perjantai 22. kesäkuuta 2012

Molkky - tuo klassinen nurmikkopeli

Suomessa taidetaan olla jo juhannuksenvietossa. Täällä juhannus ei ole juhlapäivä eikä meilläkään ole erityisiä juhannussuunnitelmia. Tilasimme taannoin grillin parvekkeelle, mutta sekin saapuu sopivasti vasta maanantaina. Ehkä meidän pitää kuitenkin käydä ne pekoniin kääräistyt herkkusienet grillaamassa tuolla taloyhtiön yhteisellä grillillä - silläkin uhalla, että törmäämme naapureihin. Uima-allas saa esittää järveä tänä vuonna.


Tilaan Martha Stewartin sähköpostikirjettä ja tällä viikolla piti oikein hieraista silmiä yhden kirjeen kohdalla. Siinä esiteltiin päivän käsityönä Molkky - klassinen nurmikkopeli, joka on täydellinen kesäjuhliin. Sivulta löytyy ohjeet pelin tekemiseen ja linkki Molkky USA:n sivuille, joilta löytyy pelin säännöt (tuolla sivulla sentään nimi on kirjoitettu "mölkky"). Eli ei muuta kuin puun kaatoon siellä mökkipihalla ja rennon leikkisää juhannusta Suomeen :).

8 kommenttia:

 1. Jos meillä olisi autotallissa työkalupakki, seuraava homma voisi hyvinkin olla oman mölkkysetin askartelu...

  Meilläkin juhannussuunnitelmat on samat, eli taloyhtiön yhteisgrillille ja poolille. :) Viedään sinne jopa taloyhtiön ulkopuolisia suomalaisia kavereita (sekä yksi kiintiöteksasilainen), joten ei varmaan tarvii ihan hirveästi jutella naapureiden kanssa... Tosin, viimeksi Suomessa mökillä ollessa mökkinaapuri kyllä souti kännispäissään moikkaamaan meitä, että ei se niin epäsuomalaista olisi. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ehkä siinä onkin just toi ero, että amerikkalainen naapuri voi tulla juttelemaan selvinkinpäin :D. Hauskaa juhannusta teille, suunnitelmat ainakin jo kuulostavat hauskoilta :).

   Poista
 2. Tultiin juuri pelaamasta mölkkyä... Hauskaa jussia sinne aurinkoon! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi että, just teidän kanssa haluaisin olla viettämässä juhannusta :(. Mutta hauskaa juhannusta teille myös!

   Poista
 3. Ahhahaa miten hyvä ohje! Hienoa, että mölkky leviää maailmanlaajuisesti. Se on loistava peli kyllä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itse asiassa en ole koskaan itse pelannut :). Ja ehkä olisi vähän tyhmää aloittaa se täällä... Pitää joskus Suomessa kokeilla sitten.

   Poista
 4. No nyt taisi selvitä, että Martalla on karjalainen tausta....aika hauska tämä mölkky juttu. Hyvää Jussia myös sinne....täällä se menee vähän niin kuin mikä tahansa viikonloppu. Ehkä lämpötilat alkavat olemaan vähän ei-juhannusmaisia. Itsellä alkaa tökkimään, kun menee yli 34C....

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vähän sama meininki täällä, että normiviikonloppu, mitä nyt se grillaus on vielä suunnitelmissa tälle illalle. Oltiin keväällä Palm Springsissä pari päivää ja lämpötila oli molempina päivinä vähän yli 30 C. Kivahan siinä oli käyskennellessä, mutta ei sellaisilla keleillä enää mitään jaksa tehdä. Palm Springsissä on vielä näin kesäaikaan lämpötila n. 40 C, en oikeasti ymmärrä, miten ihmiset pystyy elämään siellä. Että ymmärrän hyvin. Toivottavasti teillä vähän viilenee siellä kohta, tällainen epäsuomalainen juhannustoivotus ;).

   Poista