lauantai 15. syyskuuta 2012

40 °C

Eilen aamukahvia juodessamme huomasimme, että ulkona puut heiluivat poikkeuksellisen voimakkaasti. Pohdimme, että onkohan tulossa oikein myrsky. Kun sitten astuimme ulos, iski kuuma hönkäys kasvoille. Sittemmin kuulimme, että se oli Santa Anan hönkäys.

Näillä seuduilla saattaa joskus syksyllä ja talvella tulla aavikolta kuumia puhureita, ns. Santa Anan tuulia. Meidän aikana sellainen osui tänne nyt ensimmäistä kertaa. Jo aamukahdeksalta tuntui ulkona kuin hiustenkuivaimella olisi puhallettu kasvoille, ja iltapäivällä kotiin ajaessani auton ulkolämpömittari näytti yli 40 celciusta. Olen tainnut aiemmin kokea tuollaisia lämpötiloja vain saunaa lämmittäessäni.


Sääilmiön pitäisi jatkua yli viikonlopun ja tänäänkin lämpömittari kohosi lähes 40 asteeseen. Lähdimme hakemaan vilvoitusta jogurttijäätelöbaarista, joka oli tänään auki. Nimittäin eilen se jouduttiin sulkemaan helteen kuormitettua jäähdytysjärjestelmää niin paljon, että paikasta oli mennyt sähköt. Tänään saimme kylmää jäätelöä, joka tosin suli välittömästi ulkona.


Jäätelöbaari oli ottanut opikseen eilisestä ja kehotti ovessaan asiakkaita sulkemaan kuuman ilman baarin ulkopuolelle. Ehkä huomenna laittavat vielä lapun oikeinpäin :).

12 kommenttia:

 1. Hui, mitä lämpötiloja. Pari kesää sitten, kun täällä oli niitä helteitä, niin pahimmillaan koin 35 astetta Imatralla kesäreissussa ja siihen vielä lisää asteita, niin kyllä tälle suomalaiselle olisi jo liikaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, ihan liikaa on tällekin suomalaiselle, huhheijakkaa. Täällä on viime aikoina ollut usein 30 astetta ja sekin on mulle jo liikaa, tästä puhumattakaan...

   Poista
 2. Huh, lämpöä pukkaa! Toivon mukaan tuo lämpöilmiö ei jatku kovin kauaa, ei siellä varmaan paljon muuta jaksa kuin syödä sitä jogurttijätsikä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei jaksa ei. Hyvä kun jaksoi edes jätskilusikkaa nostaa ;). Onneksi nämä eivät tosiaan kestä montaa päivää kerrallaan. Tänään pitäisi nousta "enää" n. 30 asteeseen.

   Poista
 3. Vastaukset
  1. Noi on kyllä herkkuja, vaikka vähän sulaneinakin :).

   Poista
 4. Muistan kohtauksen chick movie Holiday:sta (2006), jossa Kate Winslet astuu ulos ja Santa Ana tuulet puhaltavat. Toisaalta kiva, jos vähän puhaltaa....olen muuten ikionnellinen, että olen vasta viimeaikoina tutustunut tähän frozen yogurt juttuun, minulla on niin heikko luonto että voin vaikka jäädä koukkuun !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Me ollaan ihan koukuttuneita tohon frozen yogurtiin. Ostetaan sitä kauheita kippoja, kun kuvitellaan, että se muka on terveellisempää kuin tavallinen jätski, hah!

   Olen nähnyt ton leffan joskus, mutta en silloin kiinnittänyt huomiota noihin tuuliin. Pitääpä katsoa jossain välissä uudelleen :). Sitä muutenkin katsoo kaikkia leffoja ja sarjoja eri tavalla nyt ja bongailee tuttuja juttuja. Juuri katsottiin Suomen tv:stä (TV-kaista) Seinfeldiä ja ne siellä söi rasvattomaksi mainostettua frozen yogurttia, joka sitten paljastuikin rasvaa sisältäväksi. Hämmästelimme, miten kauan noita frozen jogurtteja täällä sitten itse asiassa on ollut, sillä sehän on tosi vanha sarja.

   Poista
  2. Tiedätkö, mullekin tuli Santa Anasta ekana The Holiday mieleen. Siinä vasta ihana leffa ja sen paras katselusesonkikin on ihan kohta. <3

   Poista
  3. Onpa jännä! Ehkä pitää vielä pari kuukautta pitkittää ja katsoa sitten joulun alla :).

   Poista
 5. Yleensä en kommentoi blogeihin, mutta nyt on ns pakko, hyvän vuoksi - pari päivää meni kun luin alusta loppuun kirjoituksesi. Ihania kuvia ja mielenkiintoisia tarinoita, tätä jään seuraamaan! Toiveissa olisi meilläkin päästä kokeilemaan asumista ulkomailla, kenties joskus vielä toteutuu :)

  -Virpi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Virpi, kiitos kun jätit ihanan kommenttisi :). Olipa kiva kuulla, kun aina välillä sitä miettii, että jaksaisiko itsekään lukea omia tarinoitaan :D. Mekin olimme pidempään ajatelleet, että olisi kiva kokeilla ulkomailla asumista, mutta ei se ollut mikään kauhean iso haave meille. Nyt ollaan kuitenkin niin iloisia, että tuli lähdettyä, sillä olemme todella tykänneet olla täällä. Eli rohkaisen tavoittelemaan toivettanne :).

   Poista