maanantai 2. huhtikuuta 2012

Let's go, Ducks!

Tämä ei ole aprillipila, vaikka tapahtumat sijoittuvatkin aprillipäivään. Käytiin nimittäin eilen katsomassa jääkiekkoa. Itse olen enemmän jalkapallonaisia, mutta kun meistä parin tunnin päässä olevassa NHL-joukkueessa, Anaheim Ducksissa, pelaa useampi tunnettu suomalaispelaaja, niin pitihän peliä mennä katsomaan. Varsinkin, kun eilinen peli oli ehkä viimeinen kotipeli, jossa nämä kaikki pelaavat yhdessä. Joukkueessa pelaavat Teemu Selänne, Saku Koivu, Niklas Hagman ja Toni Lydman.

Anaheim Ducksin kotiareena Honda Center

Joukkueen kausi oli mennyt niin sanotusti penkin alle eikä tässä pelissä ollut enää mitään panosta voitettavana. Faneja houkuteltiinkin paikalle jännän ottelun sijaan erilaisilla ottelun aikana arvottavilla palkinnoilla. Meidän kannalta hyvä puoli oli se, että lippuja oli helposti saatavilla, vaikkei pelissä lopulta näkynytkään paljon tyhjiä paikkoja.


Ennen peliä kävimme viereisessä panimoravintolassa myöhäisellä lounaalla ja oluella, kuinkas muuten. Mietin ennen lähtöä, olisiko jäähyväislahjaksi saamani pieni Suomen lippu liikaa, mutta ajattelin, että olisi. Eihän kyse ollut kuitenkaan Suomen pelistä. Jo ravintolassa näin sitten pari Suomi-paitoihin ja sinivalkoisiin sarviin sonnustautunutta kaveria ja mietin, että ehkä se lippu ei olisi ollut liikaa. Peliä oli muuten katsomassa valtavasti suomalaisia. Suomea kuuli ympäriinsä. Jo ravintolassa tajusin myös, millainen tähti Teemu Selänne oli täällä. Ehdottomasti yleisin fanipaita oli 8 Selanne.Aivan erityisen suosittu Selänteen fanipaita oli naisten keskuudessa. Eikä ihme ihan jo siltäkään kannalta, että Selänne viipotti lämmittelyssä hiukset hulmuten ilman kypärää, tervehti faneja ja heitteli heille kiekkoja. Koska Selänne on jo useamman vuoden puhunut, että aina kuluva kausi saattaa olla viimeinen, niin tässä viimeisessä kotipelissä katsomo oli täynnä "one more year"-kylttejä.

Selänne katsoo lämmittelyssä fanien "one more year"-kylttiä


Yhdessä vaiheessa pelitauon aikana kamera kuvasi ensin skriinille noita kylttejä ja sitten penkillä istuvaa Selännettä, joka pudisteli päätään hymyillen. Yleisö räjähti silloin, nousi seisomaan ja taputti niin pitkään, että pelin jatkuminen viivästyi ja Selännekin näytti jo vaivaantuneelta. Kiva ele mielestäni kuitenkin :).

peli alkamassa

 Suomi-ketju Selänne-Koivu-Hagman aloitusrivissä

Tämäkään peli ei mennyt isäntäjoukkueelta ihan puikkoihin. Peliä oli pelattu n. 15 sekuntia, kun vastustajajoukkue Edmonton Oilers teki ensimmäisen maalin. Sille Suomi-lipulle olisi tosin ollut käyttöä (jos olisi uskaltanut), sillä maalin teki Oilersin suomalaispelaaja Teemu Hartikainen. Myöhemmin Hartikainen teki toisenkin maalin eikä Ducks onnistunut tasoittamaan huolimatta siitä, että Selänne tasoitti Koivun ja Hagmanin avustamana yhdellä maalilla. Kerran tasoitus oli kuitenkin todella lähellä, sillä Ducks teki maalin toisen erän viime sekuntilla - tai tuomarien mielestä sillä seuraavalla sekuntilla, sillä maali hylättiin.

Opin pelissä sellaisenkin seikan, että maalejakin enemmän yleisö hurrasi tappeluille, joita tuomarit eivät pahemmin katkoneet. 

kaksi pelaajaa tappelee, tuomarit ja muut pelaajat katselevat ja 17 000 ihmistä hurraa

Oli ihan jännä kokemus tämä NHL-peli varsinkin tietenkin, kun peli oli yhtä suomalaisjuhlaa. Voisi sitä mennä joskus toistekin varsinkin, jos tässä lähijoukkueessa jatkossakin on yhtä paljon suomalaispelaajia.

Kuvaamisesta tuolla: halliin sai tuoda ei-ammattimaisia kameroita ilman telelinssejä. Kuvat on otettu vanhalla kamerallani ja 17-50 mm f:2.8 zoomilla kaukaa (mikä näkyy myös laadussa) ja croppailtu. 

4 kommenttia:

 1. Tunnelma oli varmasti mahtava ja upea kokemus!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli todella! Itse en edes tajunnut etukäteen odottaa tuollaista läksiäistunnelmaa, mikä oli iso lisä siinä tunnelmassa :).

   Poista
 2. Olitko etukäteen selvittänyt millaisen kameran saa ottaa vai kävikö vain tuuri? Mulla kävi vähän erilailla kun käytiin talvella katsomassa Anaheim vs. Phoenix, kamerassa oli liian zoomaava linssi eikä saatu tuoda sitä sisään. No, onneksi mukana olleella kaverilla oli mukana pokkari. Paitsi että kun hän aloitti kuvaamisen niin pian kävi selväksi ettei silläkään mitään kuvia oteta kun ei ollut ihan kaikki tarpeelliset osat siellä kameran sisällä mukana.
  Yllättävän nopeasti se peli muuten meni. Olin ajatellut pitkästyväni paljon pahemmin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Googlailin kamera-asiaa etukäteen ja tulokset oli vähän ristiriitaisia: jotkut sanoivat, että ei saa olla järkkäriä, mutta suurin osa sanoi, että saa olla, kunhan ei ole teleobjektiivia. Otin siksi mukaan vanhan järkkärini, joka on luokittelultaan harrastelijakamera ja nykyistäni vähän pienempi (vaikka luulen objektiivin olevan merkittävämpi kuin kameran tässä) ja laitoin siihen lyhyemmän peruszoom-objektiivin (17-50 mm) teleobjektiivini (18-270 mm) sijaan. Kysyin kamera-asiaa myös lippua ostaessamme ja myyjä sanoi vain, että ei saa olla ammattikameroita. Kai se idea on, että kuvat ei saa olla niin hyviä, että niitä voisi käyttää kaupallisiin tarkoituksiin. Näytin kameraani ja hän sanoi, että uskoisi sen olevan ok, mutta ei voi luvata, että riippuu vähän henkilöstä ovella. Kävelin sisälle kamera selvästi esillä eikä poke sanonut siitä yhtään mitään. Näin vastaavia järkkäreitä monilla muillakin katsojilla. Käänsin tosin kamerasta vastavalosuojan linssin suuntaisesti, ettei objektiivi näyttäisi todellista pidemmältä, sillä jotkut sanoivat netissä, että noudattavat joitain nyrkkisääntöjä siitä, miten pitkä objektiivi saa olla.

   Olisiko teillä sitten ollut teleobjektiivi? Tai sitten se on vähän tuurista kiinni, mutta oma ja monien muidenkin kokemus näyttäisi olevan, että ainakin harrastelijajärkkärin peruszoomilla saa yleensä viedä sisään. Mutta varmaan on vähän tuurista kiinni kanssa, miten nipo tyyppi sattuu ovelle.

   Poista