tiistai 25. joulukuuta 2012

Valoa jouluun

Jouluaatto on jo vaihtunut jouluyöksi ja muut nukkuvat jo, kun itse vielä kukun valveilla ja masu täynnä jouluruokaa nautin kaiken iloisen hässäkän jälkeen hetkisen hiljaisuudesta. Kävimme eilen katsomassa amerikkalaisia jouluvaloja muutamalla kadulla, joilla joulukoristelu on lähtenyt lapasesta. Näiden katujen asukkaat koristelevat talonsa joka vuosi hulppeasti ja usein asukkaat myös esimerkiksi tarjoilevat joulujuomia kävijöille. Jos haluaa nähdä maksimaalisen määrän erivärivilkkuvaloviritelmiä, niin näiltä kaduilta niitä löytyy. Mauttomia? Tottahan toki. Mutta samalla myös hauskoja ja mielikuvituksellisia.

Näiden kuvien myötä toivotan valoa ja iloa joulun viettoonne. 
puihin ripustetut jättipallot olivat oikeastaan aika hienoja 

Joku oli tehnyt pihalleen ulkoilmaelokuvateatterin, jossa esitettiin elokuvaa "How the Grinch Stole Christmas". Moni oli istahtanut katselemaan.Parkkeerasimme auton kauemmaksi, joten emme voineet kokeilla, mutta ymmärtääkseni tämän talon valot vilkkuivat tuon radiokanavan musiikin tahdissa.
P.S. Teimme tänään munatotia Suvi sur le vifin ohjeella. Siitä tuli samettista herkkua, jota kaikki kilpaa kehuivat varsinkin, kun kaikilla taisi olla kokemuksia myös vähemmän herkullisesta munatotista. Laitoimme kaikki ohjeessa mainitut mausteet ja erityisesti appelsiininkuori toi hyvän vivahteen. Itse vaniljan ystävänä käytin vaniljasokerin sijaan vaniljatankoa. Tämä munatoti sopii joulun yhdessäoloon hyvin siksikin, että vatkattavaa riittää useammallekin ihmiselle. Mutta lopputulos on vaivan väärti!

8 kommenttia:

 1. Itse olen alkanut haaveilemaan juuri tuollaisesta valo-palmusta ! Tosin se mielestäni vaatisi lumisen ympäristön !
  Hyvää Joulupäivän viettoa !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toi valopalmu lumessa olisi muuten ihan huippu!

   Poista
 2. Ai täällä olikin lisätietoa munatotista!

  Huh, onpa hurjia jouluvaloja. Varmasti kokemus nähdä noita oikeasti. Kuvissa ei kaikki välke ja loiste näy.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, ei tosiaan näy välke... Munatoti on tosiaan klassinen (amerikkalainen?) joulujuoma, joka on täällä tosi suosittua. Monissa amerikkalaisperheissä sitä tehdään suunnilleen saavillinen ja sitä sitten kauhotaan jouluvieraiden mukaan heti kynnyksellä. Vaikka munatoti on yleensä alkoholillista, niin sitä on myös alkoholittomana. Täällä esimerkiksi myydään joulun aikaan kaupoissa maitotölkkien vieressä valmista alkoholitonta munatotia.

   Poista
 3. Kyllä ne amerikkalaiset osaavat ampua yli, mutta silti minulle tulee hyvä mieli näitä katsoessa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juuri nuo olivat omat fiilikseni siellä valoja katsellessani :).

   Poista