keskiviikko 9. toukokuuta 2012

Parvekeruukut

Kyllä nyt kelpaa sitruunapuun ojennella juuriaan. Löysin vihdoin sopivan, isomman ruukun, johon istutin sitruunapuun kasvatusruukusta. Käytyäni paikalliset puutarhaliikkeet läpi tilasin lopulta toivomani valkoiset, uurnamalliset ruukut Amazonista.


Tilasin isomman ruukun sitruunalle ja pienemmän ruukun yrteille. Hintaa näille kahdelle ruukulle tuli (ilmaisine) postikuluineen vain n. 25 dollaria. 


Ruukut ovat muovia ja etukäteen pelkäsin, että ne olisivat "liian muovisia". Munankuoren värisiä sellaisilla näkyvillä saumoilla. Nämä olivat kuitenkin ihan vitivalkoiset eikä saumakohtia näy missään. Ne ovat mukavan kevyitä siirrellä tarvittaessa.


Valkoinen on kuulemma hyvä väri ruukulle, koska tummat ruukut keräävät helposti lämpöä ja voivat aurinkoisina päivinä lämmittää juuria liikaa. 


Toivottavasti lähiaikoina saadaan parvekesuunnitelma eteenpäin enemmänkin. Olen koettanut selvittää haikailemieni Toy-tuolien saatavuutta Amerikasta. Niitä ei täältä oikein löydä ja Euroopasta tilattaessa tulee tietenkin isot postikulut. Olisi pitänyt ostaa ne Suomesta, sillä siellä ne olisi muuttorahdissa tulleet muiden mukana.

2 kommenttia:

  1. Onpa kukoistavia yrttejä! Yritin kasvattaa täällä jääkylmässä basilikaa huonoin tuloksin. :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vielä paremmin kukoistaisivat, ellei käytäisi napsimassa niitä pataan joka päivä ;). Pitäisi varmaan hankkia toinen ruukullinen, kun nämä ressukat ei ehdi kasvaa sitä mukaan, kun me syödään niitä.

      Poista