torstai 15. maaliskuuta 2012

Sinivalkoiset siivet odottavat

Kesäinen Turku kutsuu! Ostin tänään lennot Suomeen toukokuun loppuun. Muuten meistä kumpikaan ei olisi tänä vuonna vielä käynyt Suomessa, mutta siellä on perhejuhla, josta en oikein voi - enkä halua - olla poissa. Ja kun kerran sinne asti lähden, niin olen sitten samalla vähän pidempään, kolme viikkoa. Ja hyvä niin, sillä nyt kun lentojen buukkauksesta taitaa olla pari tuntia, niin loman kalenteri alkaa jo näyttää buukatulta.

Löysin ihan kivat lennot kohtuuhinnoin. Parasta on, että vaihtoja on vain yksi, Lontoon Heathrowlla, ja matka-aika on siksi useamman tunnin lyhyempi kuin tullessamme. Vaikka lentoyhtiö ei ollutkaan valintakriteerini, niin tykkään myös siitä, että Lontoo-Helsinki-välin lennän Finnairilla. Finskillä matkustaessa on aina tuntunut niin kivalta palatessa kuulla tervetuloa suomeksi, ja nyt se tuntuu varmasti erityisen kivalta.

Beurerin matkalaukkuvaaka on painonsa arvoinen matkakaveri

Lennoista puheenollen, haluan esitellä parhaan matkustusostoni ikinä: yllä olevan matkalaukkuvaa'an. Perhettäni asuu Keski-Euroopassa erään halpalentoyhtiön reittien varrella ja matkustin sinne yleensä pelkillä käsimatkatavaroilla. Aina sai matkalaukkupunnituksessa olla hikikarpalo otsalla, kun oli koettanut punnita matkalaukkua arvioimalla - toisessa kädessä matkalaukku ja toisessa kädessä mitä tahansa, jonka painon tiesi. Todella tarpeeseen vaaka tuli tänne muuttaessamme, jolloin jokaikinen gramma tuli tarpeeseen. Toivottavasti pakkaus on helpompaa tälle reissulle. Vaaka lähtee kuitenkin mukaan, tuliaisia punnitsemaan.

10 kommenttia:

 1. Samanmoisen vehkeen ostin itse heti Englantiin muutettuani. En halua enää kertaakaan tuskailla tavarakilojen kanssa ja valvoa edellistä yötä miettien kuinka paljon joudun maksamaan ylimääräisistä kiloista. Tosin laitteen toimintamekanismit aiheuttivat aluksia pientä suunmutristelua ja sydämen rytmihäiriöitä. ;) Siinä kun sattui olemaan paino sekä paunoissa että kiloissa. Hölmönä en tätä tajunnut ja aloin punnita kassia jona epäilin olevan n.12 kg painoinen. Mittari näytti lukua 20 ! Olin ihan paniikissa.

  Karsin puolet vähistä tavaroista (suurin osa joululahjoja) pois ja punnitsin pikkuiseksi muuttuneen rinkan uudelleen: 12 ! Vielä siis piti saada 2 kiloa pois vaikka laukku tuntui ihan rusinalta. Aloin miettiä että hetkinen, ei tämä voi pitää paikkaansa. Jossain on vika. xD Minussapa minussa... Tutkailin hetken mittaria, kunnes hoksasin vian: Paino oli paunoissa! Sitten pakkasin rinkan uudelleen ja laitoin sinne kaikki alkuperäiset tavarat. Kuinka ollakaan, alkuperäinen "20 kiloa" muuttuikin 8 kiloksi xD Sain siis pakata vielä 2 kilon edestä tavaraa. Huh, oli rumba. Jos en olisi hoksannut mokaani, olisi jäänyt lahjat antamatta ja sitten olisin itkenyt Suomessa kun olisin tajunnut mokani. Heh.

  Tekevälle sattuu. Jos ei mitään tee, ei mitään satu. Mukavaa Suomen loma sinulle! Minä olen lentämässä samaan aikaan kotiin kesälomille, mutta lennänpä vielä pääsiäiseksikin kotiväkeä moikkaamaan :) Täältä kun on ryanairilla niin älyttömän halvat lennot Suomeen; nyt oli 60 puntaa edestakaisin pääsiäiseksi. :)Kelpaisi käydä vaikka viikonloppureissulla.

  Mutta nyt toivotan teille mukavaa maaliskuuta! Kiitos blogistasi, täältä saa pirteyttä arkeen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mukavaa maaliskuuta sinne teidän saarelle myös :). Onneksi tosiaan selvisi tuo paino ennen kuin olisit laskenut höyhenenkevyen kassin punnitukseen lentokentällä :D. Mulle kerran kävi niin, että muistin, että käsimatkatavaroiden painoraja oli 5 kg ja kirosin, että eihän siihen mahdu mitään, ennen kuin tajusin, että se onkin 10 kg. No, kerran sitten taas muistin, että se oli 15 kg, ja pakkasin iloisesti vaikka mitä, kunnes lentokentällä selvisi oikea raja. Enkä edes käyttänyt koko 15 kiloa, vaan se painoi jotain 12 kg, mutta piti maksaa laukku ruumaan. Paluumatkalla tosin sitten toin vähän isomman tuliaisen, kun kerran jouduin maksamaan joka tapauksessa. Kannattaisi ehkä tarkastaa ne painorajat ennen kuin alkaa pakkaamaan...

