sunnuntai 24. kesäkuuta 2012

Juhannus

Täällä on maissiaika nyt. Mekin ostimme juhannuksena grillattavaksi tuoretta, valkoista maissia. Kaksi maissintähkää sai dollarilla. Maissilaarin vieressä oli iso saavi, johon ihmiset kuorivat maissin kuoret ja parran. Ehkä he halusivat tarkastaa, että tähkä on hyväkuntoinen, ja siksi kuorivat sen jo kaupassa? Tokihan siinä sitten itsekin kuorin maissimme jo kaupassa, sivusilmällä varovasti muilta mallia ottaen. Sivelimme maissit voisulalla ja grillasimme niitä usein käännellen n. 20 minuuttia. Niistä tuli aivan taivaallisen hyviä. 

maissintähkät kaupassa

valmiiksi grillattu maissi, tulevien grillailujemme vakioherkku

Juhannusohjelmanamme oli siis grillailu taloyhtiön yhteisellä grillipaikalla uima-altaiden luona. Alla olevassa kuvassa näkyy alkuruokamme takana "viinipullomme". Lasipullojen tuominen uima-altaille on ehdottomasti kiellettyä taloyhtiössämme. Joka kerta olemme kuitenkin nähneet altailla lasipulloja muilla asukkailla ja tälläkin kertaa naapuriseurue istuskeli pitkän aikaa porealtaassa olutpullot leppoisasti suoraan siinä altaan reunalla. Mutta mitä tekee suomalaiset? Pullottaa viinin muoviseen vesipulloon, vaikka aikoo juoda sitä grillialueella monen metrin päässä altaasta.


Heti muuton jälkeen saamassamme kulttuurikoulutuksessa kouluttaja sanoikin yhdeksi suomalaiseksi piirteeksi sääntöjen pilkuntarkan noudattamisen. Kun suomalainen ajaa keskellä yötä täysin hiljaiseen risteykseen, suomalainen pysähtyy odottamaan valojen vaihtumista vihreäksi. Kun amerikkalainen ajaa tähän risteykseen, hän kuulemma todennäköisesti korkeintaan pikaisesti pysähtyy. Ja luultavasti se pysähdys ei ole sitä, mitä me ymmärretään pysähdyksellä, vaan täkäläinen stop-merkkipysähdys, jolla on oma nimikin, a california rolling stop.

Ohjelmassa oli siis leppoisaa grillailua. Itse asiassa meillä oli varsin perinteinen juhannus ystäviemme seuraa lukuun ottamatta.

järven vesi oli tyyni

 makkaraa grillattiin

 stereot soitti musiikkia laiturinnokalla 

koivunoksat hohtivat ilta-auringossa 

illan viiletessä lämmittelimme saunassa

 lopuksi pulahdimme yöuinnille järveen, jonka vesi oli tänä vuonna lämpimämpää kuin koskaan ennen

10 kommenttia:

 1. Kivalta kuulostaa teidän juhannusjuhlat.

  On tosiaan välillä suorastaan koomista miten sitä itse noudattaa tunnollisesti kaikkia ohjeita ja käskyjä samaan aikaan kun ympärillä muut ovat paljon suurpiirteisempiä! Minulla olisi ihan varmasti ollut myös muovipullo altaalla. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se oli jännä silloin, kun se kouluttaja kertoi siitä liikennevaloesimerkistä. Punaisia päin ajaminen tuntui ajatuksenakin ihan mahdottomalta, ehkä joskus vähän vanhoilla vihreillä, mutta ei sentään punaisilla... Niin sitä taas ulkomailla oppii itsestään. Eikä nämä amerikkalaisetkaan nyt kuitenkaan mitään hunsvotteja ole, mutta eivät kuitenkaan niin orjallisesti sääntöjä noudattavia kuin me :).

