torstai 27. joulukuuta 2012

Joulutunnelmia

Muutama tunnelmakuva meidän ensimmäisestä Kalifornian joulusta. Koska meillä oli onni saada mieheni perhe viettämään joulua kanssamme, ei oikeastaan edes tuntunut siltä kuin olisimme olleet näin kaukana kotimaasta. 


Alun perin saksalaiset pähkinänsärkijänuket ovat Amerikassa suosittuja joulukoristeita ja myös keräilykohteita. Niitä löytää vaikka millaisilla asuilla ja teemoilla - jos on ajoissa liikkeellä. Olisin halunnut sellaisen tuomaan amerikkalaisuutta joulukoristukseemme, mutta en enää löytänyt tarpeeksi kivaa. Ostin kuitenkin tällaisen kuusenkoristekokoisen. Annoin sen nimeksi kapteeni Jack Sparrow.Meidän joulukattauksen idea lähti siitä, että jouluvieraissamme oli myös lapsia. Ja koska meille tuli joulun viettoon lapsia, piti tietenkin hankkia kuusi. Ja koska meillä ei ollut riittävästi kuusenkoristeita, piti tietenkin hankkia lisää kuusenkoristeita. Koska en löytänyt enempää aiemmin keräämiäni hopeanhohtoisia koristeita, piti valita muita kotimme väreihin sopivia koristeita. Ja koska sellaisia ei löytynyt hopeanvärisillä yksityiskohdilla, niin piti ottaa kullanvärisillä yksityiskohdilla. Koska kuusi oli samassa tilassa ruokapöydän kanssa, niin ajattelin laittaa joulukattaukseenkin jotain kullanväristä. Koska meillä ei ollut kotona mitään kullanvärisiä koristeita, niin ostin kullanvärisen kynttilän ja kullanväristä askartelupahvia tähtiä varten.

ite tein

 Joulunaposteltavien yksi erikoisuus oli kanelinallet. Näitä karkkeja joko rakastaa tai inhoaa.

valkosuklaa-piparminttupopkornit olivat ihme kyllä hyviä nekin

kun aikuisille oli munatotia, niin lapsille oli kaakaota ja vaahtokarkkeja

amerikkalaiseen tapaan joulupukki kävi aattoyönä tuomassa paketit kuusen alle

Loppuun vielä yksityiskohta edellisen postauksen joulukadulta. Joku oli rakentanut kotiinsa ikkunan taakse tällaisen mielettömän valaistun ja liikkuvan joulumaailman.


8 kommenttia:

 1. Kaikki kanelikarkit ja -purkat uppoaa meikään, vaikka jakavatkin mielipiteitä. Ihana kattaus ja uskomaton tuo joulumaailma! Jos en ensi vuonna pääse Suomeen joulunviettoon opettelen mäkin tekeen laatikot - sen verran ikävä niitä tänä vuonna oli :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ne kanelikarkit oli sellaisia, että ekasta olin vähän kahden vaiheilla, mutta sitten niihin tulikin suorastaan himo :).

   Poista
 2. Vau, mitkä laatikot, hieno suoritus! Ens jouluna taidan noista kuvista inspiroituneena tehdä myös!

  Kanelikarkit ja purkat kelpaavat myös mulle. Monesti saadaan niitä tuliaisina teiltäpäin.

  Tuo joulumaailma on hiukan upea!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Laatikkokuvasta puuttui perunalaatikko - ja siihen oli syynsä ;). Sen imellys ei nimittäin onnistunut. Ensi vuonna sitten uusi yritys...

   Poista
 3. Ihanat nuo kuusenkoristeet ja pallot! Kyllä mun täytyy tulla Amerikkaan ostoksille, nyt ei auta mikään! Tuo joulumaailma, uskomaton ja vielä kotona, luulin että se oli tavaratalon ikkuna! Pitäisi kyllä tehdä noita laatiokoita, mutta lapset eivät syö eikä varmaan mieskään, nojaa...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mun täytyy käydä ensi vuonna katsomassa, onko sillä toi sama ikkuna edelleen. Kun siis ei kai kukaan tollaista rakenna yhtä vuotta varten, ei kai? Pakko olla joku elämän mittainen projekti...

   Poista
 4. Vastaukset
  1. Eikös vaan! Mikään ei ole liian erikoinen yhdistelmä amerikkalaisille. Mutta yllättävää kyllä, ne olivat oikeasti tosi hyviä kaikkien mielestä.

   Poista