sunnuntai 26. toukokuuta 2013

Rentoutumisloma Catalinan saarella

Kolmen päivän lomamme Catalinan saarella sijoittui toukokuun lopun arkipäiviin, jolloin kesän kiireinen sesonki ei ollut vielä alkanut. Noin neljän tuhannen asukkaan saarella käy vuosittain jopa miljoona vierailijaa. Suurin osa vierailijoista on uskoakseni päivävieraita, jotka tulevat saarelle lautalla aamulla ja lähtevät illalla. Vaikka ajankohtanamme oli päivisinkin melko rauhallista, niin saari tuntui hiljenevän iltaisin kokonaan lauttojen lähdettyä. Se sopi hyvin meidän rentoutumislomalle mutta bilettäjien kannattanee hypätä viimeiselle lautalle.


Saarelle pääsee lautoilla Los Angelesista ja Orange Countyn Dana Pointista, joka oli meitä lähinnä oleva satama. San Diegosta Dana Pointiin ajaa periaatteessa reilun tunnin, mutta kannattaa varata ruuhkiin aikaa. Lauttamatka kesti reilun tunnin myös. Saaren suurin kaupunki on Avalon, jonne lautat menevät ja jossa mekin lomamme vietimme.
Saaren rakennukset olivat värikkäitä ja varsinkin tätä turkoosia näkyi paljon. 

Saarelta sai ainakin parista paikasta jäätelöä, joiden vohvelit tehtiin itse paikan päällä. Yleensä en edes niin välitä jäätelötötteröiden vohvelista, mutta nuo vohvelit maistuivat oikeasti kuin juuri vohveliraudalla paistetuilta. Ja sitähän ne olivatkin.Saarella ei pahemmin näkynyt autoja vaan sen sijaan paikalliset ja turistit huristelivat golf-kärryillä värikkäiden puurakennusten lomassa ja vuoristoteitä pitkin. Saarelta löytyy myös golf-kenttä, jos ihan pelaamaankin haluaa.


Avalonin rannan toisesta päästä löytyy tunnettu rantabaari, jossa ymmärtääkseni pystyy kesän sesonkiaikoina nauttimaan myös illallista rannalla telttakatoksen alla. Harmi kyllä sitä mahdollisuutta ei tähän aikaan vuodesta ollut. Matkamme aikana lämpötilat olivat n. 20 °C ja pelkäsin, että saarella olisi kylmä merituulien takia. Onneksi näin ei ollut vaan luultavasti kaupunkia ympäröivien vuorien ansiosta myös ihan rannalla oli lämmintä koko matkan ajan.

Tarkkasilmäinen voi bongata yhdestä veneestä tutun lipun alla olevasta kuvasta.


Tulipas taas paljon kuvia ja lisääkin piisaa, joten tulossa on vielä toinen postaus pienistä retkistämme saarella.

5 kommenttia:

 1. Oi miten kaunista!! Olin just viimeviikon Kreikassa Kosin saarella ja tosi paljon samalta näyttää :) aivan ihanaa!

  VastaaPoista
 2. Ihanan suloinen paikka, mulle tuli kanssa jotenkin Kreikka mieleen :-)

  VastaaPoista
 3. Molemmille, että mulle tuli kanssa tuolla välimerellinen tunnelma ja nimenomaan Kreikka mieleen tosi paljon! Jännä juttu :).

  VastaaPoista
 4. mun tädin ensimmäinen mies oli Avalonista kotoisin. aivan herkullisen näköinen paikka, ja jääny tyystin multa näkemättä. täytynee suunnitella reissua tuonnekin kunhan pääsen Kaliforniaan taas elokuussa... :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi vau, aika siistiä! Aamiaispaikan tarjoilija kertoili asuneensa saarella 30 vuotta (veikkaan, että aikuisiällä vasta muuttanut) ja mietin sen jälkeen moneen otteeseen Avalonia kierrellessäni, että millaistahan siellä olisi asua. Siellä on varmaan läheinen ja erityinen yhteisö. Ja kuitenkin pääsee aika nopeasti mantereelle, jos haluaa käydä. Kuulemma monet opettajat asuvat mantereella ja tulevat saarelle vain töihin, sillä ilmeisesti saarella on pulaa asunnoista.

   Poista