torstai 21. maaliskuuta 2013

DIY palmikkorannekoru

Indiedaysin helmikuinen DIY-teema muistutti kaikista omista, toteuttamatta jääneistä projekteistani. Aloitin pienimmästä päästä eli neulerannekoruista. Sellainen valmistuu yhdessä illassa tällaiselta hitaaltakin neulojalta ja sopii vaikka keväthankien after skihin. Ja näitä palmikkoneuleita pystyy käyttämään Kalifornian auringossakin.


Neulerannekorut esiteltiin Vogue Knitting -lehden The Holiday numerossa vuonna 2008. Idea ei kuitenkaan ollut lehden oma vaan noihin aikoihin näitä neulerannekoruja näkyi paljon neuleblogeissa.


Neulerannekorun pohjaksi tarvitaan rannerengas. Muovinen, puinen, metallinen, mikä vaan sormien yli työnnettävä käy. Itse ostin aikoinaan H&M:sta tai vastaavasta kasan halpoja muovirenkaita kahdessa eri leveydessä. Langan väriset olisivat olleet parhaita mutta eipä noiden käyttämieni pinkki ja keltainenkaan näköjään kuulla läpi, kun teki tarpeeksi tiheää neulosta.


Seuraavaksi valitaan langat ja suunnitellaan kuviot. Lankoina käytin jämälankojani. Harmaa oli Debbie Blissin Donegal Aral Tweed, valkoinen mikä lie. Molemmat langat olivat tähän tarkoitukseen vähän turhan paksuja ja valkoinen lanka oli lisäksi liian kiiltävä. Pehmoisempi merseroimaton lanka olisi sopinut paremmin, mutta sitten olisi taas mennyt seuraavat viisi vuotta, jos olisi pitänyt hankkia uutta lankaa ensin. Tein yhteen helmineulosta, yhteen yksinkertaisen palmikon ja yhteen salmiakkikuvion. Halutessa mukaan voisi lisätä vaikka helmiä.


Seuraavaksi mitataan rannerenkaan ympärysmitta renkaan poikki ja tehdään mallitilkku. Lasketaan silmukoiden määrä ympärysmitan mukaan. Sitten neulotaan pitkää suikaletta, kunnes se kiertää koko rannerenkaan. Neulotaan yhteen päät ja reunat rannerenkaan ympärillä. Ympärysmitan voi mitata myös renkaan ympäri, luoda alun perin enemmän silmukoita ja neuloa sitten poikittain.


Ekassa kuvassa näkyy päätysauma ja jälkimmäisessä kuvassa palmikko on kiertynyt sivuun. Tästäkään syystä en sopisi muotibloggaajaksi.

12 kommenttia:

 1. Aivan loistava idea, neulon paljon ja jamalankoja loytyy.
  Eika kiertyminen esta olemasta muotibloggaaja,
  minulle on mieluisampi kun on jotain tallasta annettavaa..
  ja sauman voi peittaa vaikka pienella neulotulla/virkatulla rusetilla
  tai mainitsemillasi pikkuhelmilla.
  Tallaisia blogeja lisaa ;-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva, jos inspiroiduit :). Katsotaan, jos joskus löytyisi jotain muitakin ideoita :).

   Poista
 2. Ihania rannerenkaita! Olis kiva projekti, mutta mulla on vähän sama vika, että projektien loppuun saattaminen ajatuksen saamisesta voi kestää vaikka kuinka pitkään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hassuahan tässä on, että tällaiset esimerkiksi valmistuvat yhdessä illassa, ja olin ostanut ne rannerenkaatkin jo vuosia sitten. Miten se on niin vaikea aloittaa/lopettaa :D. No, sainpahan nyt edes tehtyä :).

   Poista
 3. Onpa hauska idea. Minä en ole vastaaviin törmännytkään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En ole enää muutamaan vuoteen törmännyt itsekään.

   Poista
 4. Hauska idea, ja hauska nähdä, että noita on Vogue Knittingissä esitelty. Minä nimittäin vähän petyin hehkutettuun lehteen, kun ostin yhden numeron, ja siinä lähes kaikki ohjeet olivat kokoluokkaa paita tai mekko. Tällaisia pieniä neuleprojekteja nimenomaan kaipaa, jotta ne saa loppuun ennen kuin kyllästyminen iskee. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen ostanut Vogue Knittingiä jo vuosikausia ja mun mielestä siellä on usein pieniäkin projekteja, vaikka varmaan pääpaino tosiaan on isommissa. Tosin viime aikoina se ei mielestäni enää ole ollut niin kiinnostava kuin aiemmin ja on tullut vain selattua kaupassa ja jätettyä hyllyyn. Aiemmin koko numerossa saattoi olla neulottavaa tyyliin loppuelämäksi (mun projektivauhdilla).

   Poista
 5. Onpas hauska idea ja ihanan näköisiä! Aika muhkeita noista näyttää tulevan, saisiko ohuemmalla langalla vähän siromman oloisia? Vai oliko sulla kuinka paksu se alla oleva rannerengas? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, vähän harmittelinkin tuossa postauksessa, että kotoa ei löytynyt ohuempia lankoja ja näistä tuli omaankin makuuni vähän liiankin muhkeat - ainakin täkäläisiin hellekeleihin ;). Erilaisilla langoilla saa varmaan hyvinkin erilaista fiilistä näihin, millaisia kukin haluaakin tehdä :).

   Poista