keskiviikko 12. joulukuuta 2012

Kohti Arizonaa

Jospa sitten vihdoinkin päästään matkaan. Suuntanamme oli ensimmäisenä Arizona, mutta matkalla yövyimme Palm Springsissä. Matkamme alkoi Black Fridayna, joten ajattelimme matkan varrella pistäytyä Palm Springsin outletissa. Pistäytyminen taisi kestää kuusi tuntia emmekä lopulta ehtineet kauheasti itse kaupungissa hengailemaan. Tämä oli toinen kertani tuossa outletissa, ja olihan siellä nyt populaa ihan eri tavalla. Järjestysmiehet olivat ohjaamassa liikennettä jo kaukaa, ja suosituimmissa liikkeissä oli portsarit päästämässä ihmisiä sisään pitkistä jonoista.

tässä jonotetaan ostamaan Uggeja jalkoja lämmittämään

En tiedä, mitä ilmaisjakelua odotin, mutta ei ne alennukset nyt niin valtavia olleet niissä liikkeissä, joissa kävin. Tosin itse en käynytkään niissä liikkeissä, joihin oli pahimmat jonot. Aika tavallista tuntui olevan, että sai kupongin, jolla sai vaikkapa -40 % mistä tahansa tuotteesta. Joissakin liikkeissä saattoi olla koko liikkeestä vaikka -20 %. Pisin jono oli Burberryn liikkeeseen. Olin kuulevinani, että sieltä sai 750 dollarin ostoksesta 200 dollarin etusetelin. Ei alennuksena niin iso kuin monissa muissa paikoissa, mutta toisaalta sillä pystyi ostamaan tuotteita, jotka eivät ehkä koskaan muulloin tule alennukseen. 

tämä on vielä pientä verrattuna siihen, että joillain saattoi olla ehkä jopa kymmeniä ostoskasseja ja vieläpä todellisista premium-liikkeistä

Ostan harvoin paljon vaatteita kerralla, kuten en nytkään. Mitä nyt Tommy Hilfigeriltä kävin ostamassa t-paidat kaikissa kivoissa väreissä kaupan perälle asti yltäneestä jonosta huolimatta. Hilfigerin t-paidoista on nimittäin tullut luottopaitojani. Ne tuntuvat pehmoisilta mutta ovat kuitenkin tarpeeksi paksuja ja säilyttävät hyvin kuosinsa pesussa. Kaikki Hilfigerin tuotteet olivat -40 %. Mikä muuten olisi parempi aika uuden farkkumallin etsimiseen kuin mustan perjantain hulina? Niin kävi, että toinen ostokseni oli 7 for all mankindin farkut. Käytän farkkuja vähän ja inhoan farkkujen ostamista. En tunne farkkumarkkinoita, käytän epätrendikkäästi lähinnä tummansinisiä bootcut-farkkuja ja omistankin yleensä korkeintaan kaksi paria farkkuja. Jostain syystä innostuin nyt ostosseuralaisia odotellessani käymään tuon merkin farkkuja läpi ja löysin tummansiniset kimmie bootcut -malliset farkut. Ihastuin niiden istuvuuteen ja siihen, että ne olivat tarpeeksi pitkät myös korkojen kanssa käytettäväksi. Farkut olivat -30 %, kaikki liikkeen tuotteet taisivat olla vähintään tuon verran alennuksessa. 

kuuden tunnin saalis

Emme ehtineet lopulta viettämään paljon aikaa Palm Springissä. Kunhan illalla kävimme syömässä ja aamupäivällä kiertelimme Design Districtiä. Siellä oli silloin ulkoilmataidenäyttely, jossa käsittääkseni paikalliset taiteilijat esittelivät tuotteitaan. 

Palm Springsin tunnettu palmu ja vuoristo -näkymä

 ulkoilmataidenäyttely

Ihastuin näyttelyssä Andy Anh Han moderneihin teoksiin. Niissä oli kova, lasimainen pinnoite, josta kysyin taiteilijalta. Se oli kuulemma akryyliä. Jonkun muunkin taiteilijan teoksissa oli samanlainen pinnoite. En tiedä, onko tuo yleisesti käytettyä taiteilijapiireissä tällä hetkellä vai onko tuo vain Palm Springsin taiteilijoiden trendi tällä hetkellä.

 tykkäsin esimerkiksi näistä Andy Anh Han pensseliteoksista, niitä oli eri väreissä

palmu ja joulukuusi ne yhteen soppii

Sitten lähdimme reissun pisimmälle ajomatkalle eli ajoimme Arizonan Tusayaniin. Matkalla näin ensimmäistä kertaa pumpulipellon, jota piti tietenkin päästä lähietäisyydeltä ihmettelemään ja kuvaamaan. Tai puuvillapelto se kai suomennetaan, mutta pumpulipelto kuulostaa kivemmalta. Varsinkin kun se todella näytti jo valmiilta pumpulilta.En tiedä, oliko pelto päässyt kuivamaan vai annetaanko sen kuivaa loppuvaiheessa, mutta koko pelto näytti tältä. Vaikealta tuntui ajatus, että tuolta saisi puuvillan kerättyä.Earp, Kalifornian ja Arizonan rajalla. Tämän jälkeen astuttiinkin sitten ensi kertaa Kalifornian ulkopuolelle. Pian näimmekin jo ensimmäistä kertaa Colorado-joen, jonka varrella oli paikoin pieniä asuinyhteisöjä - keskellä ei mitään. Itselleni Arizonasta tulee ensimmäisenä mieleen kaktukset, niin tuli matkalla muutama kaktuskin kuvattua.
Illalla yhdeksän maissa saavuimme perille pakkasen puolelle tipahtaneeseen Tusayaniin Palm Springsin +30 asteen helteistä hellemekot päällä. Oli siinä hotellin pipopäillä varmaan ihmettelemistä.

2 kommenttia:

 1. Kivat vaatteet ostit! Olen kuullut miten edullisia Tommy Hilfigerin tuotteet ovat Amerikassa. Tyypillistä! Meillä on tänä aamuna -20 astetta. Nauti sinä siellä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En muista, mitä Hilfigerit maksoivat Euroopassa, mutta täällä ovat tosiaan edukkaita ihan normihintaisinakin. Merkin logo vain on sen verran räikeä, että ei mielestäni sovi kaikkiin vaatteiden väreihin. Se aavistuksen rajoittaa tykkäämistäni.

   Onpas teillä siellä jo kylmää! Toivottavasti saatte kuitenkin nauttia lumesta :). Kuulin huhua, että meille päinkin saattaisi olla tuonne vuoristoon tulossa lunta viikonloppuna. Ja meille tänne alemmaksi sitten vettä... Lämpötilat päivisin +15 asteessa tällä hetkellä, aika vilpoista täkäläisittäin.

   Poista