maanantai 19. marraskuuta 2012

Kotimaa seinälle

Tykkään selailla Etsyssä käsityöläisten uusia ideoita. Taannoin törmäsin siellä My Roots -putiikkiin, joka myy karttatauluja Amerikan osavaltioista ja joistain muista valtioista. Putiikin omistaja on kalifornialainen, joten yllätyin löytäessäni shopista myös Suomen kartan. Se oli niin suloinen, että en voinut vastustaa kiusausta kartan tultua 25 %:n holiday alennukseen. Alennus muuten jatkuu näköjään edelleen. 

karttataulu päätynee tuosta takanreunalta työhuoneeseen 


Kartan mukana tulee pari sydäntä, jotka voi laittaa karttaan lapsen tai miksei myös omien juurien kohdalle. Sydämet olivat niin isoja, että taidan etsiä meidän karttaan pienemmät sydämet. Ajattelin laittaa sellaiset joko kotikaupunkiemme kohdalle tai sitten molempien meidän vanhempien kotikaupunkeihin.


22 kommenttia:

  1. Onpa aivan ihana idea! Tuollainen olisi kyllä kiva saada omaan kotiinkin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eikös olekin, niin simppeli idea mutta lämmittää mukavasti ulkosuomalaisen sydäntä :).

      Poista
  2. Suloinen taulu, ja hyvä idea!

    Meillä oli ennen töissä, ihan Suomessa, kartta johon sai laittaa missä oli syntynyt. Moni olikin syntynyt yllättävissäkin paikoissa, jopa ulkomaillakin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toi onkin hauska idea ja hyvä keskustelunherättäjä vaikka kahvihuoneessa.

      Poista
  3. Oi kun hieno idea! Pitaisikohan tilata pikkumiehelle Nebraskan sellainen... miten tuo muuten oli pakattu? Mietin vaan, etta selviaisiko se ehjana tanne Suomeen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nuo kehykset eivät sisältyneet hintaan, joten se oli pelkkä juliste. Itse juliste on jämäkkää, melkein kartonkimaista paperia ja sen alla oli paksu pahvi tukemassa. Koko homma oli litteänä pahvisessa kirjekuoressa, joten uskon, että se saapuisi hyvässä kunnossa Suomeen :).

      Tuohon kokoon löytyi täältä juuri sopiva taulukehys heti ekasta liikkeestä, joten se oli paikallisia standardeja. Kannattaa ehkä tsekata, miten Suomesta löytyy sopivia kehyskokoja.

      Poista
  4. Näyttää tosi kivalta. Itsellänikin oli koti-Suomessa kartta seinällä, mutta oma "tauluni" on maailmankartta, jonka liimasin nastataululle, ja olen merkannut siihen paikkoja, joissa olen käynyt. Nyt näin lehdessä jutun kartta-aiheisista tauluista (http://www.ajc.com/news/business/maps-prints-put-your-favorite-places-memories-on-p/nSmxx/) ja mietin, että tilaisin kotikaupungin kartan täältä: htt://cityprintsmapart.com

    Tuo Soilen työpaikan idea kuulostaa mainiolta! Oppii uusia asioita ihmisistä...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti linkistä! Mulla on ollut etsinnässä yhden pöydän lasikannen alle USAn kartta, kun harva se päivä Amerikan karttaa kaipaisi. En vain ole löytänyt tarpeeksi kivan näköistä, kun ne normaalit sini-kelta-punaiset ovat liian levottomia. Mustavalkoinen olisi paras. Olen ajatellut, että siihen voisi aina ommella isoimmat reissut tämän Marthan idean mukaisesti:
      http://www.marthastewart.com/375160/map-artwork

      Poista
  5. Oi miten ihana ja tuo värikin on sinun tyylinen! Raikas ja ei mitenkään junttimainen. Tämä sopisi minunkin kotiin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Valitsinkin värin sen perusteella, että meillä on jonkin verran sinivihreitä sävyjä sisustuksessa :). Oikeasti olisin halunnut vaaleanpunaisen (värivaihtoehtoja oli useampi), mutta se olisi ollut pikkuisen liian hempeä meidän tyyliin.

      Poista
  6. Kiitos vinkistä. Itse en tunnu oikein löytävän Etsystä näitä kivoja juttuja, joten kiitos !

    VastaaPoista
  7. Siis ihana!! Tilasin heti Euroopan, niin saadaan myös hubby mahtumaan. Kiitos!!
    Anna Lontoosta

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei Anna ja kiva, että vinkistä oli iloa! Toi onkin hauska, että saatte molemmat mahtumaan kartalle :).

      Poista
  8. Pelkkana ideana ei olis kuulostanut kauhean hyvalta, mutta toihan on aivan ihastuttava. Tassakin sen huomaa kunka suuri merkitys kuvilla on.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu, tuo on ihastuttavasti toteutettu. Ei ehkä olisi ihan yhtä kiva, jos olisi lätkäissyt vain tavallisen Suomen kartan.

      Poista
  9. Tilaisin heti meille Jenkkilän kartan ja merkkaisin kaikki paikat, joissa olen käynyt ja joissa haluan käydä. Vois tulla parit nastat ;)

    Haaste on annettu sinulle blogissani:
    http://maubella.blogspot.fi/2012/11/11-asiaa-11-kysymysta-6-blogia.html

    Enjoy ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, Maubella :)! Monta nastaa tulisi meiltäkin tuohon toivelistalle ;).

      Poista
  10. Mä oon katsellut vähän samantyyppistä printtiä, mutta tuo onkin vielä kivempi. Vois laittaa kotikaupungin siluettipainokuvan viereen seinälle.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva, jos tykästyit :). Mäkin voisin tykätä kotikaupungin siluettikuvasta, muuten...

      Poista