sunnuntai 31. maaliskuuta 2013

Lammaspastaa pääsiäistunnelmissa

Kylläpäs on aikaa vierähtänyt edellisestä postauksesta ja kommentteihinkin vastaus oli viipynyt. Eikä täällä edes ole mitään erityistä ollut menossa. Tavallista arkea vain. Pääsiäistä vietimme ihan kotosalla ja rennolla meiningillä. Koristelin kodin pääsiäiseen kukilla ja pajunkissoilla. Täältä sai tosiaan kaupasta pajunkissoja!Pääsiäisestä sain syyn kokeilla vihdoinkin Blankon lammaspastaa, jonka takia ostin muuttokuormaan Turku lautasella -kirjan. Kirjassa esitellään kymmenen ravintolaa Aurajoen rannalta ja kukin ravintola on antanut kirjaan jonkin reseptinsä. Voi sitä onnea, kun kuulin Blankon lahjoittaneen suosikkiannokseni eli lammaspastan ohjeen. Resepti on sen verran työläs tällaiselle laiskalle kokille, että se sopi parhaiten tällaisen leppoisan pääsiäissunnuntain puuhaksi. Loppupäivän voi sitten käyttää kaikkien valmistuksessa kertyvien öljyisten kippojen ja vatkaimien hinkkaamiseen.


Ohjeessa annettiin lampaan kypsennykseen pari vaihtoehtoa, joista valitsimme grillaamisen. Varovaisesta kypsyttämisestä huolimatta liha tuli aavistuksen ylikypsäksi, mutta siitä huolimatta setti oli oikein mainio. Ja kyllä se vähintään etäisesti muistutti Blankon esikuvaansa.Tehtiin ohjeen mukainen annos ja koska syöjiä oli vain kaksi, niin annoksistakin tuli yhtä valtavat kuin Blankossa konsanaan. Saatiin samalla iltapalat molemmille.


 Blankon lammaspastan ohje löytyy myös täältä Hellun Hellalla blogista.

Lopuksi kuva kaupasta bongaamistani pääsiäiskoristeista. Onkohan amerikkalainen ajatusmaailma erilainen, kun itsestäni tällaiset vangitut pääsiäispuput näyttäisivät vain lähinnä lohduttomilta pääsiäiskodissa. 


Katsokaa nyt tätäkin pikkupupua, miten onnettomalta se häkissään näyttää. 


Tällaisia pääsiäiskuulumisia täältä. Täällähän ei pääsiäislomaa ole vaan miehellä on huomenna normaali työpäivä ja itselläni koulussa puolivälitentti. Eli seuraavaksi sitten kertailemaan kevään aikana opittua.

10 kommenttia:

 1. Minullakin muuttokuormaan tuli pakattua tuo Turku lautasella - aivan mahtava kirja! Tuota pastaa ei vielä ole tullut tehtyä, mutta ehkä näin pääsiäisen kunniaksi... meillä vielä loma jatkuu, sillä mies otti pari päivää vapaata töistä. :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heti on inhimillisempi meininki lomissa siellä Euroopassa :). Siinä kirjassa on tosiaan muitakin herkullisen kuuloisia ohjeita, pitää alkaa kokeilemaan enemmän.

   Poista
 2. Keltaiset leinikit houkuttelivat paikalle. Lammaspasta kuulostaa herkulliselta. Ehkä pitää joskus koittaa. Minä olen tähän mennessä tehnyt yleensä vain lammaspataa.

  Kyllä nuo puput näyttävät aika lohduttomilta. Ei taida olla EU-direktiivien mukaiset häkit. Pääisäispupujen kuuluisi loikkia vapaudessa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Leinikit houkuttelee aina, kaupoissa myös :). Siis nimenomaan, tuollaista eläinrääkkäystä ei EU:ssa sallittaisi!

   Poista
 3. Mä katselin noita samoja pupuja kanssa, melkein kyynel silmässä. Meillä oli suomessa kaksi pupua ja eivät ne noin surkeilta näyttäneet isossa häkissään! :) Ketä voi ilahtua noista koristeista, en ymmärrä.

  Muuten täällä olikin sitten vaikka ja mitä koristetta - vaikka koristeen sijasta olisin suonut lomaa miehelleni. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, ikinä en ollut noin surullisia pupuja nähnyt :(. Meillä oli vähän kaikenlaista hässäkkää tuossa pääsiäisen alla, niin jäi pääsiäiskoristevalikoimat pääosin näkemättä. No, jäipähän jotain sitten ensi vuodelle :).

   Poista
 4. Tervehdys Alaskasta! Loysin blogisi muutama paiva sitten, ja on aina kiva lukea muiden amerikansuomalaisten tapahtumista.
  New Blog Love award on myos odottamassa sinua blogissani.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon tunnustuksesta :). Olen maailman huonoin jatkamaan niitä, mutta olen tosi otettu tästä :)!

   Poista
 5. Oi miten ihanan näköistä ruokaa olet loihtinut! Ja nuo keltaiset ranunkelit...ooohh!

  VastaaPoista