lauantai 1. syyskuuta 2012

Biitsillä

Vietin keväällä yhden illan kansalaisopiston valokuvauskurssilla. Tutustuin siellä yhteen paikalliseen valokuvausharrastajaan, jonka kanssa olemme sittemmin ystävystyneet. Meillä oli eilen perjantaina molemmilla vapaapäivä, joten suuntasimme yhdessä Solana Beachin rannalle.

Solana Beachin ranta jyrkkine rantapenkereineen on suosikkirantojani täällä


rannoilla näkee usein mainoslakanoita vetäviä lentokoneita


Haimme lounaaksi erilaisia riisirullia vietnamilaisesta ravintolasta. Vietimme muutaman tunnin lounastaen, jutellen valokuvauksesta sekä kaikesta maan ja taivaan väliltä sekä ihastellen aaltojen ja vesikasvien rannalle luomia muodostelmia. Otimme toki myös valokuvia. 
Ensi viikolla tuleekin enemmän rytmiä arkeen, kun kielikurssini jatkuu taas. Sitä ennen vietämme nyt pidennettyä viikonloppua, sillä syyskuun ensimmäisenä maanantaina täällä on paikallinen vappu eli labor day. Täällä on vähemmän kansallisia vapaapäiviä kuin Suomessa, mutta tämä on yksi niistä.
10 kommenttia:

 1. Onpa nuo levät kauniita! Upean värisiä ja tietysti kuvatkin ovat onnistuneita. Ja hauskaa, että harrastuksen parista on löytynyt ystävä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mustakin noi levät on kauniita ja kiehtovan näköisiä, mutta varsinkin niiden kohdalla kauneus on katsojan silmässä ;). Esimerkiksi mieheni mielestäni ne nimittäin ovat kaikkea muuta kuin kauniita...

   Poista
 2. Vautsi, tosi hyvia kuvia! Voi kun oppis itekin kayttamaan kameraa, edes ne perustoiminnot! Totta kai hyviin kuviin tarvitaan myos silmaa eika vaan tekniikkaa - sulta loytyy molempia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Valokuvauksen opettelu tuntuu olevan elämänmittainen projekti, mutta kun opettelee uusia juttuja vähitellen ja kokeillen, niin projekti pysyy hauskana :).

   Poista
 3. Ihanan näköinen paikka! Sulla on kyllä onnistuneita kuvia! Itse räpsin puhelimella, joten onhan se ero aikamoinen =D Järkkärin osto on ollut harkinnassa jo pitkään, mutta siinä on sitten se mukana "raahaaminen"... Ei välttämättä sovi mulle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Kirsi! Ison järkkärin raahaaminen on kyllä oikeasti välillä ankeaa. Jos olet järkkäriä ajatellut, niin sulle voisi sopia sellainen minijärkkäri, Olympus PEN tai mitä niitä on. Ne ovat vain vähän pokkareita isompia, mutta niissä on kuitenkin järkkärien ominaisuudet. Niillä saa esimerkiksi kuviin jo hyvin syväterävyyttä, mitä pokkareilla ei oikein saa. Itse asiassa itsekin olen välillä haikaillut tuollaista minijärkkäriä. Se menisi huomaamattomasti laukkuun ja sellaista voisi pitää aina mukana niin, että sillä voisi näppärästi tallentaa kaikki ohikiitävät hetket. Valitettavasti en usko, että olemme lähiaikoina investoimassa uuteen järkkärisysteemiin, mutta sen sijaan olen ajatellut päivittää kännykkäni pureview-kameran omaavaan kännyykkään, kunhan ne tälle mantereelle rantautuvat. Luin kesällä yhden kameravertailun (http://blog.gsmarena.com/nokia-808-pureview-vs-olympus-e-pl2-vs-canon-5d-mark-iii-vs-apple-iphone-4s-38mp-shootout/), jossa oli mukana pureview-kamera ja sen jälkeen olen odottanut sitä kuin kuuta nousevaa. Jos sen kuvat oikeasti olisivat niin hyviä kuin arvioissa on sanottu, niin siitä saisi sellaisen näppärän mukana kuljetettavan kameran niille hetkille, joilla järkkäriä ei ole mukana.

   Poista
  2. Kiitos vinkeistä! Pitääpä vähän googletella minijärkkäreitä ja samoin pureview-kamera kuulostaa kiinnostavalta!

   Valokuvaus on kyllä niin hauskaa ja mielenkiintoista, että voisin tuohon laitteistoonkin vähän panostaa =)

   Poista
  3. Kiva jos oli hyötyä ja mukavia kamerapohdintoja :).

   Poista