keskiviikko 19. joulukuuta 2012

Rotkon reunalla

Ja vielä muutama kanjonikuva... Grand Canyonin vaelluksen lisäksi kävelimme kanjonin reunan näköalapaikoilla. Näköalat olivat sananmukaisesti päätähuimaavat.


Jäimme katsomaan myös auringonlaskun. Toisin sanoen muut kärvistelivät kylmässä ja eräs räpsi valokuvia innoissaan. Auringon laskettua taivas oli erikoisesti pastellinsävyinen.


Yksi asia, mikä kanjonista jäi seuraavan vierailun toivelistalle, on vuonna 2007 kanjonin ylle valmistettu lasinen näköalasilta Skywalk. Skywalk sijaitsee kanjonin eteläreunalla aika kaukana kansallispuiston eteläisestä sisäänkäynnistä. Se sijaitsee ehkä Las Vegasin ja kansallispuiston sisäänkäynnin puolivälissä, joten sinne voisi tehdä helposti päiväretken Las Vegasista. Silta rakennettiin paikallisen intiaaniheimon maille ja sillan vierailijatulot tukevat siten tätä alkuperäisheimoa. Sillan rakentamisesta tuli juuri Suomen televisiosta mielenkiintoinen dokumentti Jättimäiset rakennusurakat: Grand Canyon Skywalk. Ohjelma on uusittu jo muutaman kerran, joten ehkä se tulee vieläkin uudelleen.

Meidän matkasarjan seuraava kohde on Las Vegas, mutta juuri nyt ajatukset ovat enemmän joulussa.

9 kommenttia:

 1. Toi on korkeanpaikankammoiselle varmaankin melkoinen paikka! Mulla vois lähtee taju kävellessä lasisillalla, hui!! Ihania kuvia, jälleen kerran. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mietin kyl vähän sitä, että uskaltaisikohan siinä sitten kuitenkaan kävellä. Sen sillan reunoilla on rautapalkit, joten jos ei uskalla seistä pelkän lasin päällä, niin voi kävellä niissä reunoissa. Toisaalta sitten on ihan sillan reunassa, aika pelottava ajatus sekin... Tonne sillalle liput maksaa muistaakseni jotain 80 dollaria, joten oishan se sit ikävää, jos ei uskaltaiskaan kävellä siellä ;).

   Poista
 2. Iso kuva kuun kanssa on tosi hieno !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti, Leena, se oli itse asiassa mun suosikki kaikista Grand Canyonin kuvista. Että hyvä maku sulla ;).

   Poista
 3. Siis, en millään malta odottaa Las Vegasin postausta! :-)
  Anna

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Anna, tulee tällä viikolla, lupaan :). Tosin Vegasissa tuli kaikista vähiten kuljettua kamera mukana, mutta jotain kuvia löytyy kyllä.

   Poista
  2. Joulukiireet veivät niin, että en ehtinyt vilkaistakaan Vegasin kuvia tällä viikolla, vaikka aie oli :(. Eli tulevat vasta joskus tuossa vähän myöhemmin.

   Poista
 4. Voi jestas sentään mikä paikka. On varmaan yksi maailman ihmeellisimmistä paikoista! Fantastiset kuvat ja värit!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se oli itse asiassa musta yksi mielenkiintoinen juttu siellä, että erilaisia kivimateriaaleja ja värejä oli niin paljon. Koetin tuohon kolmanteen kuvaan juuri kuvata kaikkia eri värejä, mitä siinä kanjonissa oli.

   Poista