   Voi, että noita teidän lentohintoja! Ja lyhyttä välimatkaa ylipäätään. Mun lennot maksaa yli 1 200 dollaria ja matkalla saa kökkiä n. 16 tuntia :(.

   Poista
 2. Hei, mista tuollaisen laitteen saa ostaa? En ole koskaan kuullut tai nahnyt moista hyodyllista kapinetta!

  VastaaPoista
 3. Noissa lentojen hinnoissa näyttäisi olevan yllättävän paljon eroja. Katseltiin t:n kanssa vaihtoehtoisia lentoja välillä Suomi-San Diego ja hinnat näyttivät vaihtelevan sekä lentoyhtiöittäin että päivittäin että reiteittän eli toisin sanoen ihan kaikilta osin! Mun mielestä tuollainen on todella inhottavaa kun sitten ei jotenkin uskalla ostaa ollenkaan niitä lippuja kun helposti jää odottelemaan niitä vielä halvempia lentoja.... Muutamalla säästetyllä eurolla tai dollarilla ei ole niinkään väliä mutta hintojen vaihteluväli näytti olevan monia satasia! Sen verran on nyt kuitenkin tullut seurailtua, että tuo 1200 dollaria on varmaan tällä hetkellä halvimmasta päästä, joten mahdollisia lomareissuja silmälläpitäen tarvitsee sitten vain rohkeasti tehdä ostopäätös noissa hinnoissa. /m

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hinnat vaihtelee kyllä tosi paljon, kun muuttuvat jatkuvasti kysynnän mukaan! Mäkin olin seuraillut lentohintoja jo jonkin aikaa ja löytänyt sopivat lennot, mutta odottelin muutaman päivän niiden kanssa ja niitä ei enää ollutkaan edulliseen hintaan - vaikka edellisenä päivänä oli. Ja mun mielestä ne tarjolla olevat lennot muuttui siinä ihan varatessakin vielä. Onneksi löysin melkein vastaavat (50 dollaria kalliimmalla) , kun muutin lentopäiviä parilla päivällä. Lennot on British airwaysilta, niillä on musta ollut koko ajan edullisimmat lennot, mitä olen muutamia lentoyhtiöitä vertaillut. Toi oli musta hyvin kohtuullinen hinta (n. 900 euroa), varsinkin kun vaihtoja on vain yksi. Pidemmällä varausajalla saa vähän edullisemmin vielä, esim. tällä hetkellä näyttäisi olevan lokakuussa Hki-San-Hki n. 800 euroa yhdellä vaihdolla ;).

   Olisihan sitä varmaan jotain superhalpojakin lentoja, jos ottaisi tuplasti pidemmän matka-ajan ja vaihtaisi konetta kaikilla monta kertaa, mutta toi matka on niin pitkä raskas muutenkin, että mukavuudesta kannattaa jo vähän maksaa myös. Tultiin tänne SAS:lla ja meillä oli economy extra-liput, joissa oli mm. isommat penkit, ja noin pitkällä matkalla pienetkin parannukset tuntuivat tosi isoilta.

   Luin muuten juuri yhtenä päivänä lentojen hinnottelusta tällaisen jutun, ei mitään erityisen yllättävää, mutta ihan kiinnostava silti:
   http://www.mtv3.fi/matkailu/ulkomaat/artikkeli.shtml/1488599/nain-lentojen-hinnoittelu-toimii---katso-milloin-kannattaa-matkustaa

   Poista
  2. Kiinnostava artikkeli! Silti kiireisenä ihmisenä kammoan ajatusta siitä, että matkustaessa pitäisi olla ihan supervalpas koko ajan ja seurailla päivittäin hintoja. Tuo "älä jää odottelemaan" -vinkki on tosiaan jo koettu kantapään kautta. Mutta se helpottaa kummasti kun tietää edes suurinpiirtein, että mihin hintaan kyseiselle reitille yleensä on mahdollista saada liput - uskaltaa ihan oikeasti olla jäämättä odottelemaan. /m

   Poista
  3. Hintahaarukka helpottaa tosiaan kummasti, ettei ihan hulluja maksa sentään :). Ja kun tuntuu, että ei noista silti oikeasti koskaan tiedä, joskus olisi sitten kuitenkin kannattanut jäädä odottamaan. Itse olen vähän riskinkaihtaja, niin aina pelkään, että yhtäkkiä kaikki lennot on buukattu. Siksi oma taktiikkani on vain tilata lennot mahdollisimman pian sen jälkeen, kun tiedän, milloin suunnilleen olisin menossa. Niin tein tälläkin kertaa. En ole varmaan koskaan jäänyt kärkkymään lentoja, liikaa stressiä tällaiselle persoonatyypille :D. Harvoin ne hinnat kuitenkaan kauheasti laskee, mutta sen sijaan ne voi nousta tosi paljon.

   Poista
 4. Varsin kätevältä tuo minivaaka näyttäisi vaikuttavan. Hmmm, reissua pukkaa jatkossakin, joten toi voisi olla ihan kätevä. Hei - paljon matkustavalle miehelle lahjaksi!! Kiiiitoooos vinkistä!!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ole hyvä, se on oikeasti tosi kätevä! Siinä on sellainen remmi, joka pujotetaan matkalaukun kahvasta ja sitten roikotetaan mittarista. Saatiin punnittua isommatkin matkalaukut hyvin. Olen nähnyt näitä useammalla merkillä myynnissä.

   Poista