keskiviikko 29. helmikuuta 2012

Sananen väreistä

Värit ovat kotona itselleni tärkeitä ja nyt kädessäni on uusi paletti. Tänne muuttaessamme seinien väri osoittautui iloiseksi yllätykseksi, se olikin vaaleampi kuin muistin. Seinät ja katot on maalattu kauttaaltaan harmahtavan beigellä sävyllä, joka on mielestäni todella kaunis. Ovet, myös keittiössä, ja listat ovat valkoiset. Olen aina tykännyt tällaisesta valkoisen ja melkein valkoisen yhdistämisestä.

seinää ja kattolistaa

Edellisessä asunnossa seinien värit olivat isossa roolissa sisustuksessa, mutta jätämme nyt seinät ainakin pääosin maalaamatta, kun kerran nykyinen väri on kaunis ja neutraali. Meidän olohuoneen sisustusvärit ovat lähteneet alun perin yhdestä taulustamme ja siellä on paljon erilaisia utuisia ja viileitä sinivihreän sävyjä, kuten aquaa ja petroolia. Puukalusteet ovat tummaa puuta. Kotona ostin useimmiten kotiin limejä neilikoita, ne sopi hyvin sävyihimme ja neilikat ovat mielestäni suloisia. Mieskin toi aina niitä, jos osti minulle kukkia. Piti heti ostaa tännekin, kun satuin näkemään kaupassa kimpun.

neilikoiden takana olohuoneen takkaseinä

Makuuhuoneessamme oli aiemmin harmaat tapetit ja päiväpeitto ja vähän punaista. Nyt mitään noista ei ole, ja koko makuuhuoneen värit on mietittävä alusta. Makuuhuoneessa on myös koivuinen klaffilipasto, jonka kellastuneisuuden huomasin vasta nyt tätä seinäväriä vasten. Samoin työhuoneessa meillä on pitkään perheessä ollut Muuramen koivuinen työpöytä, joka niin ikään näyttää auttamattoman keltaiselta tällä hetkellä. Edessä taitaakin olla useampia maalausprojekteja. 

4 kommenttia:

 1. Nuo seinät on kyllä tosi hyvän väriset!

  Väripalettia täälläkin mietitään. Oon päätynyt valkoinen, harmaa, beige ja musta yhdistelmään. Koristelen kotia sitten tekstiilein ja koriste-esinein vuodenaikojen mukaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, toi väri on sellainen, että oisin voinut vaikka johonkin huoneeseen valita itsekin tollaisen värin. Onneksi se on myös pohjasävyltään viileä, kun meidän sävymaailma on viileää muuten. Sopii ihan kivasti siten. Musta tollaiset valkoinen, musta, harmaa, beige -tyyppiset sävymaailmat on tosi kauniita, mutta itselleni kaipaan vähän enemmän värejä. Meillä on täällä kylppärit mustavalkoiset ja en ole ajatellut tuoda niihin muita värejä, vaikka olen yleensä mustavalkoista vierastanut itselläni. Muilla se näyttää hyvältä kyllä, joten tuleepa kokeiltua, jos vaikka itsekin tykästyisi :).

   Poista
 2. Seinät näyttää melko saman värisiltä kuin meillä. Tosin teillä taitaa olla hieman vaaleammat. Musta tuo on hyvin "amerikkalainen" seinänväri. Tuntuu, että eri versioita tuollaista vaaleaaharmaan ja ruskean sävyä näkee paljon. Kaunis väri kyllä ja sopii moneen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tosiaan, täällä seinät taitaa olla usein jotain tällaista vaalean rusehtavaa tai harmahtavaa. Suomessahan vuokra-asuntojen seinät on yleensä valkoisia, mutta mitä täällä käytiin katsomassa, niin monissa oli kermaa tai vaaleanruskeeta tms.

   Poista