lauantai 14. huhtikuuta 2012

Ihanainen Palm Springs, toinen osa

Toisena aamuna heräsimme pirteinä aurinkoiseen aamuun ja suuntasimme aamiaiselle. Aamiainen ei muuten kuulunut tämän (eikä monen muunkaan) hotellin hintaan, vaan piti ostaa erikseen. Meidän hotellin huoneet eivät olleet erikoisia, mutta muuten tykkäsin hotellista. Aamiainen esimerkiksi oli oikein mukava. Söimme sen terassilla lämpöisässä aamussa näin leppoisien maisemien edessä.


Kuvassa myös toinen outlet-ostokseni eli aurinkolasit Jimmy Choon Annie/S

Päivän lehdessä oli juttu lasten pääsiäisperinteestä egg hunt, joka tuntuu olevan täällä isossa roolissa. Omassa lapsuudessanikin muistan etsineeni piilotettuja pääsiäismunia, mutta en muista siinä olleen sellaista kilpailuhenkisyyttä kuin täällä tuntuu olevan. Tuossa lehdessäkin oli toimittajan kolumni, jossa hän tilittää lapsuutensa egg hunt -traumoja.


Aamiaisen jälkeen suuntasimme Palm Springsin downtowniin kiertelemään. Kaupungissa on poikkeuksellinen keskittymä ns. mid-century modern -tyylisuunnan arkkitehtuuria. Mielestäni rakennuksissa yhdistyi jännästi moderni tyyli ja espanjalaisvaikutteiset stucco-talot, joita esimerkiksi kotikaupunkimme on täynnä. Kaupungissa järjestetään myös opastettuja arkkitehtuurikiertoajeluja, jollaiseen olisi kiinnostavaa osallistua joskus.Emme osallistuneet kierroksille, mutta kävimme itseksemme katsomassa yhtä suosituimmista turistikohteista eli ns. Elviksen honeymoon -asuntoa, jonne Elvis ja Priscilla Presley suuntasivat häistään. Rakennus on myös esimerkki kaupungin arkkitehtuurista. Tämän asunnon lähistöllä oli paljon muitakin erikoisia, tämän tyylisiä asuntoja. Eli kannattaa katsella muutakin kuin navigaattoria, jos tuonne suuntaa. Rakennukseen pääsee myös opastetuille kierroksille sisälle, mutta me kävimme katselemassa vain ulkoapäin ihan itseksemme.

Kyltissä lukee "Alexander Estate v. 1962, Elvis honeymoon May 1967"


Palm Springs tuntuu viehättävältä pikkukaupungilta, joka kuitenkin on täynnä houkuttelevia kahviloita ja ravintoloita sekä erityisesti kiinnostavia pikkuputiikkeja. Modernia, retroa ja popkulttuuria. Erityisesti Palm Springsin design districtissä myytiin paljon mid-century modernin tyylisiä huonekaluja ja sisustusesineitä, sekä uusia että vanhoja. Koska monet tyylilajin tunnetut muotoilijat olivat pohjoismaisia, jopa suomalaisia, näkyi kaupoissa myös tuttua designia.


Tunnetuimmat vaatekaupat sijaitsevat muutaman minuutin ajomatkan päässä toisessa laakson kaupungissa, Palm Desertin El Paseo-kadulla. Jonka liikkeet olivat suureksi hämmästyksekseni kiinni. Pääsiäissunnuntaina! Ja minä kun luulin, ettei täällä mikään ole pyhää, paitsi Amerikan itsenäisyyspäivä. 

Palm Desertin pääkadun kukilla ei ollut paljon katsojia pääsiäissunnuntaina.

Eikä Palm Desertin lukuisilla pronssipatsailla ollut paljon katsottavaa


Kierreltiin loppupäivä Palm Springsin kaduilla, joilla voi mm. bongailla tähtösiä katukivetyksestä kuin Hollywoodissa konsanaan. Ahkeran jalkoihin tuijottelun jälkeen bongasin vihdoin myös etsimäni tähden: Cheeta-simpanssi asuu tarinan mukaan edelleen omassa talossaan Palm Springsissä.


pari muuta tunnettua ja sitten joku ihme tyyppi


vähän virkistystä välillä, molempina päivinä oli yli 30 C asteen helle

ei tarvitse mennä aavikolle asti bongailemaan kaktuksen kukkia 

 Olisi ollut niin kiva jäädä illaksikin istuskelemaan terassille hyväntuulisessa ilmapiirissä. Mutta valitettavasti piti ajaa illaksi kotiin. Jotta kotimatkallakin olisi muuta nähtävää kuin moottoritietä, niin tultiin takaisin vuorten yli. Pysähdyttiin näköalatasanteelle, siellä sydäntä tykytti.
Paljon jäi nähtävää vielä tulevillekin reissuille. Ja niitä toivottavasti tulee, eihän tuonne ole kuin reilun parin tunnin matka täältä. Esimerkiksi Follies-näytökset ja Aerial Tramway. Jotkut opastetut kierrokset, ainakin se arkkitehtuurikierros, jäivät kutkuttelemaan myös. Kuten myös Palm Desertin kiinni olleet taidegalleriat. Kokematta jäi myös kokonaan kaupungin yöelämä. Tänä viikonloppuna kaupungissa on tunnettu festari Coachella, jossa 75 000 ihmistä jammailee päivittäin erämaassa ja muotibloggarit bongailee tähtösten festarimuotia. Sinne ensi vuonna!

10 kommenttia:

 1. Kiva postaus ja hauska toi viimenen kuva! :) Saat niin paljon nähdä mielenkiintoisia juttuja, että kotosuomalaista vaan huimaa. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voin paljastaa, että siinä viimeisessä kuvassa ei ollut ihan suora pudotus sen reunuksen takaa ;). Muuten olisin mennyt siihen vain pyssyllä uhattaessa ;). Täällä on tosiaan niin paljon kaikkea mielenkiintoista! Ei olla kuitenkaan vielä edes käyty paria tuntia kauempana kotikonnuiltakaan.

   Poista
 2. Ihania kuvia, ja kivasti kerrottu, taas täytyy lisätä yksi paikka bucket listiin ;-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Suosittelen Palm Springsiä lämpimästi, varsinkin jos käy täällä päin esim. Losissa tai täällä San Diegossa, niin visiitti tuonne on helppo yhdistää :).

   Poista
 3. Mahtavia kuvia, olet taituri taiteilija! Ja tuo aavikko ja tuo hotelli, ihanaa! Ai, kyllä tuonnekin pitää joskus myös ehtiä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos! Varsinkin kun ihailen aina omia kuviasi blogissasi ;).

   Poista
 4. Sulla on ihan mielettömiä kuvia ja muutenkin kiva blogi! Jään ehdottomasti seuraamaan. Aurinkoista sunnuntaita sinne!
  Papu

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ooh, olipa kauniisti sanottu! Kiitos! Ja tervetuloa uudelleen :).

   Poista
 5. Tulinpas visiitille oikeaan aikaan ja näin kuvan Elviksen honeymoon get-awaystä. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olit muuten niin mielissäni noita kuvia laittaessani!

   Poista