   Poista
 2. Ihania kuvia, varsinkin palmujen peilikuva ja tuo viimeinen kuva jossa uit veden alla. Bravo!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :)! Viimeinen kuva oli muuten miehen idea, häneltä tulee välillä hyviä kuvausideoita. Meillä on silloin tällainen normaaleihin sukupuolirooleihin verrattuna käänteinen roolitus: mies ideoi ja minä huolehdin tekniikasta eli kameran säätämisestä :).

   Poista
 3. Näyttää TODELLA tutulta, ilmeisesti ihan samanlaista viikonloppua tuli vietettyä. :) Meilläkin on tuo lasipullokielto, ja ymmärrän sen todella hyvin, koska miettii, että jos yksikin lasipullo menee tuolla rikki kuinka kaukana altaasta tahansa, ennen pitkää sirpale on jonkun jalassa... Meillä jopa ihmiset näyttivät sitä noudattavan, meitä ja meidän omaa viinipulloamme lukuunottamatta. Ensi kerraksi pitää muistaa tuo muovipulloidea!

  Meillä on myös kielletty alkoholin nauttiminen poolilla, mutta tätä ei kukaan näytä noudattavan. Kiellettyä on myös uiminen auringonlaskun jälkeen, mitä emme myöskään ajatellut noudattaa... kunnes sitten puolilta öin joku vartija tuli hätistelemään meidät pois. Hups.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jeps, muistan miten taloyhtiön sääntöjä läpikäytäessä työntekijä oikein painotti, että jos siellä hajoaa joku lasi, niin he joutuvat tyhjentämään koko uima-altaan. Eräällä toisella kerralla altaalla ollessamme työntekijä käveli siitä allasalueen läpi ja ajattelin, että no, niin nyt se antaa satinkutia kaikille niille lasipullojen kanssa paikalla oleville, mutta ei muuta kuin normaalia smalltalkläpyläpyä heitteli... Meillä alkoholin nauttiminen ei mielestäni ole kiellettyä - kuuntelin ohjeita oikein tarkasti ;) - ja uidakin saa ilta yhteentoista asti, jonka jälkeen alueen käyttö on kiellettyä.

   Poista
 4. Kivoja juhannuskuvia !
  Maissi on kivaa syötävää ja on helppo valmistaa. Muistan, kuinka vuokraemäntä kauan aikaa sitten varoitti, että maissintähkiä ei saa laittaa jätemyllyyn. Ei tiennyt rouva, että pelkäsin alussa jätemyllyä niin, että sinne ei juuri mennyt mitään. Meillä on myös omituiset poolisäännöt.....perustuvat "county" sääntöihin ja pooli menee kiinni " at dusk ". Nyt sitten on ilmoitettu, että dusk on sitten 19:45. Ota näistä sitten selvää. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Taitavat muutenkin tykätä tuosta "at dusk"-ilmaisusta. Muistaakseni ajokorttimateriaaleissaki oli jotain epämääräisiä auringonlaskujuttuja. Olisiko ollut, että ajovaloja pitää käyttää puoli tuntia auringonlaskun jälkeen tai jotain muuta yhtä täsmällistä. Jätemylly on muuten aika pelottava :D. Kuukausien harjoittelun jälkeen olen opetellut sitä vihdoinkin käyttämään, mutta en varmasti vielä osaa käyttää täysimääräisesti. Näyttääkö ne vain Amerikan ulkopuolella kaikkia niitä leffoja, joissa jonkun käsi joutuu jätemyllyyn...

   Poista
 5. Hahah, juhannuksenne meni näköjään kaikkien taiteen SÄÄNTÖJEN mukaan... tai ainakin melkein! Täälläkin myydään torilla ihan tuoretta maissia nyt eli ilmeisesti on tosiaan sesonkiaika. Määrät on tosin vähän toista, pieni maissikeko muiden vihannesten vieressä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :D En koskaan ennen ole kiinnittänyt huomiota tuoreeseen maissiin, mitä mahdollisuuksia olenkaan missannut kaikki nämä vuodet ;).

   Poista