torstai 5. huhtikuuta 2012

Rahi

Sisustushaasteen monopolirahat muuttui oikeiksi dollareiksi, sillä kävimme ostamassa Ikeasta aikomani valkoisen nahkarahin makuuhuoneeseen. Sisustuspostausta kirjoittaessani yritin löytää eurohinnat Suomen Ikean sivulta, mutta rahia ei enää löytynyt sieltä. Varsinkin metallijalkainen rahi tuntui olevan täälläkin loppu monesta Ikeasta, niin iski huoli rahin valmistamisen loppumisesta. Kävimme ostamassa sen puujalkaisena, joita näkyy nyt tulleen lisääkin täkäläisiin Ikeoihin. Eli ehkä se on lopetettu Suomen markkinoilta muttei täältä. Tyyliltään rahi sopiikin ehkä paremmin Amerikan markkinoille.


Makuuhuoneessa on nyt sitten sänky ja tämä rahi istuimena. Rahi on niin iso, että siihen mahtuu tarvittaessa jopa parikin ihmistä. Enää puuttuu mm. sängynpääty ja -peitto, verhot ja verhotanko, lipasto jne... Eli aika paljon sisustettavaa on tuossa(kin) huoneessa vielä. 

Tykkään yhdistää meidän moderniin sisustustyyliin jotain vanhempia sisustustyylejä ja viime vuosina silmääni on erityisesti miellyttänyt tyylisuunta, joka uskoakseni on nimeltään uusklassismi (neoclassicism). Tyylisuunta (esimerkki ja toinen esimerkki) on selkeää ja yksinkertaista mutta ottaa vaikutteita myös antiikin Kreikasta ja Roomasta. Ihan erityisesti tykkään tyylistä arkkitehtuurissa, mutta myös sisustuksessa. Hieman vieraammaksi koen ns. Hollywood regency -tyylin, mutta mielestäni siinä on yhtäläisyyksiä tähän tyylisuuntaan. 

Alkuvuodesta ilmestyneessä Architectural Digestissä esiteltiin Brooke Shieldsin koti, joka mielestäni oli hyvä esimerkki uusklassisesta sisustuksesta.

Sekä uusklassismi että erityisesti Hollywood regency tietenkin ovat mielestäni varsin "amerikkalaisia" tyylisuuntia, joten täältä luulisi löytävän tämän tyylisuunnan mukaisia sisustusideoita ja - tuotteita. Ostin taannoin lehden House Beautiful, jonka kannessa luki "The Ultimate Guide to American Style". Siinä oli aika paljon silmääni miellyttäviä juttuja. Toivottavasti täällä asuessamme sisustuksemme säilyisi skandinaavisen modernina, mutta siihen tulisi vähän uusklassisia vivahteita. 

6 kommenttia:

 1. Saa sitä edelleen, nimi vain vaihdettu. :)

  http://www.ikea.com/fi/fi/catalog/products/10227545/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuota ei ole valkoisena, luulen että sen valkoisen korvaa nyt Arild -rahi (http://www.ikea.com/fi/fi/catalog/products/30121171/), joka on itse asiassa tosi kaunis, mutta tykkään noista tikkauksista.

   Poista
  2. Juu huomasin, mutta tuota sohvaa saa edelleen valkoisena. Joten eiköhän se valkoinen rahikin palaa valikoimiin uudella nimellään. :)

   Poista
  3. Saattaa tosiaan olla, koska täältä sitä ainakin edelleen saa. Metallijalkaisen varmaan poistivat valikoimista, mutta niitä metallijalkoja saa lisäosina edelleen, joten käytännössä sitäkin saa yhä.

   Poista
 2. Tuo uusklassinen tyyli on kaunista, vaikken koe sitä omakseni. Ja tosiaan, se on hyvin amerikkalaista. Muhkeaa, vähän koristeellista, mutta kuitenkin suhteellisen modernia. Rahi on aivan ihana!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin, hyvin ilmaistu varsinkin tuo suhteellisen moderni. Koska sitä se munkin mielestäni on :).

   Poista