tiistai 7. helmikuuta 2012

Birch Aquarium

Kävimme viikonloppuna tutustumassa Birch Aquariumiin. Olen aina lumoutunut akvaarioista ja minulla on ollut kotona akvaario lähes koko elämäni ajan. Viimeisimpään asuntoomme Turussa en saanut sijoitettua viimeisintä, lähes parimetristä, akvaariotani ja nyt muuton alla myin sen varastosta uuteen kotiin. Toivottavasti joku päivä vielä saan kotiini palasen Amazon-jokea tai Tanganjika-järveä, mieluiten seinään upotetussa akvaariossa.

Birch akvaario on merivesiakvaario ja yksi akvaarion tavoitteita on innostaa ihmisiä suojelemaan merta. Täällä on se valokuvaajille mukava puoli, että melkein joka paikassa saa kuvata, ainakin ilman salamaa. Se sopii hyvin, sillä pyrin välttämään salaman käyttöä yleensäkin. Paikalla näki paljon muitakin kuvaajia käyttämässä hyväkseen tätä oikotietä kuvata vedenalaista maailmaa.

saavuimme paikalle haiden ruokinta-aikaan

näille pikkuhurmureille oli kokonainen oma osasto"sea dragon", merihevososaston kruununjalokivi

nämä "jellyt" lipuivat vaihtuvissa diskovaloissa


Tämän akvaarion kohdalla jokaikinen vieras huudahti "Look, it's Nemo!". Paitsi me, jotka oltiin, että "Kato, tääl on Nemo!" Disney yhdistää maailman.


pikku-Nemot kilpasilla
Heippa!

6 kommenttia:

 1. Kiitos tämän paikan löytämisestä. Aion ehdottomasti käydä täällä. Olen aiemmin käynyt San Diegon Seaworldissa ja Balboa Parkissa olevassa San Diego Zoossa mutta tämä on uusi tuttavuus. Vaikuttaa mielenkiintoiselta eikä hintakaan ole kallis. Oliko siellä kuinka paljon väkeä? Seaworldissa on usein liikaa väkeä että siellä olevia akvaarioita ei pääse rauhassa tuijottelemaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kannattaa ehdottomasti käydä, tuo on aika pieni, mutta siellä oli silti paljon kaunista katsottavaa. Toistaiseksi suosikkini näistä kaupungin turistikohteista. Paikka sijaitsee mäellä ja heidän terassiltaan on myös hienot näkymät La Jollan rannalle (ja lyhyt matka kävellä sinne parkkipaikalta, jos haluaa käydä rannalla samalla). Me pyörimme akvaariossa parisen tuntia. Siellä oli myös lapsille jotain pieniä leikkikohteita, jos sellainen kiinnostaa, en kyllä kauheasti kiinnittänyt huomiota, mitä niissä oli. Tässä kuussa saa muuten Macy'silta hakea ilmaisen kortin, jolla pääsee puoleen hintaan San Diegon museoihin, myös tänne ;).

   Oltiin paikalla lauantaina vähän kymmenen jälkeen, klo 10.30 oli haiakvaarion ruokinta. Voisi siis olettaa, että olimme siellä aika lailla vilkkaimpaan aikaan. Olihan siellä ihmisiä, mutta ei mitenkään niin mahdottomasti kuitenkaan, etteikö olisi ehtinyt rauhassa akvaarioita katsella - hyvin ehdin kuvaillakin.

   Poista
 2. Oi miten upean näköistä! Erityisesti nuo merihevoskuvat, mutta kyllä oikeastaan kaikki. Se on ihan käsittämätöntä miten upeita värejä meressä on.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä! Harmi, ettei kotoisessa Itämeressäkin ole yhtä värikkäitä asukkeja :).

   Poista
 3. OMG noita kuvia. Sanattomaksi vetää, ihanat värit.

  VastaaPoista