tiistai 27. maaliskuuta 2012

Lisää treeniä

Viikon sisällä on ollut niin paljon kaikkea uutta, etten ole malttanut pysähtyä kirjoittelemaankaan. Viime viikolla oli toinen tapaaminen personal trainerin kanssa ja se oli, jos mahdollista, vielä rankempi kuin edellinen treeni. Tällä toisella kerralla treenasimme kuntosalin puolella. Perusidea oli kuitenkin sama kuin edelliselläkin kerralla: koko ajan käytetään useampaa kuin yhtä lihasryhmää. Erilaisia kyykkyjä tehtiin taas valtavasti yhdistettynä muihin liikkeisiin. Monissa laitteissa myös tehtiin heti perään ilman taukoa toinen sarja esimerkiksi toisenlaisella otteella.

PT:n menetelmällä syke pysyi koko ajan korkealla ja treenin keskisykkeeni oli yli 150, samaa luokkaa kuin bodycombatissa. En takuulla ikinä ole treenannut niin kovilla sykkeillä kuntosalin puolella. Eikä edes käytetty hetkeäkään aerobisia laitteita vaan aloitettiin suoraan lihaskuntoliikkeillä, aluksi lämmittelyksi ilman painoja. PT:llä oli myös hyvä silmä siihen, minkä verran vielä jaksoin tehdä. Juuri kun ajattelin, että nyt en jaksa enää yhtään, niin hän sanoi, että pari vielä. En muista koska lihakset olisi tulleet niin kipeiksi kuin tuon treenin jälkeen.

Nämä treenit ovat suorastaan mullistaneet ajatukseni kuntosaliharjoittelusta ja se tulee näkymään myös treeniohjelmassani. Olen vältellyt sekä kyykkyjä että punnerruksia - koska ne on niin kauheita! - mutta nyt otan molemmat ohjelmaan. Ja ehdottomasti yhdistelmäliikkeitä, kun ne kerran ovat noin tehokkaita. 


Lopuksi vähän aurinkolasihehkutusta. Tilasin ajat sitten jo harkitsemani Givenchyn kehykset fototrooppisilla eli valon mukaan tummentuvilla linsseillä, omilla vahvuuksillani. Olin vähän skeptinen noiden linssien suhteen. Mielikuvani oli, että tuollaiset ei koskaan ole kirkkaat vaan jotain siltä väliltä. Mutta nämä ovat osoittautuneet käytännössä ihan loistaviksi. Sisällä linssit ovat täysin kirkkaat, suorassa auringonpaisteessa ihan tummanruskeat ja pilvisellä säällä jotain siltä väliltä. Väri vaihtuu nopeasti ja lasit on tosi näppärät asioilla. Päivisin käytänkin nykyään melkein pelkästään näitä, jos en laita piilareita. Tällä hetkellä tuntuu, että jatkossa voisi tilata kaikki silmälasit suoraan tällaisilla linsseillä.

linssit on sisällä ihan kirkkaat...

...ja ulkona tummat (tässä ei vielä tummimmillaan).

Englannin kurssista lisää joskus myöhemmin, mutta se on ollut kiinnostava ja hyödyllinen. Jo viikon jälkeen puhuminen on huomattavasti vaivattomampaa. Ja sen verran on tullut palautettakin, että kommentoijat taisivat olla oikeassa epäillessään, että ehkä se kielitaitoni sittenkin on parempi kuin ajattelin :). 

6 kommenttia:

 1. Onpa tyylikkäät! Tuo treeni kuullostaa tehokkaalta ja ovat varmaan nuo paikat ja muskelit kipeitä aamulla treenin jälkeen. Kävin viime viikolla Bauch, Beine, Po jumppatunnilla ja kyllä piti juoda magnesium porejuomaa että jotenkin pystyi liikkumaan vielä kolme päivää sen jälkeen. Sitä luulee että on niin hyvässä kunnossa kun juoksee ja käy zumbassa...no jaa, mene ja tiedä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :). Itsekin jotenkin ajattelin, että sitä olisi ihan ok kunnossa, mutta nyt olen tajunnut, että treenini parantavat jaloissa lähinnä kestävyyskuntoa, mutta sellaista oikein voimatreeniä en paljon jaloille tee. Ehkä bodycombat vähän mutta enemmän kestävyyspuolelle sekin menee. Siispä lisää kyykkyjä jatkossa! Zumbaa olen ajatellut kokeilla täällä, olen ymmärtänyt, että se on monipuolista. Pelkään vain, että se on vähän liian koreografista mulle, olen niin huono muistamaan koreografioita...

   Poista
  2. Siinä zumbassa on alkuun vähän vaikea pysyä mukana ellei ole kovinkaan näppärä oppimaan uusia liikkeitä ja koreografioita. Kuitenkin jo ihan muutaman käyntikerran jälkeen alkaa jo hahmottaa liikkeet ja liikeyhdistelmät. Ainakin omalla salillani käytetään aika paljon samoja liikeyhdistelmiä eri koreografioissa, jolloin ne on aina helpompi muistaa. Kannattaa siis kokeilla, mutta älä luovuta heti ensimmäisen kerran jälkeen! /m

   Poista
  3. Ja mähän en todellakaan ole näppärä oppimaan uusia koreografioita, en edes vanhoja ;). Liikkeet tosin omaksun yleensä helposti. Täytyy sitten mennä vaan aluksi häpeänsietokyky korkealla sinne, jos se sitten parin kerran jälkeen helpottaisi ;).

   Poista
 2. Mä olen innostunut salitreenailusta pitkän tauon jälkeen. Olen aina ollut enemmän jumppien perään, mutta nyt olen onnistunut tekemään niin ihania ja onnistuneita salisessioita, että olen taas ihan innoissani. Se on kivaa! Erilaiset askelkyykyt on parhaita ja kauheimpia mun mielestä. :D

  Haastoin sut yhteen juttuun. En tiedä, onko se sun heiniä, mutta jätät sit vaan huomiotta. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En voisi olla enempää samaa mieltä askelkyykyistä :D. Mä olen aina ollut enemmän salityyppiä, jumpista olen käynyt oikeastaan vain bodycombatissa ja vastaavissa, sekä tanssissa ja pilateksessa, vaikka en niitä oikeastaan jumpiksi mielläkään. Sellaisia "tavallisia" jumppia olen joskus kokeillut, mutta ne ei tuntunut omalta. Ne tuntui aina tehottomiltakin, mikä varmaan johtui osaltaan siitä, että seisoin puolet tunnista paikallani koreografioista pihalla ;).

   Kiitos kivasta haasteesta, kävin tsekkaamassa ja pää alkoi heti raksuttamaan :).

   Poista