perjantai 15. kesäkuuta 2012

Kuvia Suomesta

Palasin sunnuntaina Suomesta. Vaikka Suomessa oli ihanaa, niin reissun loppuaikoina odotin jo kovasti kotiinpaluuta. Matkalla nimittäin huomasin, että tämä meidän koti täällä kaukana tuntuu tällä hetkellä oikeasti kodilta.

Paljon ehdin tehdä kolmen viikon Suomen vierailulla. Vierailin kuudella paikkakunnalla, istuin melkein vuorokauden verran junissa ja busseissa, söin ruisleipää ja irtokarkkeja, kuuntelin suomea monella murteella, kävelin Aurajokirantaa, illallistin Sergio'sissa parhaiden ystävien kanssa, kävin läpi ja talletin myydyn sukutilan muistot, join karpalolonkeroa, käytin kengät tutulla suutarilla, käytin kasvot tutulla kosmetologilla, sain asiantuntevaa palvelua verovirastosta, tapasin proffan gradun merkeissä ja lupasin kautta kiven ja kannon taikka mörökölli minut vieköön lähettää kotiinpalattuani aikaansaannoksiani luettavaksi, istuin lounailla, kahveilla ja terasseilla lukuisten ystävien kanssa, lopetin suomalaisia pankkitilejä, saunoin, grillasin makkaraa, juhlin yhdet kastajaiset ja valokuvasin kahdet, ihastelin remontoitua Kultataloa, ostin Iittalaa, seurasin sen oikean jalkapallon EM-kisoja, valvoin pikkutunneille perheen kanssa kuulumisia päivittäessäni, kävelin sadepisaraisessa nurmikossa paljain jaloin, pidin pientä kädestä.

Pyöriä Helsingin rautatieasemalla. Heli Laaksosta mukaillen suosikkipaikkani Helsingissä on rautatieaseman Turun junan laituri.

pyöräilykulttuuria kaipaan Suomesta - täällä olisi siihen niin paljon sopivammat säätkin!

Turun kaduilla kävellessäni tuntui kuin en olisi ollut poissa hetkeäkään


 Turun kaupunginkirjasto on suosikkipaikkojani Turussa
Ihana, kesäinen Turun Kauppatori se tutuin vedenväri

Uusi Pinella ehti tulemaan yhdeksi suosikkiravintoloistani ennen muuttoamme 
matkalla seuraavaan paikkaan

 matkaeväät

ihan joka päivä ei paistanut aurinko

suomalaista siikaa...

...ja perinteinen jäätelöannosStockmannin myymää brandy-pähkinä-juustoa oli pakko saada syötäväksi


 hei, hei Turku, nähdään taas

Tällä viikolla olen purkanut matkalaukkuja ja palaillut muuten normaaliin arkeen. Maanantaina alkoi englannin kesäkurssi ja lounas kevään kurssilta löytyneen ystävän kanssa venähti pitkäksi. Heti alkuviikkoon olin varannut myös personal training -session, jotta saisin aloitettua liikunnan matkan jäljiltä. Tällä hetkellä tuntuukin lihaksissa, että ei tullut Suomessa paljon treenailtua. Tunnustettuani treenaajalle, että Suomen liikunnat jäivät yhteen bodycombatiin, kysyi hän söinkö kuitenkin kunnolla. Että se on kuulemma tärkeää, vaikka ei ehtisikään liikkua. Söinhän minä, irtokarkkeja, korvapuusteja, jäätelöä... 

12 kommenttia:

 1. Oi että, ihania Turku-kuvia. Pitäisi jaksaa mennä kaupungille ihan vain kuvaamaan, turistiksi omaan kaupunkiin. *huokaus*

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suosittelen! En ottanut nyt paljonkaan kuvia Turussa, koska olen kuvannut kaupungin ristiinrastiin niin monta kertaa siellä asuessani. Esimerkiksi viikonloppuisin lähdin usein kävelylle kameran kanssa. Sitä katselee aina niin eri silmällä kameran kanssa :).

   Poista
 2. Oi vitsi rakastan näitä sun kuvia, on ne sitten mistä päin maailmaa tahansa! :)

  VastaaPoista
 3. Oih - tuolla hyöritään muutaman päivän päästä! Tosi kivoja kuvia, kyllä on meidän kotikaupinki kaunis ;)

  VastaaPoista
 4. Voi ihania kuvia. Turku on kyllä kaunis! Mutta Helsingissä syntyneenä ja kasvaneena vedet silmiin nosti kuitenkin tuo ihan ensimmäinen kuva. Kyllä on taas koti-ikävä ehtinyt puolessa vuodessa kasvamaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voin uskoa, sillä itsellänikin aina sydämessä läikähtää, kun näen blogeissa kuvia Turusta :). Helsinki on kyllä oikeasti tosi upea kaupunki, mutta itselläni siellä oloa on aina leimannut se, että odotan kotiinpääsyä, esim. jos olen siellä töiden takia ollut käymässä. Pitäisi varmaan joskus lähteä Helsinkiin lomalle ;).

   Poista
 5. Ihania, ihania, ihania kuvia! Alkoi omat tuntua just ihan vaisuilta. Miten sä saatkin noi värit noin upeiksi!

  Linssikuume kasvoi taas asteella, tosin sitä vois hoitaa ihan vain putsaamalla entisenkin. Koirankarvat ja ties mitkä tahrat harvoin parantaa valokuvien laatua. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Norppa, kuvankäsittelyohjelmalla ;). Käyn aina kaikki kuvani läpi Lightroomilla ja juuri värien kirkkauteen käsittely vaikuttaa mielestäni eniten. Toki sitä voi kuvaustilanteessa vaikuttaa väreihin monillakin kameran säädöillä, mutta usein värit tulee silti vähän latteina suoraan kamerasta. Ainakin sen jälkeen, kun silmä on tottunut käsiteltyihin kuviin. Nämä kaikki kuvat oli muuten otettu sillä Canonin 50mm/f:1.8 objektiivilla, joka sullakin käsittääkseni jo on :).

   Poista
 6. Turku <3 Itsehän olin siellä viikonloppuna aivan tippa linssissä, siis sekä omissa silmissä että kirjaimellisesti kameran linssissäkin – sattui vähän satamaan kun ehdin hetkeksi kuvaamaan entisille kulmille.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hah, välillä se sade pääsee yllättämään :D. Turku on ihana <3.

   Poista