sunnuntai 18. maaliskuuta 2012

Sadepäivän kuvia

Täällä satoi koko lauantai, oli tuulista ja koleaa. Onneksi ei tarvinnut lähteä minnekään kodin lämmöstä - paitsi palauttamaan toinen niistä viallisista pölynimureista... Hyvä valita parin viikon ainoa sadepäivä jättiläispaketin raahaukseen, mutta ei olla työpäivinä ehditty palautuspisteelle ennen kuin se sulkeutuu. Ei siihen reissuun onneksi kauan mennyt ja nyt on vihdoin molemmat vialliset paketit palautettu.

Tuota pikkureissua lukuun ottamatta oltiin koko päivä kotona, välillä on kiva vain oleskella kaikessa rauhassa. Sitä ei vieläkään ole täysin päässyt eroon suomalaisesta syyllisyydestä istua sisällä aurinkoisena päivänä, vaikka täällä niitä olisi tuhlattavaksikin asti.

Oli kivaa ajan kanssa kuvailla perjantain siivouspäivän kunniaksi ostamiani jaloleinikkejä. Mieheni mielestä kukkakuvat ovat kaikista tylsimpiä, mutta itse voisin kuvata kukkia vaikka joka päivä. Eli jos joku muukin on jo kyllästynyt kukkakuviin, niin en uskalla luvata helpotusta ;).

Oli kivaa lukea rauhassa sanomalehteä. Pohdin aiemmin, että tilaisimme paikallisen San Diego Union Tribunen, mutta irtonumerot eivät oikein vakuuttaneet. Päädyimme sitten tilaamaan The New York Timesin, perjantaista sunnuntaihin. Josko nyt pääsisi vähän kärryille maan tapahtumista ja oppisi muutaman uuden sanan siinä sivussa.


Oli kivaa juoda kahvia viikonloppukupeistamme eli isoista Taika-mukeista.


Oli kivaa kaivaa neulontatarvikkeet esille muuton jäljiltä ja aloittaa uusi projekti. Ala-asteen käsityötuntien traumat esti puikkoihin tarttumisen pari vuosikymmentä, mutta jokunen vuosi sitten neulontabuumi tarttui minuunkin. Koska en ole kovin kärsivällinen, niin neulon yleensä pieniä ja nopeasti valmistuvia projekteja, kuten asusteita. En myöskään ole liian pikkutarkka pienien virheiden suhteen. Olen kuullut tarinan, että joskus oli tapana tehdä hienoihin käsitöihin tahallaan jokin pieni virhe todisteeksi käsityöstä. Niin haluan suhtautua pieniin virheisiin itsekin.


Viimeisen vuoden aikana on tullut neulottua vähemmän, on ollut niin paljon kaikkea muuta. Joululahjoiksi neuloin sentään jotain (vaikkakin yksi joululahja on vieläkin kesken...). Nyttenkin neulon lahjaksi, joten ei tästä sen enempää tässä vaiheessa. Hämäykseksi otin kuvan pelkästä mallitilkusta ;).


Erityisen kivaa oli, että olimme koko päivän yhdessä kotona, ehti juttelemaan ja nauramaan :). 

8 kommenttia:

 1. Kukkakuvat ovat ihania ja antavat energiaa!!! Nuo ovat minun lempparikukkia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla :). Jaloleinikit ja pionit (ja neilikat ja hortensiat...) ovat minunkin suosikkikukkia :).

   Poista
 2. Minä ainakin jaksan katsella kukkakuvia, varsinkin jaloleinikeistä! Vaikka mieluitenhan niitä katselisi livenä. Ne ei varmaan ole siellä yhtä kalliita kuin täällä?

  Mäkään en jaksa tarttua kuin pieniin neulontaprojekteihin. Kaulahuivit on isoimpia projekteja joihin ryhdyn. Yleensä kudon sukkia. Ja siis tosiaan kudon, enkä neulo. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo kimppu jaloleinikkejä maksoi 5 dollaria, suunnilleen saman verran kuin muistelen yksittäisten jaloleinikkien maksaneen normaalisti Suomessa. Eli eivät ihan yhtä kalliita :).

   Mä neulon, vaikka olen (käsittääkseni) kutomisen murrealueelta. Taitaa kertoa siitä, että ei kuulunut mun lapsuuden sanavarastoon toi aihepiiri ;).

   Poista
 3. Ihana Taika-muki. Muistan sen tunteen, kun olin vieraassa paikassa ja mukana muistuttamassa kotimaasta oli Muumimuki. Voi sitä onnea niin pienestä asiasta! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä on vain kaksi noita Taika-mukeja, sininen ja valkoinen, enkä koskaan osaa päättää, kumpi on kauniimpi :). Mutta onhan meillä muuten kotona enemmänkin asioita muistuttamasta Suomesta, mutta tuolla ulkona kun liikkuu, niin aina sitä ilahtuu kaikesta Suomeen viittaavasta, hassua :).

   Poista
 4. Voi ihanuutta, täälläkin jaloleinikkejä! Miten ne näyttävätkin vielä ihanemmilta siellä kaukana? San Diegon aurinko on tainnut tehdä ihmeitä. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ainakin nuput aukeaa hurjaa vauhtia San Diegon auringossa :).

   Poista