maanantai 8. lokakuuta 2012

Oktoberfest

Täällä kaukana kotoa kaikki eurooppalainen tuntuu yhtäkkiä niin kotoisalta. Siksipä suuntasimme lauantai-iltana Oktoberfestiin. Tarjolla oli useampikin vaihtoehto, joista valitsimme German American Societysin kekkerit. Ne eivät ole kaupungin isoimmat mutta kuulemma parhaat.


Alueen sisääntulossa oli poliisi, joka kysyi jokaiselta aikooko juoda alkoholia ja tarkasti paperit. Tarkastuksesta selvinnyt sai sinisen rannekkeen. Seurueesta oli parempi löytyä paluukuski tässä vaiheessa.


Sisällä olikin aikamoiset bileet. Pienehkö teltoilla katettu alue oli täpötäynnä väkeä ja monet olivat pukeutuneet teeman mukaan - tai edes jotenkin Saksaan viittaavasti. 


Markkina-alueelta olisi voinut ostaa oluttuoppien lisäksi vaikka tirolilaishatun tai tirolilaishattuisen nallen.Tunnelma oli sananmukaisesti katossa. Ihmiset tungeksivat mahtuakseen heiluttamaan käsiä saksalaisbändin soittamien seuratanssien tahtiin. Tiputanssikin raikasi jossain välissä. Lisäksi lauleltiin juomalauluja ja kaikki tuntuivat tietävän, mitä milloinkin kuului laulaa. Välillä oli kilpailuja esimerkiksi kaljakolpakon kannattelusta ja näitä edelsi kilpajuoksut siitä, ketkä pääsivät mukaan. Vaikka ohjelma oli yksinkertaista ja ihmisiä oli satoja, niin tunnelma oli innostunut ja lämminhenkinen.


Tarjolla oli saksalaista pikkupurtavaa, leivonnaisia ja saksalaista olutta, jägermeister-snapseja ja joulupipareita - jos vain jaksoi jonottaa.
Koskaan en ole Saksassa oikeilla Oktoberfesteillä ollut, mutta tuolla tuntui kotoisalta. Niin se yhteinen kotimanner tuntuu yhdistävän.

6 kommenttia:

 1. Aikamoiset bileet tosiaan! Parin viikon päästä matkustan Berliiniin ja jännä nähdä vieläkö festejä juhlitaan siellä =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi olla, että bileet alkavat olemaan siellä jo ohi, mutta paljon muuta hienoa koettavaa varmasti :).

   Poista
 2. Mekin käytiin lauantaina Octoberfesteillä, mutta meillä oli kyllä vähän yksinkertaisemmat tarjoilut - tuttavaperheen omakotitaloalueen puistossa muovituoppeja, kaljatynnyreitä ja jonkun naapurin bändi. :) Sen sijaan sunnuntaina oli lehdessä etusivun juttu, että maailman suurimmat Octoberfestit _Berliinissä_ olivat juuri loppumassa... no väliäkös tuolla kaupungilla, maa osui kuitenkin oikeaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh, ei se täällä niin tarkkaa ole, jossain siellä Euroopassa kuitenkin ;). Meillä jäi tuolla tarjoilut melkein kokonaan väliin, kun siellä oli niin järkyt jonot. Ja oltiin just syöty kotona eikä ne niiin houkuttelevilta kuitenkaan näyttäneet. Ostettiin me yksi muki saksalaista olutta (Warsteiner?) sentään hälle, joka ei ollut kuskina. Jottei meininki olisi mennyt liian saksalaiseksi, niin mukeissa sentään luki Budweiser ;).

   Poista
 3. Ihanaa! Paitsi noi ei ole joulupipareita, ne on perinteisiä saksalaisia markkinakeksejä, joita välttämättä ei ole tarkoitus edes syödä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ah, hyvä tietää! Muistan ostaneeni noita joskus Saksassa joulumarkkinoilta, niin ajattelin niiden olevan vain sesonkitavaraa :).

   Poista