keskiviikko 15. elokuuta 2012

San Franciscon muistelmat

Olen käynyt San Franciscon kuvia läpi ja miettinyt, mitä haluaisin kaupungista kertoa. Tai lähinnä, miten pystyisin välittämään, kuinka upea kaupunki on. Olin etukäteen kuullut kaikilta kaupungissa käyneiltä, että se on yksi heidän suosikkikaupungeistaan. Sitä he eivät vain olleet kertoneet, miten valtavan kaunis kaupunki on.


Kaupungin viktoriaaninen ja edwardiaaninen rakennustyyli oli niin mieleeni, että olisin voinut vain kulkea kaduilla taloja tapittaen ja ihastuksesta huokaillen. Mitä oikeastaan aika paljon teimmekin. Matkustellessa tykkäämme yleensäkin eniten vain kierrellä ympäriinsä, katsella uusia paikkoja, istahtaa välillä kahvilaan tai ravintolaan.


välillä oli modernimpaakin arkkitehtuuria

Kaupungin yli 40 kukkulaa piti huolen siitä, että kävely kävi myös kuntoilusta. Vähän tuli rakas kotikaupunki Turku mieleen tästä kukkulakuntoilusta, vaikka Turun mäet kalpenivatkin niille mäille.


Meno historiallisella cable carilla näytti välillä vuoristoradalta. Harmi kyllä emme päässeet kokeilemaan näitä, jonot sen sijaan näimme. Suosittelenkin hyppäämään kyytiin muualta kuin pääteasemalta, jos mielii kokeilla.


Golden Gaten silta kaukaa

Kaupungissa oli jotenkin eurooppalainen fiilis niin, että välillä oikein hätkähti, missä sitä oltiin.


Pidän kaupungeista, joissa on kunnon kävelykeskusta ja toimiva joukkoliikenne (joita San Diegossa ei ole). Se oli yksi syy, miksi tykkäsin San Franciscosta niin paljon. Kaupunki tuntui koostaan huolimatta siltä, että kaikki on lähellä. Siksi myös halusimme ehdottomasti majoittua keskustaan Union Squaren liepeille. Koska olemme kyllästyneitä täällä kotona ajamaan joka paikkaan, niin halusimme edes tuolla liikkua jalan.


Union Square

Valitsimme hotelliksemme Hotel Divan Union Squaren läheltä. Se oli vanhaan rakennukseen saneerattu hotelli, joka on tyyliltään ultramoderni ja käyttivätkö he nyt itse nimitystä sensuelli. Ehkä se ei sisustuksen osalta ole paras ratkaisu lapsiperhehotelliksi, mutta me viihdyimme siellä hyvin. Sijainti erityisesti oli loistava. Miten kivaa oli pitkästä aikaa syödä illallista lähiravintolassa, kuunnella samalla livemusiikkia ja sitten myöhemmin vain kävellä hotellille.

hotellin erikoisuus oli päivittäinen "sake hour"

Sananen hotelleista ylipäätään. Ensinnäkin sesonkiaikaan kannattaa olla ajoissa hotellivarausten kanssa. Kun vajaa kuukausi ennen lähtöä varailin hotelleja, niin monet San Franciscon hotellit olivat jo täynnä (sama päti myös moniin muihin matkakohteisiimme). Piilomaksujen luvattuna maana täällä hotellihintoihin yleensä aina lisätään vielä verot. Kuten jo aiemmin mainittua, niin aamiaiset eivät yleensä kuulu hintaan. Monissa paikoissa sitä ei ole saatavilla edes lisämaksusta. Yleisesti matkamme varrella parkkipaikkoja oli helposti saatavilla ilmaiseksi, mutta San Franciscossa ne ovat kiven alla ja siten kalliita. Me otimme parkkeerauksen hotelliltamme ja se maksoi useamman kympin vuorokaudelta. Mitä siellä muualla hintoja näimme, niin hinta tuntui olevan normaalitasoa. Parkkeerauspalveluumme kuului, että olisimme saaneet haetuttaa autoa parkista niin usein kuin olisimme halunneet, mutta emme lopulta tarvinneet sitä kolmen vuorokauden aikana kertaakaan. Varsinkaan sen jälkeen, kun näimme kaupungin autokulttuuria, joka oli lievästi sanottuna aggressiivista. Kaikki se tööttäily ei oikein sopinut muuten hyväntuuliseen kaupunkiin. 

sarjassa amerikkalaisia aamiaisia tilasimme sämpylät havunoksilla

Ostimme hotellin conciergen suosituksesta meille liput Big Bus Toursin hop-on, hop-off at 20 stops -turistireitille. Jos yhtään turistikohteet kiinnostavat, niin suosittelen tätä lämpimästi. Bussin reitti kulki tunnetuimpien turistikohteiden kautta ja reitin varrella olevilla pysäkeillä saattoi koska tahansa hypätä kyydistä ja tulla taas mukaan haluamaltaan pysäkiltä. Busseja taisi kulkea 20 minuutin välein, joten odotella ei tarvinnut. Bussissa oli toki myös opas kertomalla tarinoita ja esittelemässä turistikohteita, joten halutessaan saattoi vain istua 2,5 tunnin turistikierroksen. Reitti kulki tunnetuimpien kaupunginosien kautta, joten sillä pääsimme näppärästi alueille, jotka eivät olleet ihan kävelymatkan päässä.

Monet kohteet olivat ihan kävelymatkankin päässä hotelliltamme, kuten Chinatown, yksi San Franciscon suosituista turistialueista. Siellä talot olivat rähjäisempiä ja vallitsi iloinen sekasotku. Kaupat ja ravintolat tarjosivat mitä ihmeellisimpiä juttuja.
jos olet aina halunnut tietää, mitä "älä ruoki puluja" on kiinaksi

joku kasvatti heinäniittyä parvekkeellaChinatownin täysi vastakohta oli aika lähellä sijaitseva pilvenpiirtäjäalue Financial District.Taidanpa jatkaa seuraavassa postauksessa, kun näitä kuvia näyttää olevan niin maar kauhiasti.

2 kommenttia:

  1. En koskaan kyllasty San Francisco-kuviin! Niita vois katsella loputtomiin, siella on niin paljon kauniita yksityiskohtia.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kuulla, kun vähän jo mietin, jaksaako kukaan katsoa noita miljoonia SF-kuvia :D. Siellä vaan on niin paljon kaikkea mielenkiintoista kuvattavaa!

      Poista