tiistai 3. huhtikuuta 2012

500 euron sisustushaaste

Norppa heitti hauskalla haasteella, mihin sisustusjuttuihin törsäisin 500 euroa. Oikeasti meidän sisustusostoslista on tällä hetkellä kilometrin mittainen, koska mikään huone ei vielä ole valmis täällä uudessa kodissa. Mutta keräsin tähän joitain sellaisia, jotka eivät välttämättä ole kärjessä ostoslistallamme mutta kärjessä himotuslistallani. Venytän haastetta sen verran, että laitan mukaan myös finalistit ;). Hinnat on joko löydetty valmiiksi euroina tai muunnettu dollareista.

1. Philippe Starckin Driadelle suunnittelema Toy tuoli, 163 euroa Vepsäläiseltä, 2. Menun karttapallo, 169 euroa Finnish Design Shopista, 3. Ingo Maurerin Lucellino seinävalaisin, 233 euroa Interior-deluxe.comista, 4. Eva Solon teepussi, 18 euroa Finnish Design Shopista, 5. Karlstadin valkoinen rahi, 201 euroa Ikeasta, 6. Voguen valokuva, 94 euroa Condé Nast Storesta

Driaden Toy -tuolit näin aikoinaan ensimmäistä kertaa Cocon blogissa. En yleensä niin innostu muovisista huonekaluista ja aivan erityisesti valkoiset, "muoviset" parvekekalusteet ei äkkiseltään kuulosta erityisen houkuttelevalta. Mutta ihastuin näihin todella. Katselin niitä jo Suomen parvekkeellemme, mutta sinne ne olisi olleet liian isot. Tänne puolestaan mahtuisi vaikka neljä. Pari olisi kiva aluksi. Tai vaikka yksikin, minähän täällä vain auringonvalon aikaan yleensä olen ;).

Olen tunnettu olemattomasta maantiedon tuntemuksestani, joten ehkä Menun karttapallo toisi vähän valaistusta tähänkin päähän. Täytyy tunnustaa, että kun tänne muutto tuli puheeksi, niin jouduin katsomaan kartasta, missäpäin maata tämä kaupunki sijaitsee. Huolimatta siitä, että olin jo kuullut sen sijaitsevan Kaliforniassa. Harkitsin kerran jo tuovani isovanhemmiltani nurkassa lojuvan karttapallon ennen kuin tajusin, että Neuvostoliiton aikainen karttapallo ei luultavasti auttaisi tässä asiassa. Eikä se olisi ollut yhtä tyylikäskään kuin tuo.

Ingo Maurerin Lucellino seinä- tai pöytävalaisin on ollut himoituslistani kärjessä ainakin kymmenen vuotta. Eikä se oikeasti ole ihan niin kallis, että kymmentä vuotta pitäisi säästää... Mutta siellä se vain edelleen on, haavelistalla. Oikeasti haluaisin pöytämallin (538 euroa), mutta huomattavasti edullisempi seinämallikin (233 euroa) kävisi. Se sopisi oikein kivasti eteiseen sen pienen lipaston päälle, jota ei sinne vielä ole hankittu.

Eva Solon teepussissa on hauska idea ja teenlehdet ei ehkä takertuisi siihen yhtä ärsyttävästi kuin sihteihin.

Voguen valokuva vuodelta 1960 tulikin esiteltyä jo aiemmassa postauksessa.

Olen vähän heikkona tuftattuihin Chesterfields-tyylisiin nahkakalusteisiin, mutta vain pienissä määrissä kerrallaan. Ikean valkoinen Karlstad rahi olisi täydellinen makuuhuoneeseemme. Sille voisi asettaa seuraavan aamun (ja kröhöm, edellisen illan) vaatteet sekä istahtaa pukeutuessa ja tarvittaessa sen voisi kantaa olohuoneeseen lisäistuimeksi.

Lopuksi tällainen matemaattinen päätösprosessi (paitsi että Lucellino ehdottomasti!) eli rahat saisi käytettyä tehokkaimmin näin:
Lucellino seinävalaisin 233 euroa + yksi Toy tuoli 163 euroa + Voguen valokuva 94 euroa = 490 euroa. Rahaa jäisi melkein vielä Eva Solon teepussille. Mutta ei ihan.

Lähetän haasteen edelleen Birkille, siellä taitaa muutenkin sisustushankinnat olla mielessä.

Kuvalähteet linkkeinä kuvan alla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti