulia
pari valkosipulinkynttä
1 pkt kirsikkatomaatteja
basilikaa maun mukaan
merisuolaa
mustapippuria


Aluksi silppuan sipulit ja valkosipulit ja kuullotan kevyesti pannulla samalla, kun halkaisen kirsikkatomaatit ja sekoitan niiden sekaan runsaasti basilikaa (sen voi lisätä myös vasta loppuvaiheessa, jolloin maku on voimakkaampi).  



Sitten heitän kirsikkatomaatit sipulien sekaan ja paistan, kunnes ne ovat vähän pehmentyneet. Siinä vaiheessa murskaan niitä vähän esimerkiksi muusinuijalla. Keitän vielä hetken miedolla lämmöllä ylimääräisiä nesteitä pois. Maustan merisuolalla ja mustapippurilla myllystä. Sekoitan keitetyn tuorepastan joukkoon ja jaan annokset lautasille. Helppoa ja nopeaa!

 vähän hiilaritankkausta muuttoviikonloppuun

7 kommenttia:

  1. Minä rakastan juuri tuollaista tomaattipastaa! Nyt talvisin ei viitsi vaan tehdä, kun ei siitä tule niin hyvää. Kesällä meillä oli italialaisia vieraita, jotka näyttivät kuinka tuollaista valmistetaan. Aika samanlaiselta näytää sinun ohjeesi. Eli tosi simppeliä, mutta kuitenkin oli kiva nähdä miten "oikeesti" tehdään. En kyllä osaa lisätä sun reseptiin silti mitään...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi vitsit, olisipa ollut kiva kuulla heidän resepti :). En välitä niistä tomaattimurskakastikkeista ja yritin jossain välissä löytää pelkillä tuoretomaateilla tehtyä reseptiä, mutta se osoittautui vaikeaksi. Sitten tein vain itse noin mutta uskon, että parempia on olemassa. Kun vain löytäisi ne ;).

      Poista
    2. Reseptissä ei ollut muuta kuin tomaatteja, oliiviöljyä, basilikaa ja sillä kertaa purjoa. Muukin sipuli kuulemma käy. Jujuna oli vaan se, että sitä haudutettiin tosi kauan. Tai kauan ja kauan, mutta joku puoli tuntia.

      Poista
    3. Voisikin koettaa ensi kerralla hauduttaa pidempään, ehkä se mössöytyykin silloin itsestään. Kiitti vinkistä :).

      Poista
  2. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista
  3. Moikka! Mikä ihana blogi!
    Olen itse nuori nainen nyt Ruotsissa Aupairina ja reilun kuukauden päästä takaisin kotiSuomeen menossa. Kamala matkahimo Kaliforniaan! SIksi löysin tämän blogin...ja luin jo kaikki postauksesi! Aivan ihania kuvia sun muita! Voi kumpa itsellenikin joskus tärppäisi tuollainen mahdollisuus päästä sinne muuttamaan vaikka vuodeksi! (: Seuraamaan jään! Mahtavaa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi, olipa ihana kommentti :). Tervetuloa! Joskus mahdollisuus tulee silloin, kun vähiten odottaa, niin meilläkin kävi eli ei sitä koskaan tiedä :).

      Poista