tiistai 24. huhtikuuta 2012

Parvekesuunnitelmia

Keräsin parvekesuunnitelmia kollaasin muotoon. Toiveissa olisi valkoista ja modernia ripauksella klassista ja sitruunankeltaista. Ympärivuotinen toinen olohuone, jossa voi juoda aamukahvit aamuauringossa, nauttia viikonloppuisin brunsseja ja iltaisin valmistaa grilliherkkuja.

inspiraationlähteenä kuva edellisen postauksen Kelly Wearstlerin kirjasta

Kuvalähteet: 1. kaasugrilli 2. Driaden Toy-tuoli 3. Sitruunapuu 4. Kristalian La Poule -pöytä 4. keltaiset koripohjatabletit  5. uurnamallinen ruukku

Parvekkeella saa grillata sähkö- ja kaasugrilleillä ja me haluamme ehdottomasti kaasugrillin. Täällä on monissa asunnoissakin kaasuliedet ja olisin sellaisen halunnut meillekin. Valitettavasti se toive ei toteutunut, mutta kaasugrillin sentään voi itse valita.

Driaden Toy-tuoleista olen kirjoittanut ennenkin. Kaksi sellaista mahtuisi kivasti vierekkäin. Pöydän osalta mietin vielä, riittäisikö pieni pöytä vai pitäisikö olla isompi ruokapöytä. Pieni pöytä, esimerkiksi joku tuollainen pyöreä, mahtuisi paremmin ja varmaan useammin parvekkeella tulisi istuskeltua kahvikupposen kuin ruokalautasen kanssa. Mutta sitten ne grilliherkut pitäisi joko syödä sisällä tai pikkupöydän päällä kumarrellen. Mikä ei ole kivaa. Crate&Barrellin keltaiset, koripohjaiset tabletit toisivat väriä ja muovisina ne sopivat myös ulkokäyttöön ja ovat helppoja pitää puhtaina.

Pientä klassismin vivahdetta haluan tuoda uurnamallisilla ruukuilla. Sellaisia kyllä myydään paikallisissa puutarhaliikkeissä, mutta toivomiani täysvalkoisia en ole vielä löytänyt kuin Amazonista. Ja niiden laadusta sitten taas ei tiedä.

Sitruunapuu meillä jo onkin, mutta on tässä vielä listaa hankittavaksi.

2 kommenttia:

 1. Keltainen on kiva väri! Meillä on muuten ollut kotona tuollainen ruukku ruskeana, mutta se oli kyllä muovinen... :D

  Aika hienoa, että partsilla saa kokkailla. Täälläkin alkaa kelit lämmetä, mutta ei mtn verrattuna niihin lämpötiloihin siellä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Luulen, että meillekin tulee muovisina ainakin isommat ruukut (=sitruspuille), kun muuten pitää kutsua naapuritkin niitä siirtelemään. Toivottavasti ne ei silti näyttäisi "muoviruukuilta". Täältä löytyy kaupoista ruskeita, mustia ja harmaita, mutta ei valkoisia...

   Olikohan se Suomessa niin, että oli taloyhtiökohtaista, saiko partsilla kokkailla. Että joillain partseilla sai olla sähkögrilli Suomessakin. Mutta tosi kiva mustakin, että saa grillata parvekkeella ja olen monien nähnyt sitä täällä tekevänkin. Grillailu ylipäätään on täällä aika suosittua. Täällä on yleensä taloyhtiöissä grillauspaikat grilleineen - niin meilläkin - mutta onhan se oma parveke vaan kivempi. Siellä yhteispaikallahan saattaisi törmätä naapureihin :D.

   Poista