torstai 23. elokuuta 2012

Orkidea suurennuslasin läpi

Yksi uusista ystävistäni kävi taannoin meillä kylässä ja toi minulle orkidean. Tämä kaunokainen pääsi tänään mukaan uuden kameraleluni, Opteka 0,35x wide angle fisheye macro linssilisäkkeen, testaukseen. 


Kyseessä on  kaksiosainen objektiiviin kiinnitettävä lisäke. Siitä voi kiinnittää joko pelkän lähilinssin makrokuvia varten tai sitten molemmat osat laajakulmakuvia varten. Ostin sen erityisesti makrokuvia varten. Ostoslistallani on pitkään ollut makro-objektiivi, tarkkaan ottaen Canon 100 mm f/2,8 macro. Se saa kuitenkin odottaa vielä jonkin aikaa, sillä sitä ennen listallani on täyskennoiseen sopiva yleiszoomi. Makroa odotellessani ajattelin kokeilla tällaista 30 dollarin lisäkettä. 

takana laajakulmalisäke ja edessä makrolisäke

Makro toimikin ihan hyvin 50 mm objektiiviin kiinnitettynä, mutta kohdetta piti mennä todella lähellä. Toimii tällaisen perhoskämmekän kanssa, mutta ehkä ei perhosten. Laajakulmalisäkettä sen sijaan en saanut tarkentumaan. Ehkä se olisi tarvinnut jo objektiiviksi laajakulmaisemman objektiivin kuin omani olivat.  

makrolisäke on käytännössä linssiin kiinnitettävä suurennuslasi

Alla ensimmäisiä testikuvia makrolisäkkeellä. Tarkentaminen vain oli haasteellista, sillä tarkennusalue oli erittäin kapea vielä aika pienelläkin aukolla. 


lopuksi vielä sitruunapuun kukka

6 kommenttia:

 1. Hieno!! Oon lukenut noista laseista joskus ja miettinyt, että olis varmaan halvahko makroratkaisu. Mistä muuten ostit tuon? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ostin Amazonista. Helppo kuljettaa mukana tuollaista pikkupalaa, jonka voi sitten vain tarvittaessa laittaa objektiiviin kiinni. Ei se kunnon makro-objektiivia mielestäni korvaa, mutta ihan hyvä korvike tähän väliin kuitenkin :).

   Poista
 2. Ihania kuvia :D
  Mainostin hieman blogiasi blogissani, haha..
  http://rememberdreamoutloud.blogspot.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, herttainen Mira, kävin katsomassa blogiasi :).

   Poista
 3. Tällaisia lukiessa tulee taas fiilis, että pitäisi sitä kameratarvikeshoppailemaan... Hankin järkkärikamerani viime jouluna, ja silloin otin kittilinssin ajatuksella, että Jenkeistä ostan sitten halvemmalla linssin, kun siihen mennessä tiedän jo, millaisen haluan tai tarvitsen. Eipä ole vielä saanut sitä aikaiseksi, ja ainoa asia, minkä tiedän tarvitsevani, on helposti mukanakulkeva jalusta... sekä sellainen "parempi" linssi, paremmuuden määritelmä vielä hakusessa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on ihan hyvä jonkin aikaa ensin kuvailla, jotta tosiaan tietää, mihin suuntaan sitä haluaa mennä. Haluaako kuvata enemmän laajakulmaa vai makroa tms. Täällä (ja siellä) kuvausharrastusta helpottaa, kun valoa on paljon enemmän kuin Suomessa.

   En muuten tiedä, ovatko kamerajutut täällä oikeastaan halvempia. Eivät ainakaan mitenkään merkittäväksi, pettymyksekseni olen huomannut. Ehkä täältä voi löytää parempia tarjouksia, mutta yleisesti hintaero ei tunnut olevan mikään valtava.

   Poista