torstai 16. helmikuuta 2012

Uuteen kotiin

Viikonloppuna on päivä, jota olemme odottaneet viimeiset 1,5 kuukautta. Muuttopäivä. Muutamme vihdoin itse valitsemaamme asuntoon, jonka olemme vuokranneet vuodeksi nyt alkuun. Kuka ties vaikka siitä tulisi kotimme pitkäksikin aikaa, jos viihdymme hyvin. Ympärillemme saamme vihdoinkin myös omat tavaramme. Olen sormet ja varpaat ristissä, että kaikki tulisivat ehjinä perille.

Uudessa asunnossamme on yksi lisähuone ja tuplasti neliöitä Suomen asuntoomme verrattuna. Itse huoneet eivät kuitenkaan ole kovin isoja, vähän joudutaan jopa jännäämään saadaanko kaikki nykyiset huonekalut mahdutettua kivasti. Jotain täydennystarpeitakin varmaan on silti. Sen sijaan keittiö on paljon entistä isompi ja säilytystilaa on yleisesti ottaenkin enemmän kuin ennen.

Mietin parhaillaan seinien maalausta. Ne ovat nyt maitokahvin väriset, mikä on sinällään ihan kaunis väri, mutta vahinko vain ei sovi meidän tavaroiden kanssa yhtään. Seinät saa kuulemma maalata, kunhan lähtiessä maalaa ne saman värisiksi kuin ne oli tullessa. Mies mietti, josko niitä on järkeä lähteä maalaamaan, jos vaikka vuoden päästä muutetaan tästä. Mutta itse haluan ajatella kuin oltaisiin tässä pysyvästi. Emmehän me tiedä tällä hetkellä edes sitä kauanko olemme Amerikassa. Lähtö voi tulla yhtäkkiä tai voi olla, että emme tule enää lainkaan takaisin. Siksi haluan ajatella ja rakentaa elämäämme täällä niin kuin olisimme täällä ikuisesti. Muuten elämä menee väliaikaiselämäksi, joka kuluu jotain muuta odotellessa.


Ostin taannoin kaupasta Martha Stewart Livingin erikoislehden organisoinnista. Siihen on kerätty hänen lehtiensä organisointivinkkejä ja suurin osa löytyy varmasti myös Martha Stewartin nettisivuilta. Tykkään näistä Marthan lehdistä ja nettisivuista ja tilaan jopa joitain sähköpostiviikkokirjeitä. En voi väittää olevani kovin tunnollinen Martha itse, mutta ehkä olen ajoittain wannabe-Martha. Organisointivinkkejä on aina hauska lukea, olkoonkin että välillä ne menee jo överiksi, kun jokaisella tavaralla on oma laatikkonsa. Kenellä on niin paljon säilytystilaa? Tässä joitain lehden ideoita.

Kauniit säiltyspurkit kuiva-aineille ovat ostoslistan kärkipäässä. Lämpimässä säässä viihtyvät myös tuholaiset, jotka ovat täällä ongelma monissa paikoissa. En halua tarjota niille helppoa ateriaa.

kivoja pikkuideoita keittiöön

Hauska idea lehtien säilyttämiseen kaltaisilleni lehtifriikeille. Ehkei kuitenkaan tähän asuntoomme.

uudessa asunnossamme on kaksi walk-in-closetia, ei valitettavasti vain valtavan isoja tai avaran mallisiaJonkinlaiset säilytysratkaisut pitää komeroihin hankkia, sillä niissä oli valmiiksi tyyliin yksi hylly, mikä tuntuu täällä olevan vakioratkaisu. Käännymme varmaan Ikean puoleen säilytysratkaisuissa. 

4 kommenttia:

 1. Onnea tulevaan uuteen kotiin! On aina ihanaa päästä järjestelemään tavaroita uuteen tilaan muuton jälkeen.

  Valitkaa kuiva-aineiden säilytykseen astiat ajatuksella. Tiivisteitten täytyy olla aika tiiviit, että estävät tuholaiset näissä lämpimämmissä oloissa. Me ostimme ensin Jamaikalla kauniita lasiastioita mutta niitten tiivisteet eivät toimineet riittävän hyvin ja tuholaiset löysivät tiensä astioiden sisälle. Onneksi kohdalle osui taatusti tiiviitä muovirasioita joissa olemme nyt jo monta vuotta menestyksellä säilyttäneet mm jauhoja ja sokeria tuholaisten ulottumattomissa. Aika paljon kuiva-aineita tulee silti säilytettyä jääkaapissa tai jopa pakastimessa.

  Ameriikoissa varmaan löytyy tiiviitä säilytysastioita jotka ovat myös kauniita. Siellähän on kaikkea! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Juu, itse tykkään tosi paljon tuosta järjestelypuolesta, sormet syyhyää jo :).

   Täytyypä tosiaan syynätä tarkkaan niitä säilytysastioita sitten, en ajatellutkaan, että nehän tosiaan mahtuu melkein miten pienestä reiästä tahansa. Olen jo nyt nähnyt täällä paljon kivoja säilytysastioita, olisi kiva, jos löytyisi sellaisia, mitä saa useassa eri koossa, kohtuuhinnoilla ja voisi ostaa myöhemmin lisää. Ensi hätään voisinkin laittaa kuiva-aineita jääkaappiin turvaan.

   Poista
 2. Jipii! Onnea uuteen kotiin!

  Noi Marthan ideat on kyllä niin sellaisia, joista haaveilen. Rouva itse saisi varmaan sydärin, jos vilkaisisi meidän kaappeihin. Liian vähän säilytystilaa + liian vähän intoa järjestellä kaappeja = kaaos ja päälle tippuvaa kamaa joka kerta, kun oven avaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :)! Sama juttu se on aina ollut meilläkin, siksi mä olenkin vaan wannabe-martha ;). Mua joskus huvittaa, kun joissain kuvissa on laatikoita, joissa joka tavaralla on "oma paikkansa", minkä johdosta laatikossa on ehkä viisi tavaraa. Meidän senkin ryjälaatikko tarvitsisi kymmenen laatikkoa, jotta sen voisi järjestää kauniiksi...

   Poista