Toscanan leipä
Ainekset
leipä
3,5 dl vettä
8 dl vehnäjauhoja
25 g hiivaa (tai vastaava määrä kuivahiivaa)
1,5 tl suolaa
3 rkl oliiviöljyä
täyte
2 rkl oliiviöljyä
(mozzarella buffaloa)
150 g kermajuustoa tai mozzarellaa viipaleina tai raasteena
100 g kylmäsavunautaa
1-2 ruukkua basilikaa
päälle
oliiviöljyä
merisuolaa
Ohje
Lämmitä vesi ja liota hiiva. Lisää suola ja öljy ja vaivaa jauhot sekaan. Kohota taikina peitettynä. Itse kohotan aina kädenlämpöisessä vesihauteessa, mutta tämä on vähän makuasia.
Kaada taikina jauhotetulle leivinpöydälle ja kaulitse ohueksi ympyräksi (n. 30 cm x 30 cm). (Levitä päälle mozzarella buffaloa palasina.) Ripottele päälle basilikanlehdet ja valuta niiden päälle oliiviöljy. Levitä päälle juusto sekä viipaloitua kylmäsavunautaa.
Rullaa leipä kuten kääretorttu. Painele rullan päät tiiviisti kiinni. Kohota peitettynä n. 15 minuuttia. Sivele leipä oliiviöljyllä ja ripottele halutessasi päälle merisuolahiutaleita. Paista 200 °C:ssa 35-45 minuuttia.
Meillä oli tällä kertaa vähemmän juustoa kuin yleensä. Ohjeen mukaan tehtynä leivästä tulee runsaampi, varsinkin jos lisää myös mozzarella buffaloa.
Hauskaa vappua! Glada Vappen!
Oi, ihanaa! Tulee ihan nälkä, vasta äsken söin. Tuota pitää testata! Hyvää vappua myös sinne! Onneksi täällä Itävallassa ei juhlita vappua ollenkaan! Halauksin. Alppisofie.
VastaaPoistaTäälläkään vappu ei ole juhlapäivä, vaan ihan tavallinen työpäivä. Mikä oli musta taas vähän harmi, sillä itse olen aina tykännyt vapusta ja täällä ei tarvitsisi piknikilläkään värjötellä niin kuin Suomessa :).
Poista