torstai 29. joulukuuta 2011

Tutustumista kotikulmiin

Miehen työt alkavat vasta uuden vuoden jälkeen, joten meillä on täällä aluksi vajaan viikon loma. Sääkin tuntui lomasäältä, sillä ensimmäisenä päivänä paistoi aurinko ja lämpöä oli n. 23 C astetta. Muutostamme kuullessamme ensimmäisiä San Diegosta oppimiani asioita oli, että täällä on miellyttävä ilmasto. Ympäri vuoden n. parikymmentä astetta ja vettä sataa hyvin harvoin. Ikuista kesää on vaikea ymmärtää. Huomasin jo nyt useasti ajattelevani, että onhan täällä kivaa nyt, mutta mites sitten syksyllä. Ja sitten tajuaa, että täällähän on nyt jo keskitalvi menossa.

Ensimmäisen päivän aamuna suuntasimme vuokraustoimistoon kyselemään vinkkejä meidän alueen ruokakaupoista. Samalla meille esiteltiin yhteiskäytössä olevat uima-altaat ja kuntosali, jotka täältä usein löytyvät vuokra-asunnoista. San Diego on Kalifornian toiseksi suurin ja Amerikan 8. suurin kaupunki 1,3 miljoonalla asukkaalla, joten kaupungissa on keskustan lisäksi useita muitakin asuinalueita. Lähdimme sitten tutustumaan kotikulmiin ja etsimään uusia lähikauppojamme.
Joulukoristeet näyttävät erityisen hassuilta "keskellä kesää"

Ostimme kaupasta lounaaksi kerrassaan makoisia Kalifornian rullia, jotka kokki teki paikan päällä

Päivän päätteeksi meillä olikin lompakossa jo kahden kaupan kanta-asiakaskortit: Ralphsin ja Fresh and Easyn. Täällä kanta-asiakasmeinkin on mennyt vielä pidemmälle kuin Suomessa ja kortit kannattaa ottaa suunnilleen kaikista. Tuolta ensimmäisestä saa kunnon alennuksia suuresta osasta tuotteita suoraan, kun näyttää kortin. Jälkimmäisestä jäi epäselväksi onnistuuko edes maksaminen ilman kanta-asiakaskorttia.


Ensimmäisiä havaintoja kaupoista: kauppojen hinnat ovat ehkä keskimäärin vähän halvempia kuin Suomessa, mutta eivät mitenkään valtavasti. Kauppojen valikoimat eroavat Suomesta aika paljon, menee varmaan pidempään ennen kuin omat suosikit löytyvät. Hyllyt notkuvat kaikenlaisia puolivalmisteita ja eineksiä ja valmiita leivonnaisia jne. Alkoholijuomat ovat myynnissä ruokakaupoissa väkeviä myöden ja ne ovat selvästi halvempia kuin Suomessa. Salaatit ja yrtit on pakattu suojakaasuun. Karkkihylly on surkea. Kaupoista löytyy ihania leikkokukkia Suomen hintoja edullisemmin.

Kesäisistä säistä huolimatta pimeys tulee täälläkin talvella jo varhain, ja myös lämpötila laskee voimakkaasti auringon myötä. Kävimme päivän päätteeksi auringonlaskun aikoihin kävelemässä läheisellä kukkulalla.

2 kommenttia:

  1. California rolls, mä en tiedä miten mä tuun toimeen ilman niitä sitten kun mä muutan takaisin Suomeen. Pitäis varmaan opetella tekeen itse.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Me ollaan syöty niitä niin paljon, että tätä menoa meille saattaa tulla kiintiö täyteen ennen kuin muutetaan takaisin :D. Mutta uskon, että niitä saa Suomestakin ainakin joistain sushi-paikoista. Ei tosin välttämättä oo yhtä hyviä eikä ainakaan yhtä halpoja.

      Poista