torstai 8. marraskuuta 2012

Ajattele sinistä

Ennen tänne muuttoa hankin muutamia juttuja, jotka muistuttaisivat minua Suomesta. Yksi niistä oli Jatta Pauliinan suklaakoru, jonka ostin hänen etsy-shopistaan. Se on hauska koru, joka on herättänyt keskustelua - ja tuijotusta - joka kerta sitä käyttäessäni. Ymmärtääkseni korun esikuva oli Fazerin Sininen ja niin paljon se sitä muistuttaa, että pahimpina Fazerin Sinisen himotuspäivinä ei kannata kiusata itseään tällä. Se on muuten jännä juttu, etten Suomessa pitänyt Fazerin Sinistä niin erikoisena suklaana, mutta täällä se maistuu maailman parhaalta. Vaikka ehkä sen ei pitäisi yllättää, kun täkäläisten karkkienkin tason tietää.


Toin viimeksi Suomesta muutaman suklaalevyn, joista viimeistä jemmattiin pitkään. Viimein uskallettiin syödä se, kun oli varmistunut, että meille on tulossa karkkikuriireja vieraita Suomesta. Ensin ystäviä kiitospäiväksi ja sitten perhettä Jouluksi. Olen niin iloinen näistä tulevista vieraistamme enkä malttaisi odottaa heidän saapumistaan. Onneksi ensimmäiset tulevatkin jo ihan kohta.


Olen ihan tohkeissani suunnitellut ystäviemme vierailua. Miettinyt mitä kaikkea San Diegosta haluamme näyttää, missä ravintoloissa pitää käydä ja mitä tarvitsemme vierashuoneen varustamiseen. Monesti täällä tulee sellainen olo, että olisipa joku tietty ystävä siinä. Että se ystävä tykkäisi niin paljon tästä. Nyt on mahtavaa, kun voi miettiä kaikkia niitä juttuja, joiden kohdalla olemme näitä ystäviä miettineet.


Olen myös varaillut hotelleja, sillä meidän on tarkoitus tehdä reissujakin vieraiden kanssa. Voisihan sitä parisen viikkoa viettää vaikka San Diegon eri rannoilla makoillen, mutta kaikki loppuvuoden vieraamme haluavat nähdä enemmänkin, kun kerran tänne kauas tulevat. Ja onhan se meistäkin hauska nähdä uusia kontuja vaihteeksi.

12 kommenttia:

 1. Ihana koru ! On montaa eri suklaata maistettu, mutta ei ole vielä löytynyt Sinisen veroista. Kiva kun saatte vieraita. Varsinkin Kiitospäivänä, se kun on niin perhekeskeinen täällä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen tosi innoissani tuosta, että saadaan Kiitospäiväksi vieraita. On kiva panostaa siihen varsinkin, kun on meidänkin ensimmäinen Kiitospäivä täällä. Vierailu ajoitettiin kaikkien töiden mukaan ja ihan sattumalta osui tuohon kohtaan, mutta kiva kun osui :).

   Poista
 2. Meilläkin kävi keväällä/kesällä monet vieraat Suomesta ja tunnistan kyllä nuo samat tunteet ja ajatukset! On ihan huippua suunnitella vierailuja, kun on kerrankin aikaa nauttia jopa järjestelyistä ja sitten yhteisestä ajasta ja elämyksistä =)

  VastaaPoista
 3. Me ollaan täällä mietitty mitä kontilla sinne toisimme tullessamme, koska emme meinaa kaikki huonekalujamme sinne muuttaa - pitänee lastata kontti täyteen karkkia? :)

  Voi olla, että joku kerta mailailenkin, kiitos ajatuksesta! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Valitettavasti siihen konttiin ei saa laittaa elintarvikkeita, sillä muuten voisitte saada täältäkin pienen toivelistan ;).

   Poista
  2. Näin mä vähän arvelinkin. Pahus. :) No matkalaukkuun karkkia, vaatteita voi ostella sitten sieltä. :)

   Poista
  3. Erinomainen suunnitelma :).

   Poista
 4. En minäkään Suomessa syönyt Fazerin sinistä, ei se ollut mitään erikoista. Lapset rakastavat tätä suklaata ja miehen lempisuklaata numero yksi. Kyllä minullekin maistuu, nyt kun ulkomailla asun. Hauska koru, voin kuvitella että ihmiset kyttäävät!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo koru on erityisen hyvä yhdistelmä valkoisen paidan ja Kalifornian auringon kanssa, huomio on taattu :).

   Poista
 5. O
  Hei! Olen seitsemän kertaa viikon San Diego alueella oleskellut ja mieleen tuli Heti Coronado island ja La Jolla sekä Del Mar. Ihastuttava aleu kaikenkaikkiaan. Itse pidin Amtrack matkasta San Diego Los Angeles. Jos porukassa on yliopisto-ihmisiä, sovittaisin ohjelmaan vierailun UCSD ja Burnham Institute. ToRrey Pines on upea paikka kävellä. La Jollan rannan hylkeet hauskoja vaikkakin uimariepäystävällisiä. Olen vakuuttunut, että vieraanne ihastuvat!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Jutta, oletpa käynyt täällä monesti :). Samoja kohteita on omalla listallanikin, Del Mar, Coronado Island ja Torrey Pines ainakin ja kaipa sitä La Jollassakin täytyy vieraita käydä pyöräyttämässä. Alkaa vaan päivät loppua kesken, kun olisi niin paljon näytettävää!

   Ei ehditä näiden vieraiden kanssa junareissulle, mutta yhden paikallisen ystäväni kanssa meillä on suunnitteilla juurikin tuo San Diego - Los Angeles Amtrakilla :).

   Poista