sunnuntai 5. helmikuuta 2012

Super bowl fiilistelyä

Jos oli Suomessa tänään tärkeä päivä, niin oli täälläkin: Super bowl eli amerikkalaisen jalkapallon loppuottelu (New York Giants vs. New England Patriots). Itse asiassa täällä on kaksi amerikkalaisen jalkapallon liigaa ja tämä on niiden voittajien välinen kamppailu. Huomasin muuten palkintojenjaossa, että ne nimittää tätä maailmanmestaruudeksi. Eipä tätä tietty taideta niin kauheasti muualla pelata, että sikäli...

Super bowl -kakku lähikaupassa

Joka tapauksessa, super bowl, valtaisa hulabaloo täällä. Kuulin muutamien suomalaisten käyttävän hulabaloota hyväkseen menemällä huvipuistoihin, joissa sai kerrankin olla poikkeuksellisen rauhassa. Me halusimme osallistua urheilujuhlaan, kotisohvalta käsin. Super bowl on kuuluisa itse pelien lisäksi myös hulppeista väliaikaohjelmistaan, joista riittää puhetta pitkään. Justin Timberlaken ja Janet Jacksonin muutaman vuoden takaisen esityksen wardrobe malfunction muistetaan vieläkin mainita usein. Tänä vuonna esiintyjänä oli Madonna, joka sanoi etukäteen jännittävänsä tätä esiintymistä, mikä myös osaltaan kertoo tapahtuman merkityksellisyydestä. Turhaan jännitti, show oli upea.

Super bowl on täällä myös suuri mässäilypäivä. Olin kuulevinani uutisista, että amerikkalaiset ostavat Super bowlia varten roskaruokaa yli miljardilla. Pitihän meidänkin sitten. Haimme peliseuraksi pizzerian Super bowl -spesiaalin ja Super bowl cupcakeja. flatbread sticks, uusi, makoisa tuttavuus


(en edes halua edes tietää, mitä myrkkyjä näiden väriaineet oli)

Täällä on ollut puhetta myös mainoksista pelin yhteydessä. Super bowlin mainosminuutit ovat Amerikan kalleimmat, kuulemma 30 sekunnin mainos maksaa 3,5 miljoonaa eivätkä kaikki ole sitä mieltä, että mainosaika on sen arvoista. Perinteisesti tämän yhteydessä mainostetaan eniten automerkkejä, elokuvia, naposteltavaa ja juomia. Niin näköjään tänäkin vuonna, sillä mainoksia nähtiin esim. Budweiserista, Coca-Colasta, Lexuksesta, Wolkswagenista, tulevasta Stransformers-elokuvasta, Star wars 3D-elokuvasta ja hivenen yllättäen H&M:n David Beckham-boksereista(!). Ehkä kanava halusi antaa uskollisille mainosasiakkaille lisää vastinetta rahalle, sillä tällä viikolla yksi monista Super bowl -teemaisista ohjelmista arvioi etukäteen tämän vuoden Super bowlin mainoksia.


Itse pelistä. Perinteisen jalkapallon ystävänä en ymmärrä, miksi ne nimittää tätä jalkapalloksi: jalkatyöskentelyllä on tässä pelissä aika pieni rooli. Mutta kyllähän tätäkin ihan katsoi, kun pääsi vähän jyvälle. Itse asiassa viimeiset pari minuuttia oli niin jänniä, että olisi voinut katsoa pidempäänkin. Ehkä pitää jopa joskus käydä katsomassa paikallisen Chargesin peli.

4 kommenttia:

 1. Aika hassua, samasta pizzapaikasta näytätte hakeneen pizzanne kuten mekin joskus kun ei viitsi itse tehdä (tykkään California-pizzasta :)). Eilen tein itse pizzoja, ne ovat ihan parasta. Nuo leivonnaiset näyttävät melko luotaantyöntäviltä, nuo värit herättävät epäilyksiä :o), mutta olivatko hyviä? Se on pääasia.

  Katsoin myös vähän ottelun väliaikashowta, mutta aika tylsä oli, Madonna haarusteli ja kyykki ihan niin kuin aina, same old, same old :).

  etelästä taas

  VastaaPoista
 2. Epäilyttävän näköisiä olivat todella, mutta pakko myöntää, että oli ne aikas hyviä ;). Väriaine oli sellaista myrkkyä, että ei lähtenyt käsistäkään ilman saippuaa. Ehkä sitä elimistö yhden myrkkymuffinssisatsin kestää kuitenkin ;). Kas, se on varmaan joku ketju sitten, muistan nähneeni siellä California-pizzankin. En itse asiassa ole kauheasti pizzerioihin täällä törmännyt, enemmän on hampurilaisia ja (yllättäen) meksikolaista pikaruokaa. Itse tehty pizza on kyllä ihan omaa luokkaansa :).

  Itse olen aina tykännyt Madonnan showsta, joten tykkäsin nyttenkin. Varsinkin kun nyt se oli ehkä jopa vielä överimpi kuin yleensä :).

  VastaaPoista
 3. Meillä on ollut tarkoituksena jo monta vuotta pitää Superbowl-kisastudio puolison kanssa ihan vaan täällä Suomessa, mutta käytännössä se on osoittautunut hieman haastavaksi. Nytkin pelilähetys tuli suorana sunnuntain ja maanantain välisenä yönä, alkaen puolilta öin. Voittaja oli selvillä aamuviiden aikaan. Ei sitä millään jaksa katsoa jos töihin meinaa raahautua :) Fiilisteltiin sitten illalla digiboksista.

  Mieheni ei ole armoton fani, mutta kiinnostunut pelistä kyllä ja minun mielestäni se on oikeasti mielenkiintoinen seurattava -varsinkin televisiosta. Pelejä vaan näytetään niin vähän jos ei maksa urheilukanavista, että en ole jaksanut alkaa paneutua asiaan. Strategiapelihän se on ennen muuta, paljon strategisempi kuin vaikka jääkiekko tai jalkapallo ja siksi ehkä viehättääkin minua :)

  On muuten tosi hassua, että vaikka Yhdysvalloista tänne tuntuu valuvan sikäläistä kulttuuria ja ruokaa ja elämänmenoa roppakaupalla, amerikkalainen jalkapallo on kotimaansa ulkopuolella täysin marginaalissa. En tunne meidän perheen lisäksi montaa, jotka siitä täällä olisivat olleet mitenkään kiinnostuneita :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuntuu muuten hassulta katsoa täällä päivällä kaikkia sellaisia juttuja, joista on tottunut, että ne tulee keskellä yötä (paikallinen urheilu, gaalat yms.). Ja tietty toisinpäin, Suomen vaalivalvojaiset aamupäivällä.

   Itse katsoin tuota ensimmäistä kertaa, ja onneksi mies oli vähän perehtynyt sääntöihin, en olisi siitä varmaan muuten ymmärtänyt mitään. Ei kyllä vieläkään ymmärretty, miksi lopussa yksi pelaaja iski ensin kätensä pelikentälle ennen touchdownia ja sitten se muutti asiaa jotenkin... Tavallisen jalkapallon fanina en voi olla samaa mieltä tuosta strategisuusvertailusta :D. Mutta molemmat ovat strategiapelejä, siihen voin myöntyä :).

   Toi urheilukulttuurijuttu on muuten tosiaan mielenkiintoinen pointti. Päteehän sama myös täkäläiseen pesäpalloon. Ja oikeastaan myös jääkiekkoon, koska eihän sekään maailmalla erityisen pelattu laji olekaan, vaikka juuri Suomessa sattuu olemaankin.

   Poista