torstai 27. syyskuuta 2012

CXWorx

Olen viime aikoina kokeillut salilla Les Millsin uutta jumppaa CXWorx. Kyseessä on puolen tunnin pituinen jumppa, jossa keskitytään treenaamaan erityisesti core-aluetta. Keskivartalon lisäksi treeniä ovat saaneet esimerkiksi pakarat, reidet ja hartiat. Välineinä tunnilla käytetään jumppamattoa, levypainoa ja kahvallista kuminauhaa. 


Puolen tunnin pituus tuntui etukäteen lyhyeltä, mutta jumppa on tiivistahtinen ja haastava. Mitään askelsarjoja tai muuta lämmittelyä ei ole vaan jumppa on lihaskuntoa alusta loppuun. Vaikka jumppaan sisältyy tuttuja lankkuja ja kyykkyjä, niin siinä on myös uudenlaisia liikkeitä kuminauhalla. Erityisesti jalkoja treenattiin kuminauhan avulla pienillä pilates-tyylisillä liikkeillä, jotka tuntuivat tehokkailta. Uudet liikkeet varsinkin kuminauhan kanssa ovat vaatineet itseltäni aluksi opettelua, jotta liikkeisiin pääsee tarpeeksi nopeasti mukaan vauhdilla etenevällä tunnilla. Muutaman kerran jälkeen alkaa varmaan saamaan enemmän tehoja irti. Jumppa on myös sen verran rankka, että en ole pystynyt tekemään kaikkia sarjoja kunnolla alusta loppuun. Onneksi monista liikkeistä on erilaisia vaihtoehtoja, joten voi valita aluksi kevyemmän vaihtoehdon. Vaihtoehdot ovat hyviä siksikin, että tässä jumpassa varmasti kehittyy nopeasti säännöllisesti käymällä.

Olen miettinyt, mikä tämän jumpan rooli on näissä Les Millsin konseptijumpissa. Niissähän on jo entuudestaan esimerkiksi lihaskuntoon keskittyvä bodypump, pilateksesta ja joogasta vaikutteita ottava bodyflow ja bodycombatin lopussakin tehdään lankkuja ja punnerretaan. Ehkä tämä jumppa voi olla vähän turha, jos käy jo valmiiksi paljon näissä konseptijumpissa. Käyn itse lähinnä bodycombatissa, ja olen huomannut joitain samoja liikkeitä näiden jumppien tämän hetken ohjelmissa. Jos kävisi enemmän näissä jumpissa, niin päällekkäisyyksiä saattaisi olla enemmänkin. Mutta itselleni tämä on treeniohjelmaani sopiva välipala, joka sopii myös hyvin yhdistettäväksi aerobiseen treeniin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti