tiistai 6. maaliskuuta 2012

Third time's the charm

Ollaan viime aikoina tehty kodinkoneostoksia, kuten telkkari miehelle ja imuri minulle. No ei, ihan yhteiseen käyttöön tulevat molemmat. Pölynimurikaupat, ne ei menneet ihan putkeen. Niin kuin aiemmin jo päivittelin, niin täällä on kaupat täynnä sellaisia vähän vanhanaikaiselta näyttäviä varsi-imureita. Koska kaikki "normaalit" imurit ovat täällä joka tapauksessa kalliita, niin ajattelimme, että samahan se on sitten ostaa Dyson, tuo imureiden ferrari - niin kuin me ajattelimme.

Merkki myy Amazonissa ns. refurbished-imureita eli uuden veroisiksi korjattuja imureita, normaalihintaa edullisemmin tietenkin. "This Dyson vacuum has been refurbished. Dyson engineers have stripped it down, cleaned it out, replaced any necessary new parts, and then tested it thoroughly. In short, it's everything a Dyson machine should be. A vacuum that works properly and doesn't lose suction." Kuulosti hyvältä diililtä, joten laitettiin tällainen imuri tilaukseen. Suomessa en ikinä tilannut Amazonista kirjoja kummoisempia, kun postituskulut Suomeen olivat yleensä ihan järjettömät. Tällä mantereella postikulut puolestaan ovat naurettavan pieniä, tällekin ostolle kokonaiset nolla dollaria.

kuva ei ole pölynimurikaupasta, vaikka niinkin voisi äkkiseltään päätellä

Imuri tuli muutamassa päivässä ovellemme ja innoissamme kaivoimme sen paketista ja kokosimme. Laitettuamme kaikki osat kiinni, näytti imuri omituiselta ja tajusimme, että kas, siitähän puuttuu kahva ja varsi kokonaan. Pikkuisen hankala lykkiä imuria pelkän letkun kanssa. Lähetimme Amazoniin palautetta, josko voisivat lähettää puuttuvat osat. Jottei asiat sujuisi liian helposti, niin tietenkään puuttuvia osia ei voitu lähettää vaan meidän pitää palauttaa koko imuri ja meille lähettiin uusi.

Uusi imuri saapui muutamassa päivässä. Edellisestä paketista puuttuneiden osien näkemisen ilo oli ennenaikainen, sillä ennen kuin saimme varren paikalleen, tipahti sen sisältä vieteri. Sen jälkeen huomasimme, että sen lukitusnipsu oli murtunut yhdestä reunasta niin, että sitä ei voinut saada enää paikalleen. Ironisinta tässä oli se, että meillä oli tässä vaiheessa jo kaksi samanlaista imuria, muttei vieläkään yhtään toimivaa vartta, jotta niistä olisi edes yhdistämällä saanut kokoon yhden toimivan imurin.

Veljekset kuin ilvekset. Yksi ilves puuttuu kuvasta.

Ei muuta kuin uutta valitusta putkeen. Amazonin kunniaksi on sanottava, että valitukset käsiteltiin ja uudet imurit laitettiin tulemaan nopeasti. Erityisesti tämä viimeinen ja kolmas tuli todella nopeasti, laitoimme valituksen perjantai-iltana ja maanantaipäivällä paketti odotti jo ovella. Kolmas näyttäisi olevan toimiva yksilö. Olemme imuroineet asunnon sillä jo kertaalleen, mutta emme ihan vielä taida uskaltaa heittää pakkauspahveja menemään. Sen verran heikoksi jäi luotto Dysonin insinöörien korjaus- ja testaustaitoihin.

Muuten, jos on joku insinööri ollut innovatiivinen näiden imureiden luomisessa, niin kaikista innovatiivisin oli se insinööri, joka keksi tämän imurin pakkauksen. Ei onnistuttu useammallakaan yrittämällä sullomaan kaikkia pakkauspahveja takaisin pakkaukseen. Fiksummat olisi tietenkin viimeistään siitä kolmannesta paketista katsoneet mallia, mutta jotenkin sitä oli niin kiire kaivaa se paketista joka kerta, että se sitten unohtui... No, onpa nyt kuitenkin jotenkin koottuina pari isoa pakettia oven suussa odottamassa, että jaksetaan raijata ne UPS:lle.

P.S. Tässä kun on imurit olleet mielissä, niin olemme tainneet keksiä syyn niiden varsi-imureiden suosioon täällä: sellainen painava imuri on varmaan aika peto kokolattiamaton möyhimisessä. Hmm, pitäisiköhän laittaa toi kolmaskin imuri palautuspakettiin ja ostaa sittenkin varsi-imuri ;).

5 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. UPS on tollainen lähettifirma, joka tuo tavarat kotiovelle, niinku FedEx ja mitä näitä nyt on. Toi UPS toimi Suomessakin, usein nettitilaukset tuli tuollaisella ennemmin kuin normipostin välityksellä. Mikä oli silloin tosi ärsyttävää, koska ne halusi toimittaa ne tavarat keskellä päivää, jolloin olin töissä. Ennemmin hain itse postista silloin, kun itselleni sopi.

   Poista
  2. Nettisivut: http://www.ups.com/

   Poista