keskiviikko 16. toukokuuta 2012

Mitä ajattelin tänään?

1. Edellisen tippauspostauksen hengessä - kiitos muuten kaikille hyvistä kommenteista! - ajattelin tippausta tänäänkin. Kävin tänään siinä kauneushoitolassa, jossa hoitoni on aina tehnyt paikan omistaja, jota en ole tipannut. Jostain syystä hän ei ollut tänään paikalla vaan minua palveli yksi työntekijöistä. Koetin osallistua hänen kevyeen jutusteluunsa, mutta oikeasti koko ajan mietin vain päässäni, miten hoidan tippauksen, paljonko se tippi nyt sitten on ja onko minulla sopivaa käteistä lompakossani. Onneksi oli, mutta olipahan taas epämukavaa.

2. Edelleen tippauspostaukseen viitaten ajattelin tänään myös sitä, että täällä maksettava hinta ei useinkaan ole sama asia kuin ilmoitettu hinta. Palveluihin lisätään tippi ja tavaroihin lisätään täkäläinen "arvonlisävero" eli myyntivero. Kaliforniassa myyntivero on 7,75 % ja se lisätään suunnilleen kaikkiin tavaroihin. Hinnat kuitenkin esitetään yleensä ilman myyntiveroa. Suomessahan verot pitää sisällyttää kuluttajille ilmoitettuihin hintoihin, mutta täällä ilmeisesti ei. Parhaimmillaankin hinnan perässä lukee (pienellä) +tax. Yleensä ei sitäkään. Aika nopeasti oppi huomaamaan, että esimerkiksi vaatekaupassa hintaan ropisi muutamia dollareita lisää kassalla. Eipä noista nyt yleensä niin kauhean suuria summia kerry, mutta autoa ostaessamme olimme aika kiitollisia sille autokauppiaalle, joka sattui mainitsemaan asiasta. Olisi voinut tulla nelinumeroinen ylläri kaupantekohetkellä muuten.

3. Ajattelin tänään myös, että kuntosalini lähettämät tsemppisähköpostit ovat kaikessa amerikkalaisuudessaan oikeastaan aika herttaisia. Saan nimittäin aina alkuviikosta sähköpostiini viestin, jossa tsempataan uuteen liikuntaviikkoon ja annetaan vinkkejä liikunnalliseen elämäntapaan. Viesteistä on voinut myös päätellä, että siellä seurataan asiakkaiden kirjautumisia salille. Viimeisin viesti alkoi näin: "You are doing great! Your frequent visits are impressive and will produce amazing results." Wuhuu! Noinkohan sitä raaskii ensi viikolla lähteä muutamaksi viikoksi Suomeenkaan, kun menee treenirekisteri hunningolle ja sähköposti varmaan täyttyy hätäviesteistä repsahtaneelle. Joku oli kuulemma saanut salilta oikein puhelinsoitonkin, kun ei ollut käynyt kuukauteen.

4. Viikonlopun kuvia läpi käydessäni törmäsin tähän moottoritiellä nappaamaani kuvaan, ja ajattelin mitä kaikkea täällä voikaan liikenteessä nähdä niiden tavallisten renkaiden riekaleiden ja kaikenlaisten autoista lentäneiden rojujen lisäksi.

Hetken ajattelin jo viikatemiehen ajaneen viereemme

8 kommenttia:

 1. Minusta tuo on tosi hyvä juttu että lähetetään sähköpostia, tsempataan ja silti annetaan niille jotka lorvivat vähän huonoa omatuntoa. Minäkin olen Suomessa ensi viikolla, ihan vaan hautajaisten merkeissä, nipistä minua jos tavataan vaikka lentokentällä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei, täytyypä pitää silmät auki lentokentällä ;).

   Mustakin noi sähköpostit on tosi kivoja. Tämän viikon viestissä luki myös mm. näin "Treat yourself to some new exercise gear like a pair of athletic shoes or fitness clothes. Small rewards can provide an incentive to keep going. Think of it as an investment in your health." Tykkään niiden ajattelutavasta ;D.

   Poista
 2. Kivaa tarkkailua arjesta ja elosta kaukana poissa. Piipahda vilkaisemassa kaukoarkea meidänkin suunnassa akaasianalta.blogspot.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ja kävinkin tsekkaamassa heti, blogisi näyttää mielenkiintoiselta :).

   Poista
  2. Hih, tuo moottoripyöräilijähän oikein poseeraa ; )

   Poista
  3. Käänsi just päänsä meihin päin, kun olin ottamassa kuvan, ja hyvä kun uskalsin sitten edes ottaa kuvan - näytti niin pelottavalta ;).

   Poista
 3. Tuo on muuten harmittavaa, kun veroa ei ole ilmoitettu hinnassa! Minä varasin Nykissä monta kertaa "tasarahan" esiin, enkä muistanut, että siihen tulee vielä verot päälle... Noh, tapansa kullakin.

  Mieheni muuten juuri sanoi, että tuon parin vuoden takaisen matkan jälkeen hänellä on paljon parempi kuva amerikkalaisista kuin ennen sitä. Juuri(välillä överiltäkin tuntuva) kohteliaisuus iski, koska oli se todellista tai ei, siitä tulee hyvä mieli. Ihan kuin noista sähköposteistakin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yksi ikävä puoli noissa verottomissa hinnoissa muuten on, että loppusumma on aina jotain 17,62 dollaria. Jos maksaa käteisellä, niin on pian lompakko täynnä pikkuhiluja. Samaa mieltä tuosta kohteliaisuudesta, kyllä siitä tulee hyvä mieli :).

   Poista